Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev joj ta regres

joj ta regres

Zaposlena sem od decembra 2008. V tem času so mi 3x podaljšali pogodbo. V času koriščenja porodniškega dopusta mi decembra 2009 niso podaljšali. Se pravi četrtič. Zanima me ali mi regres sploh pripada…ali se izplačuje za nazaj al kako?
Lp in hvala

Regres in letni dopust gresta z roko v roki. Kolikor dopusta so ti odmerili za leto 2010, sorazmerno toliko ti morajo izplačati regresa. Če so ti odmerili cel dopust, potem ti morajo izplačati cel regres in tako naprej.

Predno sem šla na porodniško sem koristila stari in novi dopust. Imela sem na sumu da mi pogodbe ne bodo podaljšali in nisem hotela pustiti 22 dni kar tako. Kaj pa lahko zdaj naredim? Ker bivše sodelavke so že dobile regres jaz ne. V bistvu lani sem dobila regres. Potem je tekla porodniška (imam jo še do avgusta) decembra mi pogodbe niso podaljšali. Tako da sem malo zmedena ali upravičeno pričakujem regres?
Lp in hvala

šišaa,
dejte malo bolj natančno napisat te datume. Če vas prav razumem ste šli na porodniško avgusta 2009, decembra 2009 vam je iztekla pogodba o zaposlitvi za določen čas. Imam prav? V tem primeru vam dopust za 2010 sploh ni bil odmerjen, zato vam tudi regres za 2010 ne gre. Dopust pri delodajalcu vam pripada samo, za čas, ko ste v delovnem razmerju. V kolikor pa vam niso izplačali regresa za 2009, dejte na to delodajalca opozoriti. Če ne bo interesa, vam ostane inšpekcija oziroma sodišče.

Imate prav. Če bi imela do 31.1.2010 pogodbo potem bi imela pravico tako pa ne.
Hvala in LP

Opozorila bi le, da regres ni odvisen od koriščenja dopusta, ampak od dopusta, ki ti pripada za tekoče leto (tako kot je napisala only me). Če ti delodajalec odmeri celoten dopust, ti pripada celoten regres, ne glede na to, koliko dopusta si ali boš koristila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close