Justus Reid in njegova hiša na Hrvaškem
Američan, ki je s trebuhom za kruhom odšel na Balkan in na Hrvaškem kupil hišo za 5.000 €. Obnova poteka, sedaj so dali ceresit na fasado itd.
Kako enim rušijo črne gradnje na Hrvaškem, potem pa pride en Američan, ki si skodaj da ne v džungli obnovi hišo? In to za samo 5000 €. Delavci pa delajo udarniško, torej verjetno domačini, ki pomagajo. Pri nas je tovrstno delo prepovedano in kaznivo.
Zato mi razložite, kako?
How?, 13.09.2025 ob 10:24
Američan, ki je s trebuhom za kruhom odšel na Balkan in na Hrvaškem kupil hišo za 5.000 €. Obnova poteka, sedaj so dali ceresit na fasado itd.
Kako enim rušijo črne gradnje na Hrvaškem, potem pa pride en Američan, ki si skodaj da ne v džungli obnovi hišo? In to za samo 5000 €. Delavci pa delajo udarniško, torej verjetno domačini, ki pomagajo. Pri nas je tovrstno delo prepovedano in kaznivo.
Zato mi razložite, kako?
spremljam ga se od prej predno jo je kupil….
Sprasujes kako? Hiso je enostavno kupil, vse zarasceno brez vide in elektrike. Ogromno okoliskega folka, predvsem mlajsi, mu hodijo pomagat, on pa vse to objavlja sproti. Pomoc je v smislu sosedske pomoci. Pri nas vemo, je to vedno tezje nekaj zarad drzave nekaj pa, ker postajamo vedno bolj leni, vedno manj rocno spretni, vedno bolj pohlepnu:zaksj bi-nimam nic od tega itd.
Zdej glede ostalih stvari, kolikor on objavlja ni mu veliko stvari kupiti, posljejo mu material IN njihove strokovnjake, posljejo mu stroje, opremo…celo iz obcine so prisli, da bi mu napeljali vodo, nekaj je moral se terena pripravit… in ja…pri nas ta 5000€ ne mores v takem stanjem kot je on kupil (nic ni bilo potrebno rusiti, niti ni bilo veliko plesni) nicesar kupiti. To je prvo. Potem pa je isto kot on…ce si nek influencer ki ze imas nekaj sledilcev, lahko uberes tako pot, da dobivas zadeve, ti pa objavljas kaj si dobil od koga, pohvalus itd. Lahko pa vse placas tako material, opremo, ljudi….kar pa znas sam pa delas s svojimi rokami.
Nič novega. Je bilo to že v italiji, španiji, franciji, ….. v bistvu tako reklamira tisti okoliš, ki je bogu za leđima in nihče noče tam živet. Na tak način upajo da privabijo ljudi.
V vasi kjer sem jaz odraščala je tudi kar nekaj tujcev kupilo hiše (počitniške). So tudi domačini z veseljem pomagali, sploh dvema (britanec in francoz), ki sta obnavljala po starem. Sta želela ohraniti kamnite hiše in jih obnovit na način da ohranita bistvo. Obe sta zelo lepi hiši. In vsi v vasi imajo zelo radi te ki pridejo za par mesecev. Kupujejo domače stvari, hodijo pomagat drugam in se učit domačih obrti, sodelujejo z domačini pač. Na IG pa ne objavljajo :). Tako da verjamem da mislite da to ne obstaja, ker če ni na internetu zihr ne obstaja :).
Forum je zaprt za komentiranje.