joj, ona suhcena, jaz debela
Ja, priznam, sem fovš… Kako je lahko kolegica, ki poje bika in pol (ne bom začela naštevati, ampak je ful, pa kalorično hrano tudi), suha, jaz pa štepam samo neko zdravo hrano, solatke (brez blaznih prelivov, s kapljico olja morda), pa nič testenin, kruha, sladkarij, bog ne daj čipsi in podobno… in imam težave s kilogrami? Ja, ni fora v gibanju, ker se definitivno jaz gibam več kot ona, ki ji je še pretežko hodit samo, če avto predaleč parkira, teče ne, ker nosi samo petke, v fitnes tudi ne hodi… v glavnem, ne rekreira se praktično nič…
Ljudje smo genetično različno narejeni ; eni imajo odlično ” kurjenje ” kalorij , pa se ne gibajo dosti ; imajo za sabo takšen genetski material po prednikih očitno . Ti pa imaš počasnejšo ” mašino ” , ki ne kuri hitro , ampak nič zato ; vsak ima svoj čar ; suhci svojega , močnejša konstitucija pa svoj čar ( lička in blazinice ) 🙂
To, da jejo ogromno in so suhe, verjamem samo ženskam do 25 leta. Med kolegicami, ki jih imam (smo malo po 30-em) ni NITI ENE, ki bi dosti jedla in bila suha. Je ni. In takim pravljicam enostavno ne verjamem. Mogoče res pred tabo dosti je, ne spremljaš je pa vsak dan nekaj mesecev. Sigurno so neke cake, mogoče pije vodo, ti pa sok.
Taki sva midve s sestro. Recimo no. Obe sva sicer suhi, ampak ona po naravi, po mami (ki je ultra suha), jaz pa, ker se trudim ostati v okvirih.
Je pa tako, da ona sicer je normalno, samo se pa nikoli ne prenajeda in tudi ko imamo kako žurko, poje recimo kos peciva in konec (medtem ko recimo debelušna sestrična poje dva, pa še ostanke od otrok). Ko ji zapaše sladko, poje vrstico čokolade in ji je to dovolj. Hrana ji je bolj malo mar in komot kak obrok tudi preskoči.
Jaz recimo peciva ne vzamem sploh in sladkarij pojem minimalno, mogoče enkrat na mesec kaj. Moram jesti absolutni minimum od minimuma, da se ne zredim. Sem se pa navadila nazaj držat in se obupno počutim, če se preveč najem, zato se seveda ne (se mi zgodi mogoče dvakrat na letu, da imam razpust). Zagotovo imaš ti en dodaten vir kalorij, ki bi ga lahko sklatila.
Začni verjeti v pravljice…..Sem namreč stara nekaj čez trideset, pojem lahko kar se mi zahoče in kolikor se mi zahoče,pa sem še vedno suha…Rada bi se par kg zredila,pa žal ne gre….Tako da obstajamo tudi takšne[/quote]
Bo treba tud še kaj druzga dopisat…kolk si športno aktivna, kolk na pogosto sexaš, kolk te dec pa otroc pa tašča sekirajo, kaj TOČNO ješ in kolk tega poješ, itd….ne hvali se preveč…
To ni debelost. Daleč od tega. v bistvu si glede na kg in višino prej suha, kot debela. Vprašanej je kakšno se vidiš ti. Jaz sem imela točno toliko kg in sem visoka 165 in mi je folk govoru, da sem suha. Sedaj po porodu pa imam 65 kg in se jih nikakor ne morem znebit. Zdej se imam tudi jaz za debelo, vendar mi ljudje spet govorijo, da sem prej suha, kot debela. Tako da… daj nehaj, …
Začni verjeti v pravljice…..Sem namreč stara nekaj čez trideset, pojem lahko kar se mi zahoče in kolikor se mi zahoče,pa sem še vedno suha…Rada bi se par kg zredila,pa žal ne gre….Tako da obstajamo tudi takšne[/quote]
Bo treba tud še kaj druzga dopisat…kolk si športno aktivna, kolk na pogosto sexaš, kolk te dec pa otroc pa tašča sekirajo, kaj TOČNO ješ in kolk tega poješ, itd….ne hvali se preveč…[/quote]športam nič,seksam tud bl mal,tašča me ne sekira,ker je nimam, ta najrajš pa jem vse kar je sred noči,ko pridem iz službe…Ni nobenega keča,takšna sem…..V mladih letih (tam pri 18-ih)sem imela konstantno 45 kg,po porodu se je teža ustavila na 54 kg in to je to…naprej ne gre.Imam enako težo že 10 let.Hvalim se pa ne,ker si takšna nisem všeč,rada bi imela par kg več.
To ni debelost. Daleč od tega. v bistvu si glede na kg in višino prej suha, kot debela. Vprašanej je kakšno se vidiš ti. Jaz sem imela točno toliko kg in sem visoka 165 in mi je folk govoru, da sem suha. Sedaj po porodu pa imam 65 kg in se jih nikakor ne morem znebit. Zdej se imam tudi jaz za debelo, vendar mi ljudje spet govorijo, da sem prej suha, kot debela. Tako da… daj nehaj, …[/quote]
Kako lahko rečeš, da je suha, če je nisi videla? Jaz imam 5 kg manj od nje in par cm več, in sem normalno vitka, sploh ne presušena. V kopalkah bi pa čist pasala tud kaka kilca manj.
Ne vem zakaj se vam je težko sprijazniti da imamo eni res hitrejši metabolizem, jaz pojem 2x več od mojega, on ima vamp jaz sem pa bolj med suhimi, pa jem zelo, zelo kalorično. Pravkar sva pojedla isto večerjo, on ni jedel sladice, jaz sem pojedla kremšnito+skoraj bom zaključila 400g vrečko orehov pa imam na svojih 172cm 55kg. Pred tem sem jaz imela 3 konkretne obroke, on pa banano za malico in toast za zajtrk.
Moje aktivnosti:
do avta-1min hoje
med službo sem morda na nogah največ 1,5h
kakšna kavica, opravki popoldne-morda 1h hoje
iz avta do dvigala-1min hoje
Lepo vas prosim, če niso geni, kaj je?!?
To ni debelost. Daleč od tega. v bistvu si glede na kg in višino prej suha, kot debela. Vprašanej je kakšno se vidiš ti. Jaz sem imela točno toliko kg in sem visoka 165 in mi je folk govoru, da sem suha. Sedaj po porodu pa imam 65 kg in se jih nikakor ne morem znebit. Zdej se imam tudi jaz za debelo, vendar mi ljudje spet govorijo, da sem prej suha, kot debela. Tako da… daj nehaj, …[/quote]
Kako lahko rečeš, da je suha, če je nisi videla? Jaz imam 5 kg manj od nje in par cm več, in sem normalno vitka, sploh ne presušena. V kopalkah bi pa čist pasala tud kaka kilca manj.[/quote]
Res je sodim po sebi. Nisem je videla. Mogoče ima postavo tako, da ima na dolločenih predelih preveč, drugod pa ravno prav…
Vendar pri 165 cm in 60 kg NE MOREŠ BIT DEBEL, ma niti pod razno. Ja, če so vam za zgled presušene manekenke, potem smo vsi, ki imamo več kot 45 kg debeli.
Ni debela, dam roko v ogenj. Pa niti buckasta ne. Prej mogoče nesorazmerna.
Kako lahko rečeš, da je suha, če je nisi videla? Jaz imam 5 kg manj od nje in par cm več, in sem normalno vitka, sploh ne presušena. V kopalkah bi pa čist pasala tud kaka kilca manj.[/quote]
Res je sodim po sebi. Nisem je videla. Mogoče ima postavo tako, da ima na dolločenih predelih preveč, drugod pa ravno prav…
Vendar pri 165 cm in 60 kg NE MOREŠ BIT DEBEL, ma niti pod razno. Ja, če so vam za zgled presušene manekenke, potem smo vsi, ki imamo več kot 45 kg debeli.
Ni debela, dam roko v ogenj. Pa niti buckasta ne. Prej mogoče nesorazmerna.[/quote]
Nisem rekla, da je debela, rekla sem, kako moreš rečt, da je suha, če je nisi videla. Jaz ti zase lahko rečem, da bi bila s 60 kg kar lepo zalita. Ne brutalno debela, definitivno pa ne bi bila “lepa postavna” in tako dalje.
Metabolizem je precej gensko pogojen. V naši družini imamo na srečo izjemno hiter metabolizem, oče in mati sta suha, jaz prav tako, pa ne glede na to, kaj, koliko in kdaj jemo. Včasih si pečem jajca tudi ob dveh ponoči, če mi tako zapaše, se ne oziram. Težo imam že leta enako, ne spremeni se niti za kilogram. Povsem odvisno od človeka, pri tebi je na žalost ravno obratno. Verjetno imata s težo probleme tudi tvoja starša?
Po moje je vse v glavi, ljudje, ki jejo samo zaradi praznega želodca, so suhi. Tisti, ki jedo zaradi jeze, dolgočasja, navade, običajev, PMS, žalosti, pač imajo težave s težo.
Kaj ni to enostavno? Je pa istočasno strašno težko prešaltati iz druge v prvo skupino, ni pa nemogoče.
Osebno mislim, da je zelo odvisno ali govorimo o eni 30letnici ki je visoka 165 in ima 60kg, ki je za moje pojme mičkeno dejansko predebela, ali pa o vitalni 70letnici ki pri teh letih ima ravno prav kg?
Sem stara skoraj 50 in imam cca 60kg, (59-62) na 170, pa se mi zdi, da mi kak kg manj ne bi škodval, predvsem kakšne dneve ko pridem na 61,62 ker pojem kaj preslanega, ali količinsko preveč…)
Geni, ki vplivajo na različne metabolne procese v telesu (bazalni met., distribucija maščob, …), so predispozicija, ključno pa je razmerje med energetskim vnosom in porabo energije. Geni te lahko obdarijo z ugodnim metabolizmom, po katerem lahko poješ vraga in pol, pa se težko zrediš, a če pretiravaš s hrano in/ali pod drugimi vplivi okolja (npr. stres, ki vpliva na hormonsko sliko in ta na met.), si vpliv dobrih genov zapraviš. Vse skupaj je precej kompleksna zadeva. Npr. več gibanja in posledično večja mišična masa pospešita met. in s tem v precejšnji meri lahko “popraviš” vpliv “slabih” genov.
Da vi vidite moji sorodnici, mama in hči. To lahko samo zijaš koliko lahko pojesta. Resnično ogromne količine hrane. Nič ne pazita kaj in kdaj pojesta. Pri mlajši je v torbici vedno vrečka čipsa, krekerjev, smokija, čokoladice… Non stop nekaj prežvekuje. Obe imata tudi zelo pozne večereje tam okrog 21.00 ali pa pozneje. In to zelo konkretne večerje. Si naročita pico recimo ali pa hamburger, lazanjo…vse kar naj ne bi jedli za večerjo. Pa ima mama 50kg, hči pa 48kg. Obe sta majhni, tam okoli 160cm. Mama je že v pokoju in naredi morda kakšen na izi sprehod, hči sicer hodi v službo peš 1km, ima pa sedeče delo. To je pa tudi vse od gibanja.
Moja najboljša prijateljica prav tako lahko poje vse kar ji pade na pamet in kdarkoli ji pade na pamet. Ne je sicer smokijev, čipsov in podobnih zadev, je pa nora na sladkarije. Ta veliko čokolado zmaže kot za šalo. Ni šans, da gre na kavo kjer ne strežejo tortic. Vedno si zraven kave naroči tortico s kepico sladoleda ali s “kepico” sladke smetane. Pa je suha odkar jo poznam (30 let). Se želi zrediti za kakšno kilco, pa ji nikakor ne uspe. Si je 1x hotela v lekarni kupit nekaj za zredit pa ji je dala tablete za dvig apetita, sam tega ji pa res ne manjka. Ima pa 49/50kg pri 165cm. Aja, gibanje je pa za njo neznana beseda.
Zveni skoraj neverjetno, a še kako resnično.
Forum je zaprt za komentiranje.