Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jurčki-kako jih pripravite?

jurčki-kako jih pripravite?

Potrebovala bi nekaj idej – receptov za pripravo jedi z jurčki.

Juha iz jurčkov, jurčki kot priloga mesu, jurčki kot samostojna jed, jurčki v omaki, ….????
Kako jih pripravite VI? Povejte mi vaše preizkušene recepte prosim.

Hvala in lepo nedeljo vam želim.

Še to: Koliko časa so sveži jurčki lahko v hladilniku??

Kaj pa vem…ful dobra je kaka juha s smetano, pa z jurčki..malo poglej, po vrhu posuješ s kroglicami…mjami.

Eh itak zakon so pa gobe s čebulo in jajco in velik popra navrh. Jaz sem zadnjič jedla marele, posolila, v moko in jajca ter popekla…kot zrezek:-)

Neni so najbolj všeč v omaki z veliko česna in smetane. Tudi juho imamo vsi radi.
V hladilniku jih hranem do 2 dni.Največ.Ponavadi jih še isti dan očistim in pripravim.Če je kaj več, zblanširam in zmrznem.

Lepe, zdrave, malo manjše jurčke narežem na 1/2 do 1 cm debele rezine in popečem na “žar ponvi” – odlična prloga za k mesu (pečenki). Take rezine tudi zamrznem in jih potem kar zamrznjene direktno na ponev mečem.

zmagajo jurčki na žaru: sol, poper, česen in peteršilj…simpl ampak odlično…

Juha – smo jo jedli danes.
Zavrem vodo in notri vržem narezane jurčke, sesekljan česen, par lovorjevih listov, pooper v zrnju. Nekaj časa kuham, dodam še paradižnikovo mezgo, majaron, origano, muškatni orešček. Nato jo zgostim – na olju prepražim moko, ne premočno, da postane zmes tekoča in dodam juhi (lahko pa moko samo zmešaš z vodo), ter še malo pokuham. Na koncu dodam sesekljan zelen peteršilj.

Moja babica doda še krompir (tudi jaz, če je gob bolj malo), eni dajejo korenje, smetano itd. Nam je najbolj všeč taka brez dodatkov pa z veliko gobami.

A morda katera ve kolikšna je cena jurčkov za kg?

V Celju 30 uerov za kg.

Mi jih narezane na liste popražimo na čebuli, dodamo še česen, peteršilj in timijan, nato pa vse skupaj zmešamo s polento. Zraven skleda zelene solate pa je super kosilo.
lp
klementina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close