Julijske Alpe
Živjo,
jah no, pomoje v osrčju neokrnjene narave en boš dobila udobnega hotela…ta bo verjetno malo izven, od tam bo pa treba kar peš….Možnosti maš pa več…odvisno koliko imaš časa. Lahko recimo skombiniraš tako, da greš v Kranjsko Goro, od tam preko Tamarja na okoliške gore, potem se zapelješ čez Vršič (lahko tudi peš ali pa s kolesom) – z vrha Vršiča imaš tudi ture….nakar se spustiš na drugo stran in greš proti Logu pod Mangartom – lahko spiš v vasi Strmec, imajo ene apartmaje….in še s te strani osvojiš kak vrh, potem se lahko čez mejni prehod Predel vrneš preko Trbiža nazaj v Kranjsko Goro in krog je zaključen!
za vse to je seveda najbolj praktično če imaš avto…lahko greš tudi z Bohinjske strani. Odvisno koliko časa imaš in koliko si “pohodniško zavzeta” :)) Lahko se pač skoncentriraš samo na en del TNP-ja.
upam da sem kaj pomagala, lp
katja
Več let zapored sem preživel prvomajske praznike v Stari Fužini v Bohinju.
Si v srcu triglavskega narodnega parka od koder je možno narediti več kot 50 tur
praktično iz sobe. Ne rabiš nobenega prevoznega sredstva. Za začetek malo za ogrevanje
se sprehodiš okoli jezera.,potem pa kaj bolj resnega. Obstaja tudi knjiga kjer so te ture
podrobno opisane. Zame je Bohinj najlepši kraj v Sloveniji in vedno se rad vračam.
Pozdrav
Colon
mislim, da dobis vse kar hoces – prenocisca in predloge za izlete, pohodnistva in druge aktivnosti na http://www.bovec.si
takrat gres pa lahko tudi ze raftat….ali pa se vedno smucat 🙂 mislim, da ti ne bo dolgcas
Sm sele sedaj malo bolj podrobno precekirala internet…po moje da bi mi Bohinj se najbolj ustrezal – wow res lepo!!!
No, sla bi za ene 4 dni in to tko da pridem, parkiram in avta ne uporabljam do odhoda. Bi pa sla na pohodnistvo srednje zahtevnosti, pa mal kolo in pol bo itak hitro vsega konc.
Bi pa pripeljala tujca, zato bi rada da bi blo nobel, po moje apartma, prosim za kaksne ideje!
In, kolk v naprej bo treba to rezervirat za 1. maja?
Hvaaaaaala!!!!
Opopzoril bi te na turistične pojme :
Iti v tnp vsaj pri tujcih pomeni biti v bohinju , oziroma če rečejo d agredo na Triglav več kot do obale bohinjskega jezera ne pridejo , razen redklih izjem. Upoštevaj napotke ki so ti jih dali forumaši , in še enkrat upoštevaj ” nevarnost snežnih plazov ” . Malo ppogrskaj po galeriji in našla boš srečno vrnitev , uporabi to geslo , bila je res srečna , ker če bi se metrska kloža ……………….. sedaj ne bi psial teh vrstic ! Ostalo pa kakor je počutje !
Superstar,
torej se vidimo maja!
Jaz ti definitivno priporocam Bovec, Trento, Log pod Mangrtom,,,, Za tujcai in pa tudi zate seveda je ogromno stvari, ki jih lahko počneta;rafting cannyoning, letenje z UL avionom, jadralno padalstvo, padalstvo, pohodnistvo, GOBARJENJE, terensko jahanje….Če pa imela rada samo mir je na soškem ogromno mirnih in skritih kotičkov .
V primeru, da denar ni ovira si pogled apartmaje nebesa med Kobaridom in Tolminom. Mislim, da bo zadosti udobno:)
>
Jaz ti definitivno priporocam Bovec, Trento, Log pod Mangrtom,,,,
Ste že slišali za main stream , za 1000 Avstricev in Nemcev , ki gredo čez Korensko sedlo ,
Strmca in 7 studencev pa še opazijo ne !
Ne vem kaj je na bovškem tako zanimivega razen adrenalinskih športov in oderuških cen , nikjer nobenega cazinoja / na očitek da to vas ne zanima odgovarjam sodoben turistični kraj ne more kljub negativnim posledicam brez tega / otežkočena potovanja v Italijo , potresni stres , itd ,
masovni turizem , oddaljenost gora.
Iz kg lahko peš greste v Avstrijo in Italijo !
Če primerjamo koliko povprečni gost potroši v igralnicah / in tudi dobi /
in koliko zapravi za adrenalisnke športe , ki niso nič boljši anti stres kot pohodništvo
je prej omenjeno dražje.
če denar ni ovira – potem izvolijo.
Vendar 1000 evrov ne mislim za teden dopusta zapraviti , največ kar sem pripravljen dati izven kg je 300 €vrov , v kg pa do 150 €vrov.
Da je turizem drag šport to ste verjetno že ugotovili ,
ali ne bi raje ški po €vropi kot na turistično v sezoni prenapoljeno Bovško ?
Forum je zaprt za komentiranje.