Najdi forum

Jordanija

Pozdravljeni!

Nameravam na dopust v Jordanijo. Kompas ima neko enotedensko turo, mene pa zanima, ce je bil kdo v Jordaniji v lastni organizaciji. Zanima me, kako je bilo? Kaksen koristen nasvet?

Lp, Ina

bila v Jordaniji l.96 … 2 dni zaradi stop over varjante .. letalo..

midva sva najela taxi za cel dan in naju je malo naokrog peljal … sva se mu prepustila … videla sva Aman ki je kar zanimivo mesto, pa mount Nebo – spomenik Mojzesu … izvedela ogromno … taksist je bil ful zanimiv človek 🙂

najpomembnejša in najlepša zadeva v Jordaniji je pa vasica Petra … na jugu države … tja pa nisva šla.

o cenah pa ne vem kaj dosti ..

B.

jordanija je syupoer, sam sem bil tam z lastnim prevozom a to ne spremeni nic. kupi si vodica za jordanijo kupi karo za letalo in pojdfi v lastni reziji ce seveda imas vsaj dva tedna casa.
Kaj je MUST: dead sea, wadi rum, jericho, pa ne vasica ampak cela dolina v katero je vklesano mesta v zivo skalo, aqaba kjer sicer ni nevem kaj morja ampak so v blizini lustni rifi ce mas masko. javnih prevozov je dovolj mini busi navadni busi, no hassels, mene je l2001 kostal 150.000 sit pa sva dla dva in sva sla z kombijem iz slo preko gr-tur-syrie-jordan in nazaj z ladjo v gr iz izraela. ne vem sicer koliko stane kompas in koliko si avanturista..

lp iz zanzibarja

damjanc

Živijo!

Tudi jaz nameravam v Jordanijo, pa me zanima kdaj je najboljši čas za potovanje v to državo. Kakšne temperature so tam?
Zanima pa me tudi glede cen ali je tam drago? Kako pa je glede varnosti?

Vsaka informacija je dobrodošla.

LP
Renata

ojla,

v jordaniji je res enkratno- se posebej ljudje so neverjetni.

vsekakor si moras ogledati Petro, Wadi Rum (priporocam vecdnevno turo), mrtvo morje, ce te zanimajo mesta pojdi v Amman, tam sicer ni ne vem koliko znamenitosti, je pa zanimivo videti kako zivijo,.

Aquaba je bolj tako: drazja kot ostala mesta, ceprav je kao duty free cona, reefe so pa kar ok, ceprav je morje kar mrzlo.

Ob morju in v puscavi je zelo vroce, ce se dvignes (npr. Amman) pa je lahko zelo vetrovno in mrzlo (10 – 15 stopinj).

Glede varnosti se nimas nicesar za bat. ljudje so odprti in prijazni, ne silijo k nakupom, le glede oblacil bodi konzervativna: priporocam dolge hlace in neoprijete majice (zaradi mocnega sonca je dobro imeti dolge rokave). ruta na glavi ni nujna, le ce bos sla v mosejo ali v odrocnih vasicah je priporocljiva.

Ce bos potavala brez moske druzbe bos najbrz delezna velike pozornosti, vsi te bodo pozdravljali, sprasevali od kod si itd…

cene so zelo razlicne: hrana je lahko od 1JD so 15JD (1JD= 1,5 USD), splaca se kupovati usnje (pasovi, cevlji, torbice), za zenske pa je bolj malo izbire.

v aqabi se da zelo cenkati, v ammanu pa niti ne.

Nina 1 hvala za vse informacije!

Definitivno grem v Petro, Wadi Ramm, Kerak, Madaba, Monte Nebo, Amman, Jerash, Ajlun, Mar Morto, Wadi es Sir in Aqaba.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close