Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jogurtove rezine- kdo ve?

jogurtove rezine- kdo ve?

Ali kdo ve recept za jogurtove rezine( vsaj tako so mi rekli da se imenuje)?
Gre za pecivo, ki ima spodaj biskvit, na vrhu pa iz jogurta in smetane, ter vloženih višenj, pa mogoče še česa narejeno zmes, katera je prelita z želatino.
Vse informacije dobrodošle.

lep pozdrav!
recepta sicer nimam, imam pa dobro idejo. naredi navaden biskvit, lahko pa tudi kakšno drugo umešano testo. ko se ohladi, ga pusti kar v pekaču, ali pa ga preloži v kakšno drugo posodo. potem pa ga prelij s kremo, ki jo narediš iz snega, jogurta in želatine, in sicer najprej stepi sneg(beljakom prej dodaj dve žlici mrzle vode), nato dodaj jogurt (na en beljak en lonček jogurta) ter sladkor(če želiš), nato premešaj, na koncu pa dodaj še želatino ter vse skupaj dobro zmiksaj. ko preliješ čez testo, daj vse skupaj za par ur v hladilnik. zelo dobro je, če vse skupaj potreseš še s kokosom.

pa dober tek!

Mogoče ti bo priđel prav tale recept.
Je preprost . Sama ga naredim velikokrat!

BISKVIT: (lahko je tudi kupljen)

4 JAJCA
1 VEČJA SKODELICA SLADKORJA
1 VEČJA SKODELICA MOKE
1 PECILNI PRAĐEK
2 ŢLICI OLJA

V električnem međalniku zmeđaj 4 jajca in sladkor (na stopnji 3).
Masi dodaj moko in pecilni prađek ter zmeđaj na stopnji 2.
Preden dađ v pekač zameđaj v maso đe dve ţlici olja.

KREMA:

8 LISTOV BELE ŢELATINE (najboljđa je kupljena v lekarni)
ź l MLEKA
200 G SLADKORJA
4 RUMENJAKI
ĐČEP SOLI
NARIBANA LIMONINA LUPINA
(sama dodam tudi sok limone ali pomaranče v ohlajeno maso)

4 BELJAKI
˝ l SLADKE SMETANE
500 G SKUTE (ALI DVA JOGURTA)

Ţelatino namočimo v mrzli vodi.
V mleko damo sladkor, sol, limonino lupino in rumenjake. Med nenehnim međanjem zmes zavremo in jo nato odstavimo z vroče plođče. Ţelatino dobro oţmemo in jo zameđamo v mleko, nato pa mleko ohladimo.
Ko se začne mleko strjevati, mu primeđamo skuto in stepeno smetano. (Sama dodam tudi stepene beljake).
Polovico tortne osnove poloţimo v model, kateremu lahko snamemo obod. Obod obloţimo s trakom pergamentnega papirja.
Kremo vlijemo v model na tortno osnovo ter nanjo poloţimo drugo polovico tortne osnove.
Vrh torte lahko obloţimo z različnim sadjem (borovnice, mandarine, gozdni sadeţi, jagode, ananas….)
Sadje prelijemo z tortnim prelivom (ţelatino).

Torto spravimo v hladilnik. Ko se krema strdi odstranimo obod tortnega modela in torto po ţelji okrasimo s smetano.

Dominika, prosim če še enkrat napišeš koliko mleka in sladke smetane potrebuješ za ta recept?
Koliko približno je te kreme? Je možno, da bi dala na kremo oz. med kremo že sadje? V kako velikem modelu pa pečeš biskvit?

Če nimaš časa pa poskusi tole:

Spodaj daš bebi piškote in jih namoči z mlekom. Gor daš sadje, meni so najboljše višnje. Povrhu pa daš še kremo, ki jo narediš tako, da zmiksaš sladko smetano, vanjo daš 2 jogurta, 10 dag želatine, malo ruma in 15 dag sladkorja v prahu. Potem pa malo v skrinjo in dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close