Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija JT: Kako se ceneje pogovarjati na dopustu?

JT: Kako se ceneje pogovarjati na dopustu?

Kot obljubljeno, pričanjamo današnjo Javno tribuno, v kateri gostimo Si.mobilove strokovnjake, ki bodo v uri, ki je pred nami, odgovarjali na vaša vprašanja in izkušnje.

Tema tokratne Javne tribune je Kako se ceneje pogovarjati na dopustu?

Želite izvedeti:

[list]
[*] Kaj je dobro storiti pred odhodom na dopust?
[*] Kako znižati stroške klicanja v tujini?
[*] Kako nadzirati prenos podatkov?
[*] …[/list]

Vabljeni, da se z vprašanji in izkušnjami pridružite naši današnji Javni tribuni in povprašate Si.mobilove strokovnjake, kar vas zanima.

Tisti, ki ste vprašanja že poslali na naslov forum@simobil.si, boste odgovore nanje prejeli v času Javne tribune.

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

Pozdravljeni,

danes sva z vami Lea in Nina.
Za vsa vprašanja sva vama na vojo. Veseliva se klepetanja z vami.

Lep pozdrav, Lea in Nina

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Ko se bo zastonjski wi-fi v lokalih, trgovskih centrih zelo razširil, boste vsi operaterji propadli, ker se bomo vsi(nekateri že prakticiramo) sporazumevali preko skypa ali google talk-a…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

A to res drži?

S sinom greva poleti jadrat in to za kar dolgo obdobje. Zanima me, kako je s signalom “po morju” in kako je z omrežjem. Imava pa namen jadrati vsaj do Korzike.
Kaj nama svetujete?

Pozdravček

Kako je s tem, če greš v oddaljene kraje na počitnice mislim.

Grem namreč na obisk k teti v Ameriko. Kako je tam, če nimam naročnine. Telefon bi nekako sproti polnila, saj bi na naročnino preveč denarja pokurila. Vsaj takšen je moj občutek. Ali se morda motim?

Hvala za nasvete

Sem vaš naročnik. Poslovno veliko potujem v sosednje države (Hrvaška, Avstrija, Italija), posledično imam velik račun. Ali lahko tukaj še kaj optimiziram? Hvala.

Lepo prosim za odgovor.

Zanima me, zakaj vsakič, ko grem čez mejo ( V Italijo) dobim 2 sporočila, v katerih piše, kolikšne so tarife in kam naj se priključim. Ali moram ta sporočila plačati, ali so brezplačna? Imam pa sklenjeno naročniško razmerje vendar šele 2 meseca in računa sta bila nizka, tko da specifikacije nisem niti gledal.

Hvala

Mene pa zanima, če boste imeli letos spet kakšne ugodnosti za klice in sms-e iz Hrvaške. Hvala.

Pozdravljeni,

Bazne postaje so postavljene na kopnem, zato je pokritost na morju odvisna od jakosti signala in lokacij baznih postaj operaterjev. Če bosta plula v bližini obale, bosta lahko uporabljala storitve nemoteno.

Lep pozdrav,
Špela

A to res drži?[/quote]

Novi komunikacijski kanali, kot so Google talk, Skype ipd. So zelo dobrodošli in dobro sprejeti med uporabniki, tako temu sledimo tudi mi z novo storitvijo Si.naIP. Gostinjske ponudnike je nemogoče primerjati z operaterji, ki nudimo celovite storitve in varno uporabo le teh. Seveda pa spodbujamo in soustvajamo razvoj novih storitev.

Lep pozdrav,
Nina

Ravnokar sem zamenjala službo in od jutri naprej bom veliko potovala – poslovno po Avstriji. Ali imate morda v mislih tudi v Avstriji uvesti kakšne popouste in akcije ( vsaj v poletnih mesecih) na teh relacijah?

Pozdravljeni,

Imate dve možnosti:
– vklop ene izmed opcij Tujina, ki za mesečno naročnino že vključujejo zakupljene minute v EU, na Hrvaškem, v BiH in v Švici, večji opciji Tujina 100 in Tujina 200 pa tudi že prenos podatkov
– zamenjava naročniškega paketa s paketom TUJINA PODJETNI ali TUJINA ZAME, ki že vključujeta brezplačne klice iz Slovenije v Avstrijo in na Hrvaško in klice iz partnerskih omrežij na Hrvaškem in v Avstriji

Lep pozdrav,
Špela

Nekaj sem slišal, da imate neke nove pakete za tiste, ki veliko hodijo v tujino. Za kakšen paket gre in zakaj naj bi bil bolj ugoden. Se mi bo poznalo na računu, bom lahko več govoril, uporabljal internet? Hvala.

Kaj lahko naredimo tisti, ki želimo zamenjati paket – poslovni, in ki se le ta še ni iztekel? Kako lahko zamenjam paket in dobim dodatne ugodnosti pred iztekom naročniškega razmerja? Želel sem namreč kupiti nov telefon, pa so mi rekli, da moram doplačati razliko. Kako pa je zamenjavo paketa?

Pozdravljeni,

Po zakonu moramo v državah EU vsakemu uporabniku poslati informacijo o cenah klicev, zato te SMS prejmete vsakič, ko se priklopite na tujega operaterja. Vsi prejeti SMS v tujini so brezplačni, tako da vam zaradi tega ni potrebno skrbeti.

Lep pozdrav,
Špela

Pozdravljeni,

Na izbiro imate dve možnosti:

1. Če boste na potovanju uporabljali SIMPL na kartice, so klici v Slovenijo dražji,(cene lahko preverite na naši spletni strani v ceniku). V tujini boste morali nato bolj pogosto polniti svoj račun.

2. Ceneje boste lahko klicali, če boste naročeni na enega izmed naročniških paketov ter vklopili tarifo SVET, s katero boste lahko ob prejetem klicu v tujini 20 minut klicali le za 0,90€.

Lep pozdrav,

Lea

Pozdravljeni,

Predvidevamo, da letos brezplačnih SMS iz Hrvaške ne bomo ponujali. Svetujemo vam, da si za znižanje stroškov vklopite opcijo Tujina SMS, ki za 10€ že vključuje 90 SMS iz Hrvaške, BiH, Švice in držav EU. Če pa se raje pogovarjate, lahko vklopite eno izmed opcij Tujina.

Lep pozdrav,
Špela

Ravnokar sem zamenjala službo in od jutri naprej bom veliko potovala – poslovno po Avstriji. Ali imate morda v mislih tudi v Avstriji uvesti kakšne popouste in akcije ( vsaj v poletnih mesecih) na teh relacijah?[/quote]

Pozdravljeni,

Naprej čestitke ob menjavi službe. Želimo vam veliko novih uspehov v novi službi.

V vašem primeru vam priporočamo naslednje:

– Če boste v tujino (Avstrijo) potovali večkrat (dolgoročno), vam priporočamo naš nov naročniški paket TUJINA ZAME, s katerim lahko za 26€ mesečno neskončno kličete znotraj Si.mobilovega omrežja, 101 minuto v stacionarna ter druga mobilna omrežja ter 100 minut v in iz Avstrije in Hrvaške.

– Če boste potovali v tujino le občasno (določen čas), vam priporočamo vklop ene izmed opcij Tujina, katero lahko vklopite tudi preko SMS sporočila. Opcije Tujina 30,100 in 200 imajo vključene minute za pogovore iz Vodafonovih in partnerskih omrežij v EU, BiH, Švici in na Hrvaškem. Opcija Tujina 100 in 200 pa imata vključen tudi prenos podatkov v tujini.

Lep pozdrav,

Lea

Čas hitro teče in tako smo prišli do zaključka današnje Javne tribune.

Najlepša hvala Lei in Nini, Si.mobilovi svetovalki, za izčrpne informacije.

Hvala tudi vam, dragi obiskovalci foruma Starševki čvek za vprašanja in izkušnje.

Obiščite spletni forum Računalništvo in mobilna telefonija, kjer lahko preberete izkušnje, komentarje ter nasvete obiskovalcev foruma in odgovore Si.mobilovih strokovnjakov.

[youtube]abqZU5OVkKk[/youtube] Nikoli obupati 5 sekund pred čudežem ( Maginja Blinkita)

Pozdravljen JOŽE,

menjavo paketa lahko uredite na vseh prodajnih mestih Si.mobila, na brezplačni številki za pomoč uporabnikom 080 40 40 40 ali preko aplikacije Moj Si. mobil.
Sam strošek menjave paketa, kot tudi višina doplačila v primeru predčasne vezave, je odvisen od vašega trenutnega paketa in od trajanja vezave na vaši GSM številki.

Svetujemo vam, da se za dodatne informacije obrnete na našo brezplačno številko 080 40 40 40.
Dodatne ugodnosti lahko pridobite z vezavo s telefonskim aparatom ali Popustom pri mesečnem računu. Za to bo potreben obisk prodajnega mesta.

Lep pozdrav, Nina

Pozdravljeni,

Imamo dva nova paketa TUJINA ZAME in TUJINA PODJETNI, ki sta namenjena tistim, ki veliko kličejo v Avstrijo in na Hrvaško in tja tudi veliko potujejo.
Če hodite tudi v druge države, vam priporočamo, da si vklopite eno izmed opcij Tujina, ki poleg pogovorov vključujejo tudi prenos podatkov v državah EU, na Hrvaškem, v BiH in v Švici.

Lep pozdrav,
Špela

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close