Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jugo-ne morem verjet

Jugo-ne morem verjet

Odgovor na objavo uporabnika
kokoši, 29.07.2021 ob 13:00

Odgovor na objavo uporabnika
Himler, 29.07.2021 ob 11:03

…da se obstaja kdo (na sreco zelo,zelo,zelo malo) ki se ni se sprijaznol s dejstvom,da je bila jugoslavija popolna polomija,beda,revscina,nerazvitost,it id da je ne bo NIKOLI VEC! Hvala Bogu! Odselite se na Kosovo.TAm vam bo lepo in bote videli se danes kaj je bilajugoslavija. A samo v najbolj bedne predele Kosova. Mesta so itak ze sedaj boljsa.

Himler,

o super pol pa grem na Kosovo. 🙂

A pol mi bojo firme pri katerih se bom zaposlil zastonj plačale dopust v najboljših hrvaških kempih? Zelim imeti na izbiro nudističen kemp, pa apartma ali pa vsaj prikolico lepo urejeno z wc.jem, tušem in kuhinjo. Pa golf igrišče hočem zravn. Pa bazene v kempu in veliko dejavnosti in restavracij. Pa velik zabaviščni prostor kjer imajo predstave in koncerte pa da imajo avijone, ki mečejo iz zraka letake za predstave. Res ti hvala za ta nasvet kako dobimo nazaj vse kar smo v Jugoslaviji imeli.

A službeno stanovanje, ki ga bom dobil bo v redu? Jaz bi mel takega z močnimi zidovi, da ne slišim sosedov nič, pa dovolj velikega z luksuznim razgledom. Tako da ga lahko pozneje čisto poceni odkupim, kot se jih je dalo tu v sloveniji. A pa majo v trgovinah dobro dizajnersko pohištvo dol na Kosovu? Tko k se spomnim hiš od sorodnikov v 70ih v jugoslaviji ki so bile luksuz od luksuza pa bi si rad podobno opremil.

A službene zabave so uredu? A ti na 50 letnicah podarjajo sodelavci velika darila kot so kosi pohištva? A pa a službene zabave(kot je novoletna itd.) vse plača služba? Pa a najamejo zato najboljše dvorane in kuharje?

Pa a služba tudi plača delavcem(js mam sam osnovno šolo zato bom delal v proizvodnji) ekskurzije na tuje celine?

Pa zobrji in zdravniki ki ti jih dodeli služba a so dobri?

Aja pa rad imam da se spoštuje, ljudi druge barve kože (kot smo tu imeli dosti črncev študentov ker smo bili neuvrščeni) ali drugačne spolne usmerjenosti, a tam pol imajo gejevseke in lezbične filmske festivale kot smo jih imeli v Jugoslaviji?

Kako pa je z decembrskimi prazniki, a majo tako kot smo imeli v Jugoslaviji “veseli december” ki se ga je praznovalo v pompu ne pa kot danes ko se praznuje bolj umirjeno. Rad bi da ga moji otroci če jih bom mel praznujejo tako kot jaz, prvo dobiš od Miklavža darilo, s tem ko je otrok dobil za miklavža darilo od staršev je dobil še dodatna darila od starih staršev, potem za božič(ker v 80ih je vedno ga komunistična partija voščila kristjanom, pol so ga pa iz fore še drugi praznoval, mogoče zarad božička na tv). Potem je še kaka verna teta, dala otroku darilo poleg staršev. Zdej ma otrok že pet škatl polnih daril. Potem so starši otroka peljal na muzejski vlak, kjer so plačali, da mu je dedk mraz dal darilo. Pol so še v vrtcu plačali, da je dedek mraz dal darilo ko je obiskal vrtec. Pol so otroka peljali v služno od mame kjer je dobil darilo. Pol so otroka peljal še v službo od očeta kjer je bil spet dogodek z obiskom dedka mraza in spet darilo. Če se vrnem k otroku pol je dubu pa za novo leto, spet od staršev darilo, pa starih staršev z obeh strani, pa od tet z obeh strani, pa od družinskih prijateljev. In nakonc ima otrok celo sobo polno darilnih škatel (tam okoli 15)in veliko igrač do tehničnih daril kot je računalnik. A pol bom tudi jaz lahko otrokom tako otroštvo omogoču, kot se ga jaz imel?

Hvala za to predlagano rešitev. Kosovo prihajam, že vidim zastonj stanovanje ki ga bom dobil, zastonj luksuzne počitnice, potovanja po drugih celinah in polno lepih stvari. 🙂

Ko je.be Slovenijo če lahko na Kosovu dobim nazaj Jugoslavijo. 🙂 🙂 🙂

Aja pa potem, ko mi bojo na Kosovu dali nadpovprečno stanovanje in plačevali zabave,  počitnice in ekskurzije po celem svetu pa si hočem še vikend na hrvaški obali kupit, da grem gdaj tja. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close