Najdi forum

južna italija

ja torej…zanimajo me mnenja o tem delu evrope. s kolegicami mamo namen it tja septembra, pač na lastno žirijo, kot potovanje
zanima pa me, kašne izkušnje ma kdo, ki je tam že biu oz. kok si dejansko varen pred “mafijo južne italije”

hvala in lp

Nimaš se česa bati, še zaznala je ne boš, čeprav sem slišal že zelo različne štorije, ki temeljijo po mojem mnenju bolj na smolo. 1. zato, ker so jo že kar dobro počistili. 2. ker je tudi Mafija že zelo zgodaj ugotovila, da je turistični denar poleg paradižnikov in pomaranč edini legalni vir dohodkov južne Italije, kar je tudi v njihovem interesu (tudi za pranje denarja).
Bolj je treba paziti na žeparje in tatove iz avtomobila (če boste šli z njim) in še to predvsem v večjih mestih, kot sta Rim ali Neapelj.

Če nisi v sporu z mafijo, se nimaš česa bati 🙂

Sicer pa, v J Italiji si poglejte:
Matero
Alberobello (regija Truli)
Castel del Monte

Vse 3 stvari so uvrščene na unesccov seznvam svetovne dediščine!

Mafije se ni za bati, dobro vedo, da je turizem eden glavnih virov zaslužka.
Znanca sta prepotovala južno Italijo in Sicilijo brez težav. Na zadnjem počivališču ob avtocesti v bližini Trsta so jima popolnoma izpraznili avto, medtem ko sta pila kapučin.

Najbolj jima je bilo žal za nerazvite filme s fotografijami tritedenskega potovanja. Razumljivo!

Ob upoštevanju osnovnih varnostnih ukrepov boste uživale. Srečno!

najlepša hvala za informacije…morda je bilo res malo preveč zgodbic o mafiji in teh zadevah, pazljiv pa moraš biti tako ali tako povsod…ne gremo z avtomobilom ampak najprej letalo in potem vlaki in podobno..malce me je strah le tega, ker gremo na lastno pest in ker nas po vsej verjtnosti ne bo prav dosti.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close