Jokajo, da ne dobijo delavcev, ampak odgovorijo pa ne
Točno tako, načrtno iščejo tiste z juga, pri čemer še najraje Makedonce in Albance. Se pa ne zavedajo, da kdor je enkrat izseljen, z lahkoto pusti službo in se odseli drugam, v drugo državo. Ni pri takih nobene lojalnosti do firme in ni privezanosti na kraj, kot je pri Slovencih, ki živijo v prizidku hiše staršev.
ne razumem jih, 16.02.2022 ob 19:39
Dosti delodajalcev joka, da ne dobi delavcev. Dajejo ven oglase pa menda ne dobijo ljudi.
Jim pošlješ vlogo, nobenega odgovora.
Vidiš oglase, vprašaš par stvari in predvsem, če je oglas še aktualen, nobenega odgovora.
Vprašanje kakšnih delavcev… Če se s končano osnovno šolo prijaviš za mesto kirurga pač ne pričakuj odgovora.
Ko pošljem par vprašanj, ne navedem ne svoje starosti, ne svoje izobrazbe pa vseeno ni odgovora. Pa isti ljudje jamrajo, da nikogar ne dobijo.
Kar se pa prijav na razpise tiče pa se prijavljam tam, kjer izpolnujem pogoje. Je pa tako, da tam, kjer je v razpisu navedena visoka izobrazba, vsaj odgovorijo. Če se prijavim na razpis, kjer je potrebna samo SŠ ali imanj, ponavadi nobenega odgovora. Včasih pa kdo napiše, da imam preveč izobrazbe. IN ne nakladat, da se hvalim z izobrazbo. Izobrazba se pač vidi iz CV.
ne razumem jih, 17.02.2022 ob 13:01
Ko pošljem par vprašanj, ne navedem ne svoje starosti, ne svoje izobrazbe pa vseeno ni odgovora. Pa isti ljudje jamrajo, da nikogar ne dobijo.
Kar se pa prijav na razpise tiče pa se prijavljam tam, kjer izpolnujem pogoje. Je pa tako, da tam, kjer je v razpisu navedena visoka izobrazba, vsaj odgovorijo. Če se prijavim na razpis, kjer je potrebna samo SŠ ali imanj, ponavadi nobenega odgovora. Včasih pa kdo napiše, da imam preveč izobrazbe. IN ne nakladat, da se hvalim z izobrazbo. Izobrazba se pač vidi iz CV.
Ja, preveč izobrazbe lahko škodi pri iskanju zaposlitve.
CV moraš pač prirediti zahtevam zaposlovalca – izpustiš tisto kar bi lahko bilo preveč. Na razgovoru pa to omeniš in poveš, da zaradi izobrazbe ne boš zahteval višje plače, ampak tam, kjer imajo urejeno sistemizacjo delovnih mest, te pa vseeno ne bodo vzeli.
Kaj pa naj napišem v CV? Da sem gimnazijski maturant? In da sem po gimnaziji več let v luft gledala, zato so luknje v CV?
Pa kako naj pojasnim, da sem 15 let delala v poklicu, kjer je zahtevana univ. izobrazba? Naj napišem, da sem delala kot tajnica, ampak izkušenj s tajniškim delom pa nimam?
Bi morala pa skoraj 25 let nekam skriti. Malce težko pojasniti kaj sem delala zadnjih 25 let.
Forum je zaprt za komentiranje.