Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Joj,kaksen brodet!

Joj,kaksen brodet!

Prejle sem v oddaji Dobro jutro gledala kuharja iz izolske gostinske sole pri pripravi krasnega brodeta iz: skarpene,ugorja,sipe,malo skampov in skoljk. Zraven polenta.Dal mi je idejo za danasnje kosilo.
Kdor se ni delal brodeta,ga priporocam;je zelo enostavno narediti ta ribji golaz. Lp Babi

ti ga kar zavidam,babi! po mojem si ze iz trznice s svezimi ribami !?: ) naj ti tekne !! lp petra

babi,delas vedno polento zraven!? jaz naredim vcasih siroke rezance. v zacetku se mi je zdelo,da to ne pase skupaj. sedaj nam je pa vsec!! lp petra

Hej,ze disi ! Jaz skuham najraje polento(potreseno z veliko parmezana), ceprav je kuhar povedal,da lahko postrezemo zraven kuhan krompir,testenine ali riz.Tudi on pravi:” Najboljse pa je s polento.”

Dobila sem vse,tudi kos ugorja. Celega ze ne bi prinesla domov,ker je ta zvalca kar malo cudna. Vse so imeli ze narezano za brodet.Potem gre lazje od rok. Lep pozdrav Babi

Babi, lahko na hitro spišeš recept? Hvala! lp

ja,ugor menda ne sme najkati!? s celim je pa kar problem,kajne!? zaradi tistih silnih kosti. nekje so mi ribici pripovedovali,da jih na poseben nacin “ven jemljejo”. obesijo in drgnejo od zgoraj navzdol in da gredo lepo ven !?!? lp petra

Jaz pa vedno ponudim zraven brodeta sveži bel kruh, najraje francoza in si ne znam predstavljat, da bi jedla zraven kaj drugega. Polente pa ne maram žal, tak da za mene je zakon sveži beli kruh!

Lp, Monika

Hej,Hana!

Tocno tako sem danes naredila.

Kupila sem manjso skarpeno,dva kosa ugorja,eno sipo,stiri skampe,nekaj
pidociov(dagnje) in tri kapesante.

Ocistila vse,glavo skarpene in ugorja dala kuhat za zalivanje,sipo narezala na kose ,tudi lovke, skampe,dagnje in kapesante dobro ocistila.

Kose ribe sem posolila in popoprala,povaljala v moki in ocvrla na vrocem olivnem olju.Shranila v ogreti posodi.Na isto olje dala nic pomokane kose sipe,spet popekla in odstranila.
Narezano cebulo sem poprazila na istem olju,pridala nasekljane pelate,malo pomesala,dodala cesen , petersilj in lovor,prilila sok pelatov in malo suhega vina. V to omako sem dala sipo,da se do konca skuha,dagnje,kapesante in skampe. Cisto na koncu pa se kose ribe.
Nic ne mesam vec,samo potresem od casa do casa posodo..Pokusis,dodas se sol in poper po potrebi in jaz se kapljico limone.Moke ni potrebno dodajati,ker je ze od kosov rib ostala.
Nekateri dodajo namesto pelatov ali svezega paradiznika tudi mezgo.

Ves,ce ni vsega zgoraj nastetega,je dobro tudi z manj;je pa pravilo,da vec razlicnih sestavin,boljse je. Sicer pa vsaka gospodinja malo po svoje.
Danes sem se jaz drzala tocno navodil kuharja,le limono se dodala.Dobra je tudi zlica kisle smetane(da me ne bo kak ribic lincal!!). Lp Babi

Hej,Monika! Tudi z belim hrustljavim kruhom je imenitno. S polento smo Primorci pa najbolj navajeni;na lokalnih festah je vedno polenta,seveda komur je vsec.Lp Babi

Seveda pozabila,tudi tisto vodico,kjer se je kuhala glava sem tudi prilila.

Babi, najlepša hvala za recept, takoj, ko mi bo uspelo prit do tržnice, bom skuhala brodet z polento, tako kot se spodobi.lp

Danes sem naredila brodet po tem receptu in moram priznat da je bil zelo, zelo dober. Mogoče mu je manjkala tista pikica na i. Škoda, da nisem gledala oddaje- nekdo mora tudi v službo. Mogoče katera ve, če je kdaj ponovitev oddaje. Lani sem na ribiškem prazniku jedla brodet prav v Gostinski šoli in bil je fenomenalen. Rekli so mi, da ga je kuhal Iztok, bile pa so še druge vrste rib. Zasledila sem ga že v večih oddajah in časopisih. Zanima me, ali je bil on v oddaji ali kdo drug. Ko grem ponovno v Izolo, bi rada jedla ponovno tak brodet. Imam navado, da vprašam, kdo kuha in na osnovi tega se odločim, kaj bom jedla.

Lep pozdrav Andreja

Hej,andreja!

Oddaj Dobro jutro, mislim, ne ponavljajo. Kuhar je bil mlad,imena si nisem zapomnila. Pikica na i!! Fant je imel vse sveze in jadransko,tudi skarpeno in je velika razlika med zamrznjeno in svezo jadransko.
Sipa je pa bila celo iz Strunjanskega zaliva. Vse te sveze zvalce dajo pikico na i. Vsaj take so moje izkusnje. In potem se kolicine,ko se okusi res prepletajo. Jaz naredim brodet vsaj za stiri,ce neredim samo za dva,je ze manj okusno. Lep pozdrav Babi

Babi hvala za nasvet in informacijo. Najbrž bo res glavni problem, da delamo za malo ljudi. Vaši recepti so mi zelo všeč, čeprav se malo javljam. Še enkrat hvala in en sončen dan vsem skupaj!

lep pozdrav Andreja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close