Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Jugoslavija

Jugoslavija

Ojla, sem prvič na tem forumu, pa vas vse lepo najprej pozdravljam.
Nisem dete socializma, pa tudi demokracije ne…. 🙂 pravi mama, da smo otroci razpada….Ja no, pionir več nisem bila (prva generacija), potem se je Jugoslavija razpadla, v osnovni šoli Tito-ta nismo omenjali, v zgodovinskih učbenikih se ni pojavljal……
Jaz pa………..predvsem me zanima, kako je bilo v takratnem času. Ne samo preko govoric in kakšnega mimoidočega stavka, ampak predvsem konkretna, gola dejstva; o življenju v socializmu, o položaju ljudeh, o Titu.
Skratka, a obstaja kakšna knjiga na to temo? (pa predvsem čim manj z političnim nakladanjem).
Hvala vsem in prijeten dan!
lp

Slavenka Drakulić: Kako smo preživeli socializem in se celo smejali (ali nekaj takega). Za začetek.

Lesikon yu-mitologije, povprašaj, če ga že imajo pri nas. Dostopen je tudi na internetu.

Strip Diareja: Zbrana dela, pa enega si najdi, k jih bo s tabo bral pa ti jih razlagal :))

kar se mene tice, najboljsi zgodovinski prikaz zadnjih let YU – tam nekje od ’88 naprej, ce se ne motim.

Jaoo, ce se samo tistega od dezja spomnim…”Pa zato ja pitam drugove iz Slovenije, kako to, da je kod njih pala kisa a kod nas nije?” :)))

pozdravcek,

proxima

Predpostavljati je moč, da si mlajša, torej zna biti zanimiva tudi knjižica Gregorja Tomca Druga Slovenija – govori o mladinskih subkulturah, tudi v povojnem času, pa naj te nikar ne zmoti, da se pregled mladinskih subkultur začenja že pred II. svetovno vojno, saj lahko prebereš le tisto, kar je pod Titom.

m

arya- ta je dobra ja, imajo (imeli so) jo v Vale Novaku.

New Report

Close