južna kuhinja
Mitka.lepo pozdravljena, najprej ,da ti povem,da mojih receptov ne shranjuj ampak kuhaj vsaki dan kaj drugega,ker so to okusne in enostavne stvari ,pa še radi jih imate,zakaj bi čakala,naredi jih kadar imaš te dobrote doma.
Sladko- se postreže vsakemu gostu,ki pride na kavico,ali na večerjo(prijatelji,znanci).
Serviraš na kovinski pladenj, v skledčko sladko, toliko kozarcev vode,kolikor je gostov,zraven položiš na salvet male žličke.Vsak vzame sladko 1x-2x ,popije vodo in svojo žličko da v svoj kozarec.
Jaz imam najraje sladko iz kutin,ki je tudi enostaven:
koliko kutin toliko sladkorja.Olupljene kutine,nareži na kockice recimo 1x1cm, čez njih stresi sladkor in 1 dcl vode,daš da se kuha(ne pokriješ) pomalem mešaš,sladkor se raztopi, kuhaš kako uro na koncu dodaš narežeš limono na koleščke in daš v sladko, parkrat premešaš in dajaš v kozarce,limonine kroge pa “nasloniš” na stene kozarcev,da se lepo vidi.
Jutri potujem pa ne morem več pisati,takoj ko pridem,nadaljujem. lep pozdrav
Vitka, vrnila si se in upam, da s torbo novih receptov!
Ves, pripravila sem kvrguso. Uspela je in dobila sem pohvalo. Zdaj vem, da za 1/2 kg mesa s kostjo potrebujem malo gostejse palacinkino testo. Naredila sem ga iz 1/4 kg moke, 4 jajc, 2 dl mleka, na vrh noza pec. praska in soli. Je ukusno, nasitno, nic mastno. Poleg serviras samo se solato.
Lp dome
Dome, lepo da si se oglasila. Najslajša jed mi je na dopustu bila neka vrsta bureka, ki se naredi tako.
Vzhajano testo za kruh, strgaš košček in na roki narediš kakor pljeskavico iz testa v njo daš zlico nadeva, ki je pripravljen iz skute,jajc,soli in narezane sveže špinače ali blitve, zapreš kroglo, z prsti da ne steče nadev,ko se peče.
Kroglo namoči v razropljeni margarini in daš v pekač.
Tako delaš naprej da porabiš testo in nadev, če ti ostane nadev streseš po vrhu,pustiš malo vzhajati in spečeš v pečici.Zelo okusno.Probaj kdaj narediti tako za zvečer,da vidiš če bi ti bilo všeč. lp
Forum je zaprt za komentiranje.