Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jutri bom cvrla krofe

Jutri bom cvrla krofe

In kolikor se poznam, bo za to šlo skoraj celo dopoldne.
Uporabila jih bom tudi kot del kosila. Kaj bi ve skuhale zraven, da ne bi dolgo trajalo in da ne bi vzelo preveč prostora na štedilniku? Krofe cvrem v voku, zato potrebujem mnogo ozemlja. 😉

Radič s fižolom ali krompirjem, na hitro pečeni naravni žrebičkovi zrezki.

Že danes kaj skuhaj ali pa jota iz konzerve:)
Pa naj ti krofi uspejo.

Že danes sestavi lazanjo, jo pokrij s folijo in daj v hladilnik. Jutri butneš v pečio in narediš solato. imaš cel štedilnik frej in dovolj cajta za krofe.

Mali problem pri vnaprej pripravljenih jedeh je ta, da imam zdajle še v planu rekreacijo. Zvečer, ko pridem domov, bo pa že precej pozno. Prepozno za kuhanje. 🙂

Prosila bi še za kakšno idejo, drugače bom naredila pa kar solato in kakšen kos mesa, pečen v pečici. Vidite, napeljale ste me že!

Kupi krofe! 🙂 0,45 eur za enga……se ti splača peči? No, edino, če uživaš v tem. 🙂
No, meni se že ne splača peči jih doma…..teh 5 krofov, ki jih pojemo…

Acjom, ne gre za to, kaj se splača. Gre za to, da so domači krofi milijonkrat boljši od kupljenih. Da vonj po pecivu pušča spomine za celo življenje. mene vonj goveje juhe vedno spomne na dom, pa vonj po potici, po vanilijevih rogljičkih…to so res lepi spomini, ki jih rada privoščim tdui svoji hčerki.

Za avtorico pa: Lahko daš v pečico pičančje noge, narezan krompir in kakšno zlenjavo: korenje, kolerabo, bučke, por… Tudi makaroni ne vzamejo veliko časa. Omako lahko pripraviš že zjutraj. Ko je čas za kosilo pa tistih 10 minut za kuhanje makaronov, pogreješ v ponvi omako, flikneš gor makarone in imaš.
Al pa solata, na ponvi popraži malo narezanega mesa, paprike, bučk, pora (Kar imaš)…stresi na solato, polij z jogurtovim dresingom, malo feta sira in imaš kosilo.

Jaz bom tudi jutri cvrla krofe. Pa mi to ne bo vzelo nevem koliko časa.

Medtem ko testo vzhaja – 1 ura, pač pripravim zelenjavo za mineštro, ki se altroke skuha do takrat ko so krofi pečeni.

meni bi zraven pasala zelenjavna ali fižolova juha.

Tudi jaz bom jutri krofkala;)) Za kosilo bom pa skuhala kar zelenjavno juho + krof, pa imajo da so siti;))

Mi bomo šli pa pustni sprevod gledat in sproti pojedli kakšen krof,če bo sila. Sijalo bo sonce. 😉

Kuro v pečico, narežeš še par krompirjev, pa je. Se dela samo, štedilnik pa je frej.

Krofi, pice, potice, pohančki, peciva vseh sort in barv, to so vse skupaj popolni strupi, saj vsebujejo do amena predelano ničvredno moko, sladkor, jajca, ogromno najslabše maščobe…

Verjemi, da je bistveno bolj zdravo, če obudiš spomine, na čustva in ne na hrano. Jezi me, ko ljudje pravijo, da jih vonj po hrani spomni na lepe čase???!!!! madona, povrhu pa so ti ‘lepi’ spomini vsi vezani na najbolj nezdrave jedi, pohanje, cvrenje, pečenje…..

Čustva so važna ne hrana in najmanj vonjave, ki samo mamijo, kot mamila, če malo pretiravam, v končni fazi pa so posledice enake…….odvisni smo od hrane do amena…

Spet ena tistih moralizatork, ki so najbolj pametne na svetu. Ja, vonjave spominjajo na določena časovna obdobja, pa če ti hočeš al pa nočeš. Deodoranti, parfumi, hrana, vonj sena, pokošene trave itd….vse to te veže na spomine iz mladosti.
In določena vonjava zbudi spomine. seno, pokošena trava…mene spominja na moje otroške dni, na počitnice, ko smo s sosedovimi mulci noreli z bicikli po celi vasi in zganjali vse sorta norčije. Vonj po goveji juhi me spominja na babico, kar vidim jo v tistem svojem prepasniku za štedilnikom in nas celo familijo zbrano za mizo. Piškoti, peciva me spominjajo na mami, tega ne pozabiš. In tistih let…lepo je blo. Recimo deodorant Impulse me spominja na najbolj nore srednješolske dni, ko si ga dobil samo v Avstriji, kako sem dišala, ko smo šli na žurko…))) Haha, zdaj mi je to smešno, ampak tako je. Pa vonj labelle me spominja na mojo sestrično, ki mi jo je prvič dala za povohat:))) itd itd…
Ni ti treba vonja po hrani takoj povezati z nezdravim načinom življenja, z basanjem s hrano, z odisnostjo od le-te…to je smešno in površinsko razmišljanje. Če kaj bere boš videla, da drži kar govorim. V ogromnih knjigah so omenjene vonjave in z njimi povezani spomini…predvsem na otroštvo. In prav je tako.

Sem zdaj olupala pomarančo … in v njej je še ena mala pomarančica … sem se takoj spomnila na nosečnost 🙂

Spet ena tistih moralizatork, ki so najbolj pametne na svetu. Ja, vonjave spominjajo na določena časovna obdobja, pa če ti hočeš al pa nočeš. Deodoranti, parfumi, hrana, vonj sena, pokošene trave itd….vse to te veže na spomine iz mladosti.
In določena vonjava zbudi spomine. seno, pokošena trava…mene spominja na moje otroške dni, na počitnice, ko smo s sosedovimi mulci noreli z bicikli po celi vasi in zganjali vse sorta norčije. Vonj po goveji juhi me spominja na babico, kar vidim jo v tistem svojem prepasniku za štedilnikom in nas celo familijo zbrano za mizo. Piškoti, peciva me spominjajo na mami, tega ne pozabiš. In tistih let…lepo je blo. Recimo deodorant Impulse me spominja na najbolj nore srednješolske dni, ko si ga dobil samo v Avstriji, kako sem dišala, ko smo šli na žurko…))) Haha, zdaj mi je to smešno, ampak tako je. Pa vonj labelle me spominja na mojo sestrično, ki mi jo je prvič dala za povohat:))) itd itd…
Ni ti treba vonja po hrani takoj povezati z nezdravim načinom življenja, z basanjem s hrano, z odisnostjo od le-te…to je smešno in površinsko razmišljanje. Če kaj bere boš videla, da drži kar govorim. V ogromnih knjigah so omenjene vonjave in z njimi povezani spomini…predvsem na otroštvo. In prav je tako.[/quote]

Če je temu tako, čemu si potem ti z mano moralizirala v še daljšem prispevku od mojega?
Dejstvo je, ti ki tako rada bereš, da hrano preveč povezujemo s čustvi, zato škodujemo svojem zdravju, če se nabašemo s krofi, samo zato, ker nas spominjajo na lepe čase.

Sicer pa današnji krofi, z današnjo moko, marmelado, jajci, oljem, cukrom dišijo enako identično kot tisti kupljeni, saj mogoče največ 5% žensk v Slo dela krofe iz 100% domačih sestavin, ki niso do amena predelani …tako da ne me farbat da so domači krofi boljši od kupljenih, so kvečjemu 3x bolj nezdravi, ker te kupljeni imajo 5x manj maščob od kvazi domačih, ki itak da to niso, ker so vse sestavine iste.

Spomine pa povezujem jaz s čustvenimi dražljaji in nek vonj me dejansko lahko spomni na neke dobre stare čase, ampak jaz (in vsi mi) se NE spomnim glih točnega okusa te neke dobre hrane, ampak čustev, ki so me takrat prevevala, mamine topline, ljubezni, časa ki mi ga je namenila ko je pekla krofe, (moja jih ni) palačinke, tortice…razumeš razliko? Vonj sam po sebi ima le vlogo nekega tranzmeterja čustev. Čustva so važna pri teh spominih in NE hrana. Poveličevanje hranjenja in obujanja nekih starih čustev s hrano pa ima katastrofalne posledice, saj dejansko se že dolgo ne hranimo več zato da bi živeli, ampak živimo zato da bi se hranili in to s strupi. Spomine lahko obudimo, oz. prenesemo na otroke tudi drugače, brez hrane, ki danes NI več to kar je nekoč bila, se strinjamo tle?

Malo razmišljanja v tej smeri ne škodi…..(vem, da tudi nekaterim nič ne koristi, pa vendar…)

Ni ti treba vonja po hrani takoj povezati z nezdravim načinom življenja, z basanjem s hrano, z odisnostjo od le-te…to je smešno in površinsko razmišljanje. Če kaj bere boš videla, da drži kar govorim. V ogromnih knjigah so omenjene vonjave in z njimi povezani spomini…predvsem na otroštvo. In prav je tako.[/quote]

Če je temu tako, čemu si potem ti z mano moralizirala v še daljšem prispevku od mojega?
Dejstvo je, ti ki tako rada bereš, da hrano preveč povezujemo s čustvi, zato škodujemo svojem zdravju, če se nabašemo s krofi, samo zato, ker nas spominjajo na lepe čase.

Sicer pa današnji krofi, z današnjo moko, marmelado, jajci, oljem, cukrom dišijo enako identično kot tisti kupljeni, saj mogoče največ 5% žensk v Slo dela krofe iz 100% domačih sestavin, ki niso do amena predelani …tako da ne me farbat da so domači krofi boljši od kupljenih, so kvečjemu 3x bolj nezdravi, ker te kupljeni imajo 5x manj maščob od kvazi domačih, ki itak da to niso, ker so vse sestavine iste.

Spomine pa povezujem jaz s čustvenimi dražljaji in nek vonj me dejansko lahko spomni na neke dobre stare čase, ampak jaz (in vsi mi) se NE spomnim glih točnega okusa te neke dobre hrane, ampak čustev, ki so me takrat prevevala, mamine topline, ljubezni, časa ki mi ga je namenila ko je pekla krofe, (moja jih ni) palačinke, tortice…razumeš razliko? Vonj sam po sebi ima le vlogo nekega tranzmeterja čustev. Čustva so važna pri teh spominih in NE hrana. Poveličevanje hranjenja in obujanja nekih starih čustev s hrano pa ima katastrofalne posledice, saj dejansko se že dolgo ne hranimo več zato da bi živeli, ampak živimo zato da bi se hranili in to s strupi. Spomine lahko obudimo, oz. prenesemo na otroke tudi drugače, brez hrane, ki danes NI več to kar je nekoč bila, se strinjamo tle?

Malo razmišljanja v tej smeri ne škodi…..(vem, da tudi nekaterim nič ne koristi, pa vendar…)[/quote]

Če si kratke pameti, si pač kratke pameti. Se mi ne da ukvarjat s primitivci. Čao.

Krofi so ocvrti, zraven bo domača kremna gobova juha.

Hvala vsem za predloge, za dobre želje, pa tudi drugačne poglede. Niso me prepričali, tudi jaz sem ena tistih, ki me določene jedi spominjajo na otroštvo in rada bi to tradicijo prenesla na svoja otroka. Mislim, da mi uspeva. 🙂

Lepo pustno soboto želim vsem!

Jaz pa vedno postrežem na pustni torek (lahko tudi na soboto) z ričetom, v katerega je pujs stopil. Zraven krače ali rebrc se pa zelo paše krompirjeva solata.
Tudi spomini na mladost, ko je bil to, zlasti za nas otroke, važen praznik!

Ho ho, kdo pa si ti, da si dovoliš tako nekoga žaliti?

Zakaj sem primitivka, po tvoje in kratke pameti?

Napisala sem nekaj, kar te je očitno ‘zabolelo’, ampak to je pa tvoj problem, ne moj.

Point mojega pisanja je, da jemo v prvi vrsti preveč, in v veliki meri nezdravo, da hrano preveč enačimo s čustvi in pozabljamo na osnovno vlogo hrane, to je da hrana služi našem telesu za normalno in zdravo funkcioniranje in to ni koš za odpadke.

Povezuj malo hrano in občutke ter tradicijo in kmalu boš ugotovila da se danes je, le in samo zaradi čustev, kar ni prav. Jemo, ker v cajtngu piše da moramo zjutri jesti, jemo ker ima sodelavka rojstni dan in je v službo prinesla novo pecivo, jemo ker je mož prišel iz službe pa mu delamo družbo, jemo ker ima tašča god pa je spekla novo pecivo, jemo ker je otrok neješč, pa da mu delamo družbo, skratka čez dan NITI enkrat ne jemo več, ker smo LAČNI, ampak ker drugi od nas to hočejo…

Eto, to sem hotla povedat………….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close