Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek joj, ona suhcena, jaz debela

joj, ona suhcena, jaz debela

Ah A65, že to sem doživela, da so padale ‘obsodbe’ zaradi moje pozitivnosti. Žalostilo me je le to, da mi je to izrekel človek, katerega mnenje mi je pomenilo veliko. :([/quote]
Očitno ni bil sposoben razumeti tvoje pozitivnosti.
Ljudje težko razumemo pozitivizem, če nismo s sabo zadovoljni. Imamo občutek, kot da se nekdo posmehuje iz nas.

Nekdo se bo iz nekega vica smejal, spet drugi se bo pa zgražal.[/quote]

Vem ja.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Napačna delitev. So le osebe ki s katerim ti je prijetno in pa tiste strupene osebe, pred katerimi zbežiš.

Stvar se zakomplicira, če ista oseba, katero si včasih doživljal prijetno, začneš doživljati strupeno….:)

Jaz sem suha, vendar samo zaradi lastnega truda (predvsem se pazim pri prehrani, vendar ne tako strogo, kot avtorica). Da pa nekatere lahko pojejo ogromno in ostanejo suhe, pa čisto verjamem …. Moja bivša tašča in snaha nista bili več rosno mladi, športali se nista NIČ, opravljali sta sedeče delo. Ogomno časa sem preživela pri njih, zato sem natanko videla, kaj in koliko pojesta; vsaj trikrat na tedan so pekli, kuhali tako za večerjo in kosilo in to same obilne, nezdrave stvari, primer: dunajski zrezek za večerjo, z vsem ostalim in ogromno majoneze zraven. Sama sem bila takrat najstnica in sem večino hrane odklanjala, ker če bi jedla po njihovem, bi me najbrž kljub mladosti razneslo (sploh od obilnih večerij in peciva). Zagotovo sem pojedla trikrat manj in bolj zdravo kot onidve, pa smo vse tri ohranjale težo.

Dosti je odvisno tudi od oblike postave (ženskam, ki se jim večinoma kopiči na trebuhu, izgledajo hitro buckaste) … Sama sem pri 59 kg in 167 cm izgledala debelušno in tudi drugi so mi govorili, da je bolje, da malo shujšam (tudi moški!!!!!!), čeprav to po številu kg ni neka visoka teža.

Je pa res. da sem sama v glavi razčistila in mi to, da se kolikor toliko pazim pri prehrani, pomeni način življenja in ne maltrarije. Vitka postava mi pač pomeni več od narezkov vsak dan.

Ne vem, koliko drži tole z geni. V naši familiji se vsi kar hitro zredijo (oče, mama, brat, babica, dedek, stric, teta,…), jaz se pa ne. Gibljemo se skoraj vsi zmerno (kakšen pol do enourni sprehod na dan ali pa občasno fizično delo). V bistvu edina opazna razlika med njimi in mano je v prehrani, oni so vsi vsejedi, jaz pa večinoma vegetarijanka, po par dni na mesec veganka (pazim na vnos pravih snovi v telo).
Tudi sicer sta med vegetarijanci in vegani, ki jih poznam (okrog 40 ljudi), samo dva, ki sta malo pretežka, nista pa ekstremno debela.
Napisano ni mišljeno kot ‘tako je in nič drugače’, so samo opažanja. LP!

Šteje “kurivo”, kaloričnost, koliko koliko kilokalorij dnevno vneseš vase in koliko porabiš, ne pa od vrste hrane.

Da pa je razmerje pri vegetarijancih ugodnejše, pa je verjetno zato, ker ti v splošnem živijo bolj zdravo, se veliko bolj posvečajo ne samo zdravi prehrani, ampak vsemu koristnemu za zdravje, ne kadijo ali pijejo, redno telovadijo…. Stil življenja je pač drugi.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Šteje “kurivo”, kaloričnost, koliko koliko kilokalorij dnevno vneseš vase in koliko porabiš, ne pa od vrste hrane.

Da pa je razmerje pri vegetarijancih ugodnejše, pa je verjetno zato, ker ti v splošnem živijo bolj zdravo, se veliko bolj posvečajo ne samo zdravi prehrani, ampak vsemu koristnemu za zdravje, ne kadijo ali pijejo, redno telovadijo…. Stil življenja je pač drugi.[/quote]

Gre za to, da vsebuje pravilna vegetarijanska hrana več vlaknin in je človek dlje časa sit z manj kalorijami. Sicer pa, kakor vidim, vegetarijanci v povprečju nič kaj več ne športajo in ne popijejo nič kaj manj alkohola kot vsejedi.

Saj to dobiš, če imaš rad zelenjavo. Poznam ljudi, ki jedo skoraj izključno meso in še te povohajao ne. Drugače pa se ne strinjam z odgovorom, ker vegetarijanstvo je pogosto precej prepleteno s splošnim zdravim načinom živlljenja, razen če ne ješ mesa iz nekih osebnih razlogov, ker se ti npr. smilijo živali.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

To je res, da si s polnozrnatim kruhom prej sit, kot z belim. Prav tako pa vlaknine zmanjšajo absorbcijo hranil.
Težava je v tem, da večina ljudi uživa prazno in predelano hrano, ki človeka sili k prenajedanju, saj lahko tudi s polnim želodcem stradaš.
Takšna hrana ima slabo razmerje med energetskimi in hranilnimi (vitamini, minerali, vlaknine….) snovmi.

Zaupaj mi prosim, kje kupuješ živila polna hranilnih snovi in s čim manj strupi. Je možna sledljivost porekla? Ali si se sam podal v pridelavo?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zaupaj mi prosim, kje kupuješ živila polna hranilnih snovi in s čim manj strupi. Je možna sledljivost porekla? Ali si se sam podal v pridelavo?[/quote]
Doma imam le vrt. 🙂
Zemlje je dovolj, a ni časa za vse….

Največ kupujem v Hoferju. Ima veliko izbiro bio izdelkov. Glede sledljivosti pa ne vem……
Sem pred par dnevi opazil dobre bio zelenjavne namaze….Tam kupujem še sojino, riževo mleko, ki bi naj bilo bio….

Bio izdelki so super. Pred leti so jih “naravno” pridelovali z ostankov avtomobilskih gum. Ni je čez naravo ….

Zaupaj mi prosim, kje kupuješ živila polna hranilnih snovi in s čim manj strupi. Je možna sledljivost porekla? Ali si se sam podal v pridelavo?[/quote]
Doma imam le vrt. 🙂
Zemlje je dovolj, a ni časa za vse….

Največ kupujem v Hoferju. Ima veliko izbiro bio izdelkov. Glede sledljivosti pa ne vem……
Sem pred par dnevi opazil dobre bio zelenjavne namaze….Tam kupujem še sojino, riževo mleko, ki bi naj bilo bio….[/quote]

Ja ja, ampak to je vse v plastiki. 🙁
Sem mislila, da imaš kakšnega kmeta ali tetko iz tržnice, ki mu/ji je vredno zaupati oz. da res poznaš.

A res? Kaj pa? Jabolka? :)))

Ne, resno me zanima, kaj naj bi izdelovali iz avtomobilskih gum.

Bio napitke.

Z okusom čokoladne gume ? :))

Bio Colo? 🙂

Mogoče se sliši smešno, no ljudje so drago plačevali bio izdelke ki ne samo da niso bili bio ampak so bili tudi zdravju škodljivi. Res pa je da smo zašli s teme. Osebno mi suhice niti približno niso všeč ampak velika večina žensk vse življenje hujša. In sedaj se bo kakšna še pohvalila kako je lepa ko je suha in fit. Sorry ni po mojem okusu.

Ni smešno, seveda ni. Ravno zato sem spraševala o sledljivosti porekla.

Kar se pa suhic tiče se pa tudi strinjam, da smo ponavadi ženske tiste, ki se s tem obremenjujemo. Razen izjem seveda. Sama imam po mojem okusu kakšno kilo preveč, čeprav dobivam komplimente, da mi takole bolj paše. :))) Všeč ti pa še vedno ne rabim bit. 😉

Apel podobo na ogled postavi …. ?

Že letim, že hitim… 🙂

Komisija čaka … Bi bila pa največja faca. Tu pa ni dileme.

Ja, samo to si želim! Bit največja faca! :)))

Le kaj si bodo sedaj ženske mislile o tebi

Da je največja faca .))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close