Najdi forum

jurčki

Sedaj sem dobila kar nekaj jurčkov pa me zanima koliko časa zdržijo frišni očiščeni v hladilniku. Kako pa jih je najbolje shraniti v zamrzovalnik?

Jaz jih očistim,narežem,poparim,ohladim in dam v skrinjo.

Včeraj sem našla 15 zdravih, čvrstih jurčkov. Kako lepo dišijo!
Gob ne vlagam v kis ampak jih blanširam in spravljam v skrinjo.
Gobe očistim, nalistam na lističe in jih na malo olja na hitro blanširam, toliko, da upadejo. Ohladim in shranim.
Na olju pripravljene gobe potem pri uporabi niso tako “zategnjene” kot so tiste, ki so blanširane na vodi.

Nekateri pa jih baje kar surove narezane na lističe spravijo v zamrzovalnik? Kaj je boljše po vašem mnenju?

Nekateri prisegajo na surove, ker ohranijo aromo(blanširani zgubijo na aromi). Sem pa nedavno slišala od ene gospe da zmrzuje na maslu pocvrte. Pravi, da so zelo aromatični.

Mi ravno tako shranjujemo tako, da kar surove zamrznemo. Meni so tako po aromi bolj okusni in izgledu lepši…

Moja štajerska sorodnica jih kar tako zamrzne, narezane. In ko potem skuha gobovo-smetanovo juho, kar dol padeš.

Surovih še nisem zamrzovala in nimam izkušenj. Zadnja leta jih blanširam tako kot sem brala nasvet v Jani in se mi zelo obnese. Še prej sem jih pa tudi sušila, vendar sem jih parkrat morala vreč stran, ker se je vanje zaredila”muha” (tako rečemo pri nas). Za poskusit je, kaj komu najbolj odgovarja. Izkušnje te pa potem naučijo kaj je najbolje. Prav lep pozdrav in dobro letošnjo bero gob!

Draga mako, ta gospa je dala zanimiv nasvet in bom pri naslednji rundi gob, če bo sreča seveda, poskusila z maslom. Hvala za dobro idejo!Pozdrav!

vedno jih zblansiram in dam zmrznit. zdi se mi,da ne izgubijo dosti arome. lp petra

moj oče zamrzne kar cele gobe. pred uporabo jih samo malo pusti zunaj, potem se lahko režejo. zelo lepo dišijo, bolj kot če jih blanšira.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close