JU: dopust za posebne pogoje dela (35+15)
Spoštovani!
Zaposlena sem v JU, v OŠ s posebnim in prilagojenim programom (otroci z lažjo, zmerno, težko in težjo motnjo v razvoju), kot predmetna učiteljica. Tudi sama imam 3- letno hčerko z zmerno težjo motnjo v duševnem razvoju. Seštevek celotnega letnega dopusta v letu 2012 je bil 38 dni (upoštevajoč dodatnih 5 dni za nego mojega otroka in 5 dni za delo z otroki z lažjo/ zmerno motnjo).
Po novem naj bi varčevalni ukrepi prinesli zgornjo omejitev 35. dni, vendar z “dodatkom” 15 dni letnega dopusta za posebne pogoje dela.
Zanima me ali (konkretno v mojem primeru) je delo z otroki s posebnimi potrebami uvrščeno med posebne pogoje dela (Torej mi ostane enako dni dopusta ali tudi v mojem primeru “potegnejo črto” pri številki 35).
Najlepša hvala za odgovor.
Spoštovani!
Kot veste, vzgoja in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami poteka po: programih za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo, prilagojenih programih za predšolske otroke, izobraževalnih programih s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo, prilagojenih izobraževalnih programih, posebnih programih vzgoje in izobraževanja in vzgojnih programih. Glede na Zakon o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami (ZUOPP) je delo s temi otroci uvrščeno pod posebne pogoje dela.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.