Jugo-ne morem verjet
…da se obstaja kdo (na sreco zelo,zelo,zelo malo) ki se ni se sprijaznol s dejstvom,da je bila jugoslavija popolna polomija,beda,revscina,nerazvitost,it id da je ne bo NIKOLI VEC! Hvala Bogu! Odselite se na Kosovo.TAm vam bo lepo in bote videli se danes kaj je bilajugoslavija. A samo v najbolj bedne predele Kosova. Mesta so itak ze sedaj boljsa.
Himler, 29.07.2021 ob 11:03
…da se obstaja kdo (na sreco zelo,zelo,zelo malo) ki se ni se sprijaznol s dejstvom,da je bila jugoslavija popolna polomija,beda,revscina,nerazvitost,it id da je ne bo NIKOLI VEC! Hvala Bogu! Odselite se na Kosovo.TAm vam bo lepo in bote videli se danes kaj je bilajugoslavija. A samo v najbolj bedne predele Kosova. Mesta so itak ze sedaj boljsa.
Himler,
o super pol pa grem na Kosovo. 🙂
A pol mi bojo firme pri katerih se bom zaposlil zastonj plačale dopust v najboljših hrvaških kempih? Zelim imeti na izbiro nudističen kemp, pa apartma ali pa vsaj prikolico lepo urejeno z wc.jem, tušem in kuhinjo. Pa golf igrišče hočem zravn. Pa bazene v kempu in veliko dejavnosti in restavracij. Pa velik zabaviščni prostor kjer imajo predstave in koncerte pa da imajo avijone, ki mečejo iz zraka letake za predstave. Res ti hvala za ta nasvet kako dobimo nazaj vse kar smo v Jugoslaviji imeli.
A službeno stanovanje, ki ga bom dobil bo v redu? Jaz bi mel takega z močnimi zidovi, da ne slišim sosedov nič, pa dovolj velikega z luksuznim razgledom. Tako da ga lahko pozneje čisto poceni odkupim, kot se jih je dalo tu v sloveniji. A pa majo v trgovinah dobro dizajnersko pohištvo dol na Kosovu? Tko k se spomnim hiš od sorodnikov v 70ih v jugoslaviji ki so bile luksuz od luksuza pa bi si rad podobno opremil.
A službene zabave so uredu? A ti na 50 letnicah podarjajo sodelavci velika darila kot so kosi pohištva? A pa a službene zabave(kot je novoletna itd.) vse plača služba? Pa a najamejo zato najboljše dvorane in kuharje?
Pa a služba tudi plača delavcem(js mam sam osnovno šolo zato bom delal v proizvodnji) ekskurzije na tuje celine?
Pa zobrji in zdravniki ki ti jih dodeli služba a so dobri?
Aja pa rad imam da se spoštuje, ljudi druge barve kože (kot smo tu imeli dosti črncev študentov ker smo bili neuvrščeni) ali drugačne spolne usmerjenosti, a tam pol imajo gejevseke in lezbične filmske festivale kot smo jih imeli v Jugoslaviji?
Kako pa je z decembrskimi prazniki, a majo tako kot smo imeli v Jugoslaviji “veseli december” ki se ga je praznovalo v pompu ne pa kot danes ko se praznuje bolj umirjeno. Rad bi da ga moji otroci če jih bom mel praznujejo tako kot jaz, prvo dobiš od Miklavža darilo, s tem ko je otrok dobil za miklavža darilo od staršev je dobil še dodatna darila od starih staršev, potem za božič(ker v 80ih je vedno ga komunistična partija voščila kristjanom, pol so ga pa iz fore še drugi praznoval, mogoče zarad božička na tv). Potem je še kaka verna teta, dala otroku darilo poleg staršev. Zdej ma otrok že pet škatl polnih daril. Potem so starši otroka peljal na muzejski vlak, kjer so plačali, da mu je dedk mraz dal darilo. Pol so še v vrtcu plačali, da je dedek mraz dal darilo ko je obiskal vrtec. Pol so otroka peljali v služno od mame kjer je dobil darilo. Pol so otroka peljal še v službo od očeta kjer je bil spet dogodek z obiskom dedka mraza in spet darilo. Če se vrnem k otroku pol je dubu pa za novo leto, spet od staršev darilo, pa starih staršev z obeh strani, pa od tet z obeh strani, pa od družinskih prijateljev. In nakonc ima otrok celo sobo polno darilnih škatel (tam okoli 15)in veliko igrač do tehničnih daril kot je računalnik. A pol bom tudi jaz lahko otrokom tako otroštvo omogoču, kot se ga jaz imel?
Hvala za to predlagano rešitev. Kosovo prihajam, že vidim zastonj stanovanje ki ga bom dobil, zastonj luksuzne počitnice, potovanja po drugih celinah in polno lepih stvari. 🙂
Knor, 29.07.2021 ob 13:07
Kokosi,da si ti tako nesposoben in taka zguba da okoli fehtas vse kar si nastel,si sam kriv. Mi imamo to in veliko vec. S lahkoto placamo. Zasluzimo poc ene 500 krat vec kot v ubogi jugi .
Za njega (in za druge socialce) je pac luksuz it v kamp,jest cevapcice in pasteto.
Za nas,ki smo nekaj ustvarili ( ker jugo tiranije je konec), je tisto najvecja revscina.
Lahko obe temi pokrijemo. Oboje je (bilo) za en dr€k.
“In nakonc ima otrok celo sobo polno darilnih škatel (tam okoli 15)in veliko igrač do tehničnih daril kot je računalnik.”
Kje si ti živel? Računalnik? A tvoj sosed je bil Đefe Bezos?
C64 je stal cca. 1500-2500 DEM kolikor se jaz spomnim. Osnovna plača pa 40 EUR…
Kuklinski, 29.07.2021 ob 21:58
Lahko obe temi pokrijemo. Oboje je (bilo) za en dr€k.
“In nakonc ima otrok celo sobo polno darilnih škatel (tam okoli 15)in veliko igrač do tehničnih daril kot je računalnik.”
Kje si ti živel? Računalnik? A tvoj sosed je bil Đefe Bezos?
C64 je stal cca. 1500-2500 DEM kolikor se jaz spomnim. Osnovna plača pa 40 EUR…
Pojma nimam kakšne so bile cene in plače.
Kok si star?
In kok so stali videorekordrji glede na to da smo jih leta 81 imeli nekaj manj kot 400.000 v Sloveniji, torej več na prebivalca kot v katerih zahodnih državah?
Aja pa lepše je bilo bit otrok takrat. Npr.ogromno večja izbira je bila kar se stripov tiče, otroci smo jih lahko kopuvali na tone z svojimi žepninami.
————————————–
Če že združuješ teme ti naj raje prilepim sporočilo od KOPRČANA:
V osemdesetih letih smo imeli računalnike Synclair, Commodore in igralne konzole v katere se je še vstavilo kaseto z videoigrico. Za darila smo dobivali glasbene stolpe (dvojni kasetar, ojačevalnik z mešalno komponento in gramofon na vrhu) ter različna ozvočenja. Računalniki 286 so prišli na trg šele po letu 1982 in so si jih najprej privoščili v podjetjih, naslednjo generacijo 386 pa je imel že skoraj vsak študent tehničnih smeri (1988+). V Jugi smo imeli vse kar so imeli na zahodu, če si imel dovolj denarja. Podobno kot danes. Če imaš denar, lahko kupiš karkoli.
——————————–
Pa so bili naši starši čisto navadni delavci. Tako, da nevem od kje smo imeli torej denar za to???
Ti razloži!
Avtor, če si živel v času Jugoslavije, si res ena beda od bede. Kajti v Jugoslaviji je bila večina prebivalstva pismena, česar pa pri tebi ni zaznati. Če pa si na svet prijokal v samostojni Sloveniji, pa zgleda, da ti ni pomoči. Če se do sedaj (pri toliko šolah) nisi naučil pravopisa, potem se ga tudi ne boš. 🙁
Kakšna revščina…ali si zmožen imeti kot npr. vodja gradbišča (malo bolj pojačan delavec) skup spraviti pri 40 letih 2 otroka, parcelo 600m2 in hišo 120m2 stanovanjske površine? Sicer se voziš z novim cliotom, a hiša je skoraj v centru Lj.
Danes verjtno ne…
Leta ’78 kot moj oče pa ja. fora- dons 35 vrst strešnikov, prvoščim si loh bore malo, takrat samo 2 vrsti, kupll je lahko vsak ..
Zdajšnjega življenja s takrt primerjat težko…tehnika je šla naprej, določenih stvari takrat sploh še ni bilo..ampak za jest in pit je bilo podobno kot danes. Tud vikend na morju se je kupil v zaledju Izole za male pare leta 77, dons se še ruševine prodajajo kot zlato…
Aja, da ni bilo:
Načrt naše hiše (gor omenjene)april 1975 ima v kuhinji projektiran pomivalni stroj (in tudi gradbeno izveden, da ne bo pomote)-voda, štrom, kanal. Piktograma arhitekti takrat še niso imeli za načrt, je z besedo napisano na načrtu…
Aja, a v kosovu poznajo pomivalne stroje že, ti gor pameten?
To me tok razpi…vsak sistem ma + in -.
Nam otrokom je blo lepš, kot bo našim…zdaj jih tok enih paragrafov dol tišči…samo stegneš jezik, pa si v prekršku…včasih je blo vse bl po kavbojsk….takih cajtov nau več.
Scanje, 30.07.2021 ob 00:22
Kakšna revščina…ali si zmožen imeti kot npr. vodja gradbišča (malo bolj pojačan delavec) skup spraviti pri 40 letih 2 otroka, parcelo 600m2 in hišo 120m2 stanovanjske površine? Sicer se voziš z novim cliotom, a hiša je skoraj v centru Lj.
Danes verjtno ne…
Leta ’78 kot moj oče pa ja. fora- dons 35 vrst strešnikov, prvoščim si loh bore malo, takrat samo 2 vrsti, kupll je lahko vsak ..
Zdajšnjega življenja s takrt primerjat težko…tehnika je šla naprej, določenih stvari takrat sploh še ni bilo..ampak za jest in pit je bilo podobno kot danes. Tud vikend na morju se je kupil v zaledju Izole za male pare leta 77, dons se še ruševine prodajajo kot zlato…
Aja, da ni bilo:
Načrt naše hiše (gor omenjene)april 1975 ima v kuhinji projektiran pomivalni stroj (in tudi gradbeno izveden, da ne bo pomote)-voda, štrom, kanal. Piktograma arhitekti takrat še niso imeli za načrt, je z besedo napisano na načrtu…
Aja, a v kosovu poznajo pomivalne stroje že, ti gor pameten?
To me tok razpi…vsak sistem ma + in -.
Nam otrokom je blo lepš, kot bo našim…zdaj jih tok enih paragrafov dol tišči…samo stegneš jezik, pa si v prekršku…včasih je blo vse bl po kavbojsk….takih cajtov nau več.
PODPIŠEM.. in kar je napisal Kokoši. Oboje podpišem.
Forum je zaprt za komentiranje.