Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jurčkova omaka

Jurčkova omaka

Jutri bi jo naredila. Zraven pa svaljke.
Jurčke imam zmrzjene v skrinji, smetano imam kislo in sladko. Kako vi naredite to omako? LP

na maslu preprazimo cebulo (salotko),da rahlo zarumeni,dodamo narezane jurcke in dusimo. ko se pricno prijemati ,dolijemo malo belega vina,solimo,pustimo odkrito par minut(mesamo).na koncu dodamo sesekljan cesen in petrsilj vmesana v sladko smetano.prilijemo k gobam,premesamo in pustimo vreti na rahlem ognju se priblizno 5 min.
v omako pase tudi malo timijana ali bazilike. lp petra

A ko bom dala sl. smetano in ponovno zavrela, se mi potem res ne bo sesirilo? Ej, naš “ta mlad” bo na južni, ne bi rada dala na krožnik nekaj zdrizastega?:-)))))))))

ne.s sladko smetano se ne bi smelo !! kuhaj pa res na maaajhnem ognju>!! petra

Aha, Petra, Hvala. Saj, če bo pa čudno izgledalo, bom pa drobtine preražila, pa sladkor na svaljke, pa čao ragaci:-))))))))

Super, Rakica, na tak način najbolje rata, če ni preveč strahu zraven :-))
Naj ti gre vse najbolje pri tej “pomembni” južni. Predstavljaj si, kako je šele njemu ;-))
LP Mimi

Je ratalo, je. Svaljki so bili kupljeni od Pečjaka. Vse skupaj je bilo zelo hitro narejeno. Uuuu ta mlad si je prste oblizal, mu je ostalo malo omakce v krožniku, jo je kar z jeziko pospravil. Ga je veselje gledat, kako z užitkom je. LP

hehehe saj se vendar mora prikupiti bodočemu zmaju, pardon, tašči :)))))

Ti drekec ti! Ma kaj drekec, driska!
Prej obratno. Če bo hotel vzeti mojo hčer, sem v paketu tudi jaz, kuža, muc, torej? Ne, ne bo mu lahko!
Sicer pa: važno je obojesransko zadovoljstvo:-))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close