južna Indija
Čez tri tedne letim v Madras, od tam pa naprej do Kochi-ja. V Madrasu in Pondicherry-ju bomo prespale pri prijateljih, zanimajo pa me kakšna priporočila za prenočišča v mestih: Trichy, Madurai, Trivanrum oz. kje v bližini, in Kochi. (srednji standard, drugače pa nismo zahtevne)
Zanima me še glede Backwaters v Kerali. Baje se da vzet dvodnevni izlet in se prespi na čolnu/ladji, a je kdo to izkusil? Koliko časa se plača ostat tam in katero izhodišče je najboljše, me smo imele v mislih Allaphuzo?
A je kaj takega ob tej poti česar po vašem mnenju absolutno ne smemo izpustiti?
zaenkrat je to vse, že vnaprej hvala za odgovore, lp
katja
Južna Indija je bolj zanimiva kot Severna. Na poti priporočam:
– nedaleč od Pondicherrya je velika komuna
pripadnikov Sri Aurobinda (joga), kjer ostanite
vsaj nekaj dni
– V mestu Madurai je velikanski ašram, ki je čisto
posebne vrste…skoraj podoben Disneylandu
– Backwaters v Kerali so zares vredni ogleda – vzemi
dva dni, a ne prav najcenejšo varianto
Veliko je še ostalih zanimivosti, a zaenkrat toliko…
LP!
Š3tof
Kakšnih 30 km južno od Madrasa je krokodilja farma, v bližini umetniška šola (neke vrste akademija za hinduistično umetnost). Mahabalipuram (hinduistični templji, ribiška vasica, lepe plaže) je zanimiv, a bo verjetno zelo prizadet od tsunamija. Kanijakumari – najužnejša točka Indije. Kerala s svojimi eksotičnimi plažami. In kakšen hill resort – Majsor (sandalovina, tržnica, palača, katedrala), Uttikamut z nasadi čaja in evkaliptusi… Poleg tistega, kar so drugi predlagali.
Madras in vsa vzhodna obala je zelo prizadeta od potresa, južneje je obalo malo zaščitila Srilanka.
Hvala za odgovor…smo kontaktirale s prijateljem iz Madrasa, ki je rekel, da je do Pondicherrya v redu, da so večino škode že popravili oziroma odstranili…kako je pa v resnici bomo pa videle. Mysore je čudovit (po slikah in tem kar sem prebrala), samo je malo preveč v notranjsoti, pa nimamo toliko časa…si ga bom prišparala za drugič :). Do Mahabalipurama-a se da v enem dnevu tja in nazaj iz Madrasa? Mislim, če je en dan dovolj časa da si pogledaš glavno? Ker v Madrasu bomo ene tri dni pri tem prijatelju, pa tam baje ni nič pametnega za videt, (vsaj tako sem slišala) pa bi en dan laho porabile za ta izlet. Lp
katja
Mahabalipuram je kakšni 60km južno od Madrasa in bi priporočal dvo dnevni izlet. Tam prespite pa se še malo kopate, ker je tudi res lepa peščena plaža! Če pa ima kolega kakšen prevoz, bo pa tudi en dan OK! Meni je bil Madras zelo všeč in je tudi zelo lepo mesto in ne prveliko! Tudi Tamilci so fajn ljudje, meni bolj všeč, kot tisti bolj na severu (Panjab, Radjastan). Še sam ne vem zakaj – mogoče zato, ker sem se do juga Indije že vsega hudega navadil – bil sem z motorjem!
Na internetu sem prebral, da je Mamallapuram (Mahabalipuram)
poškodovan, nekaj je mrtvih, veliko ranjenih, nekaj spomenikov
je poškodovanih, eden pa popolnoma uničen. Glede na lego
pri obali in nizko nadmorsko višino so ti podatki zelo verjetni.
V vsakem primeru ponovno preveri preden greš.
LP!
Š3tof
Forum je zaprt za komentiranje.