Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Jordanija, Sirija

Jordanija, Sirija

Lep pozdrav!
Poleti se odpravljam v Jordanijo in Sirijo in me zanima, če ima kdo kaksne izkusnje s podaljsevanjem vize v Jordaniji. Zanima me, če so kaki problemi al je vse sam rutina.
Pa se neki. Slisala sem, da se vizo za Sirijo lahko dobi tudi v Amanu, pa me zanima če je kdo kaj podobnega prakticiral in kako je s tem. Al pa kak drug način za dobit vizo za Sirijo!
Hvala!
LP

Zdravo Meta!

Lansko poletje sem potoval po Siriji in Jordaniji in kar ti lahko povem je tole: glede vize za Jordanijo ni problema: lahko jo nabaviš na letališču oz. meji (če prideš tja iz Sirije) ali pa na konzulatu v Ljubljani. Sam nisem podaljševal, ampak baje ni problema.

Vizo za Sirijo bi morali državljani držav, kjer ni sirijskega veleposlaništva dobiti na meji, vendar glede na različne zgodbe popotnikov to ne drži vedno. Sam sem si vizo nabavil še pred odhodom na veleposlaništvu v Beogradu, se pa jo je dalo potem dobit tudi na letališču v Damasku!

Če pa te še kaj zanima pa kr vpraši!

LP

Hej!!

Hvala za informacije.

Kako pa je z vizo v beogradu. Si sel osebno tja, al se da kej tud prek poste zrihtat?

Glede na to, da si bil tam poleti bi te še vprašala kako je kaj z vremenom. Me zanima, če je sploh človesko, al je noro vroče?
Hvala!
lp

Ja, po vizo sem šel osebno v Beograd (meni so prej faksirali obrazec / izdelava tam traja 2 ure); lahko ti vse uredi tudi Kompas, vendar računaj na to, da je ta usluga kar draga; meni se je splačalo iti osebno dol, ker sem urejal za 4 osebe hkrati;

Mi smo bili dol v zadnji polovici septembra, začetek oktobra in je blo kar znosno glede vročine, z izjemo vzhodne-puščavske Sirije, okolice mrtvega morja, Petre, Wadi Rum’a in Aqabe, kjer je bilo tudi do 40 stopinj čez dan, če se ne motim 🙂

Drugače pa super ljudje, ful poceni, varno….ne bo ti žal!

LP;Erny

Jaz si vse vize rihtam že kar nekaj časa le preko pošte (in jasno telefona).
Vedno je vse laufalo OK.
Le na določenih amabasadah (konzulatih) si vzamejo za izdajo vize malo več časa kot je definirano. Zato ni priporočljivo pošiljati dokumentov “tik pred zdajci”.

Lp,
Blaž

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close