Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek joj, ona suhcena, jaz debela

joj, ona suhcena, jaz debela

Fora je v metabolizmu.

Tričetrt bab si ga same popolnoma uničijo (uničite) s pametnimi dietami, kot avtorica, ki poje za vzorec OH, pol pa se čudi, da se ji telo upira. Po nekaj takšnih dietah si v dreku, ker telo ob manjšem vnosu takoj dela zaloge, da ga spet ne spraviš v stradanje itd…… Pa te fore, da ne jej, po 18. in podobne blesarije….. potem pa se še povrhu vsake toliko prenajejo, ker popizdijo od želje po hrani…. Da ne govorimo, da hitre diete pobirajo mišice in ne maščobne mase, mišice pa so glavni porabnik kalorij in se nam s tem niža bazalni metabolizem…. No, pa naenkrat najdemo krivce, čeprav polovica bab, ki jih poznam in so že pol življenja na dieti, v dobi interneta, še za vsa ta dejstva niso niti slišale :).

So pa ženske, ki so se z odličnim metabolizmom rodile, bile suhe celo življenje, se tega zavedale in ob ITM-ju 23 niso zblaznelo hujšale na ITM 17 ter se naprej normalno prehranjevale, zmerno športale in ohranile zdrav metabolizem, sedaj pa jim marsikdo zavida, da lahko vsake toliko pojejo celo čips ali tortico :D.

Po troletnem mučenju s kg, hujšanju in sedanjim vzdrževanjem teže, lahko z nasmehom na obrazu povem, da lahko marsikaj pojem in se ne redim. Ne pojem 5kg hrane na dan, ker ne morem, pojem pa vsak dan kaj sladkega ob bilokateri uri, športam sicer veliko, ker obožujem šport in srečno živim, ker se ne obremenjujem, kaj in koliko bom pojedla. Mi ni potrebno, metabolizem sem nekako spravila v red, pa tudi svojo glavo….

Pa so take, kar verjemi. Moja sodelavka je od jutra do večera, same svinjarije, čokolado, mastno, zmaže celo kosilo, ima zaloge piškotov in napolitank in dobesedno stalno nekaj melje in žveči, pa je kot trska. Za telovadbo še ni slišala.
Zaradi tega je že bila pri zdravniku, pa nič. V glavnem, zdrava kot dren, pa ima 40+.

Če se pa res tako prehranjuješ, potem mi ni jasno kako imaš težave s kilogrami.

Možno je, da ves čas nekaj ješ in sploh ne dovoliš, da bi se hrana prebavila. Ali se na polno naješ enkrat dnevno, vmes pa nič. Ali pa vseeno posegaš po nezdravih prigrizkih.

Ne moreš imeti težave s kilogrami ob zdravi prehrani in gibanju. Razen, če gre za kakšno bolezen.

Prijateljica pa ima pač takšne gene.

https://www.facebook.com/actio.si

Ni res. Jaz jem veliko, redko se rekreiram …Svoj čas sem si želela, da imela več kilogramov, ampak danes pri 35 sem še vedno vitka za svoja leta. Zato ne govori, da to ni resnica, ker očitno ne poznaš metabolizma, ki ga imajo natur suhi ljudje.

Ali ti pravijo, da si presuha? Jaz imam ravno toliko, pa pravijo, da sem presuha. NO, sicer sem tudi sama sebi, takoj bi imela še kakšne 5 kg.

Kako lahko rečeš, da je suha, če je nisi videla? Jaz imam 5 kg manj od nje in par cm več, in sem normalno vitka, sploh ne presušena. V kopalkah bi pa čist pasala tud kaka kilca manj.[/quote]

Res je sodim po sebi. Nisem je videla. Mogoče ima postavo tako, da ima na dolločenih predelih preveč, drugod pa ravno prav…
Vendar pri 165 cm in 60 kg NE MOREŠ BIT DEBEL, ma niti pod razno. Ja, če so vam za zgled presušene manekenke, potem smo vsi, ki imamo več kot 45 kg debeli.
Ni debela, dam roko v ogenj. Pa niti buckasta ne. Prej mogoče nesorazmerna.[/quote]

165 cm in 60 kg – je bucika, žal … 5 kg preveč, pa če ima še tako drobno postavo.

Res je sodim po sebi. Nisem je videla. Mogoče ima postavo tako, da ima na dolločenih predelih preveč, drugod pa ravno prav…
Vendar pri 165 cm in 60 kg NE MOREŠ BIT DEBEL, ma niti pod razno. Ja, če so vam za zgled presušene manekenke, potem smo vsi, ki imamo več kot 45 kg debeli.
Ni debela, dam roko v ogenj. Pa niti buckasta ne. Prej mogoče nesorazmerna.[/quote]

165 cm in 60 kg – je bucika, žal … 5 kg preveč, pa če ima še tako drobno postavo.[/quote]

Tega ne moreš rečt, dokler ne veš razmerja med mišično – maščobno maso. Ampak na MON-u je vse možno hahahaha :)))

Ali ti pravijo, da si presuha? Jaz imam ravno toliko, pa pravijo, da sem presuha. NO, sicer sem tudi sama sebi, takoj bi imela še kakšne 5 kg.[/quote]

Ah, že zdavnaj sem se nehala obremenjevati. Domači in tisti, ki me dobro poznajo vedo da tako pač je. Moja cela družina je suha. V mlajših letih sem se tudi ful sekirala in se trudila dobiti kakšen kg, zdaj sem se sprijaznila s svojim telesom, če se pa drugi boljše počutijo ob tem da mi govorijo da sem presuha in si mislijo da kruha stradam, naj se, samo da bodo srečni. Jaz bom pa še naprej uživala svoje življenje ob dobri tortici, tudi po 6uri haha :))))))

Mene pa zanima kakšne postave imajo vse te suhice, ki še niso slišale za nobeno rekreacijo???
Ni gršega kot suha ženska brez grama mišic in visečo rit…….

Nisi debela, časa imaš preveč, da iščeš probleme, kjer jih ni.

Temu jaz rečem nazivna suhost – po kilah in cm so suhe, postave pa vprašanje … Čeprav ene imajo srečo tudi tukaj, celo tipi – nič ne delajo, pa se jim kar neke mišice kažejo.

Ajde, uf, da se spravim brati komentarje, včeraj jih potem več nisem, ker nisem bila doma.
Ostala sem še nekje bolj na začetku.
VViillaa-> Praviš, da tole pri meni ni debelost. Oh, pa veš, kako da ti rečem… Se mi kar pozna, definitivno nimam vitko postavo… Sicer je pa res, da nimam prav kak šlavf na trebuhu ali viseča bedra, ker sem sama 3x tedensko vendarle v fitnesu (pa tudi nasplošno se rekreiram, če ne drugega, za vikend) in imam utrjene mišice… Bi pa morala dati kilce dol.
Ja, je pa tudi zanimivo, da sem se pred enim letom ponovno odločila za konkretno rekreacijo, fitnes itd., ker sem bila cela “mehka” (takrat sem imela 56 kg). In od takrat sem pridobila še 4 kilce, pa čeprav sem mislila, da bom shujšala in izoblikovala telo, če bom vadila itd. No ja, telo je sicer ok oblike, ampak lahko bi me bilo malo manj.
Ja, kolegica ima pa 44 kilc, pri 168 cm, prava suhica, res.
No, saj se strinjam, da je tudi dosti fora v metabolizmu potem… Sama imam vse v k… verjetno. Zdravila sem se že na gastro oddelku, težave pa imam tudi s prebavo.

Sem dejansko razmišljala, da ukinem tudi meso (mesne izdelke) v prehrani, da bi jedla samo ribe recimo… Mogoče mi to ne odgovarja, ne vem.

V glavnem, saj nisem pisala tu gor zdaj, da dobim nasvet za hujšanje ali pa potrditev, če sem zavaljena, samo pač zanimalo me je, v čem je fora, da ene pojejo kilograme (nezdrave) hrane, dobesedno boga i pol, in so vitke! Ker- kot sem rekla- jaz bi bila od polovice menija kolegice, v dveh mesecih na 70ih kilah!

lahko si suh ob jedenju obilne hrane, tudi jaz sem, že celo življenje, pa sem tudi 30+. seveda so komentarji, ja sej tiste, ki veliko jeste in ste suhe, ziher bruhate itd…take me ful razpizdijo, ker so pač fouš, ker se samo ob pogledu na tortico redijo, jaz pa lahko zmažem 3 brez problema…pa taki ki te ne pozn ajo, ja sej ti pa ziher ful malo oz. nič ne ješ, ko si tako šlank….smo pač različni, jaz bi rada dobila kakšnem kg plusa, sploh zgoraj, joške in roke, pač ne gre, rajši to, kot pa da se ubadam s štetjem kalorij…

Prehranjevalne motnje, v smislu bulimije, amoreksije, prekomerna telovadba???? Ne vidiš je 24 ur dnevno, takoda lahko se pred vami pridno najeda, doma pa bodisi strada, bodisi bruha ali pa športa do onemoglosti…..

Ni vse v genih in gibanju; ker če nekdo vnese v organizem dnevo npr. 4000-6000 kalorij, je nemogoče, da se ne zredi, če ne počne nekaj od zgoraj omenjenega. Oziroma razen, če nima hipertiroze – motnje v delovanju ščitnice, torej pretirano delovanje.

165 cm in 60 kg – je bucika, žal … 5 kg preveč, pa če ima še tako drobno postavo.[/quote]

Ni nujno – če ima “močne” kosti, oziroma telesno konstitucijo, je lahko ta teža prav lepo razporejena…..

Če bi bila stara 15, bi še razumela, da tako kompliciraš in iščeš probleme, kjer jih ni. 60kg pa res nisi debela, sploh, če praviš, da športaš (torej imaš mišice), nisi debela.
Saj nisi najstnica, da bi tako pretiravala.
Raje povej koliko imaš % maščobe v telesu, to je veliko bolj realni pokazatelj. Ampak pri 60kg in pri športanju pač ne moreš biti debela. Ne rečem, če ne bi nič športala in bi v teh 60kg bilo kup špeha, ampak, če športaš pa so mišice. 1l mišic je pa dosti težji kot 1l špeha.

Se strinjam. Ma kakšna debela…To je idealna teža.
Še posebej, če je malo maščobnega tkiva, saj imajo mišice večjo maso, kot pa enaka količina maščobe.

Torej si fovš nekomu, ki uživa nezdravo hrano…?

Jesti zdravo naj ne bi bila neka kazen, tako kot to dojemajo otroci, ko morajo jesti zelenjavo.
Odrasel človek bi naj že imal več odgovornosti in pameti, da bi bila zdrava hrana nekaj samoumevnega, ne pa kot kazen.

Če je kateri v tolažbo: suhice mi sploh niso všeč. Lahko jo peljem na burek no to je tudi vse 🙂

Ittak , da so geni pa lih zato tisti ki so nagnjeni k debelosti bi se morali več pazit in več športat

Kdo sem, kaj sem? Sem vesoljka in ne prihajam v miru.!!!!

Kaj pa če bureka ne jem? :)))

Bibita zate pica. Oprosti ne morem misliti na vse.

O.k. velja, to pa je že boljše.:) Ja vidim, da imaš ful gužvo, tako da opravičilo sprejeto.:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close