Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jogurtova torta

jogurtova torta

Vse najprej lepo pozdravljam. Zal se vam nisem mogla pridruziti na srecanju v Trzinu (ceprav sem ves cas drzala pesti, da mi bo uspelo in bom spoznala vse te cudovite ljudi s foruma!), a mi zal ni uspelo priti – doma imamo namrec stirimesecno dojencico. Upam, da bo se kaksno tako srecanje!!!

Sedaj pa vas prosim za kaksen recept za lahko, jogurtovo torto. Bliza se moj rojstni dan in prazniki in bo kup obiskov, ki bodo zagotovo z veseljem zmazali kaksno dobro torto. Lahko je tudi kaksna drugacna – imam ze recept za slavno kokosovo in za sacher (s foruma). Lahko je tudi smetanovo – sadna ali kaj podobnega. Hvala in vsem zelim lep dan, Natasa

Ojej, o tortah in kremah je bilo pa že res veliko pisanega…

Biskviti:

8 jajc
160 g sladkorja
50 g z rumom napojenih drobtin
160 g mandeljev
80 g moke
Zmešaš najprej beljake in sladkor, potem dodaš rumenjake, drobtine, mandelje na koncu hitro dodaš moko (in malo pecilnega praška).

6 jajc (ponavadi delaš z 8 ali več jajci in temu primerno več ostalih sestavin)
10 žlic sladkorja
6 žlic olja
12 žlic moke (8 mehke in 4 ostre)
pecilni prašek
Postopek: glej zgoraj.

Čokoladni biskvit: toplo priporočam tistega za saher torto (od Staše – najdeš preko funkcije Iskanje), zelo preprost in dober pa je tudi tisti, ki ga najdeš med recepti za Bounty.

Kreme:

Smetanove – sadje (ananas se zelo dobro obnese) zmelješ in ga dodaš na trdo stepeni rastlinski smetani (po potrebi dodaš sladkor in kremfix). Jaz najraje uporabljam modro rastl. smetano od Pomurskih mlekarn, ker je pač najtrša, ko je stepena in ji zato lahko dodaš precej “tekočine” (iz sadja…). Druga varianta (tudi zelo okusna) je, da na trdo stepeš smetano in ji dodaš precej kisle smetane (po potrebi sladkor in kremfix) – pač po okusu. Še podvarianta: v smetani raztopiš (segrevaš!) čokolado, zmes ohladiš in zmiksaš (ali pa smetano zmiksaš in ji dodajaš raztaljeno čokolado.

Jogurtova – je sama še nisem delala, se pa dela iz smetane, ki jo stepeš, ji dodaš jogurt, po želji sladkaš in dodaš vanilijev sladkor, rum… Na koncu umešaš raztopljeno in segreto želatino (tu moraš biti zelo hitra in kremo potem res hitro nanesti na biskvit). Taka krema je najbolj “primerna”, če imaš zgoraj in spodaj plast biskvita, vmes pa to kremo (biskvit pustiš v tortnem pekaču, dokler se krema ne strdi – torto daš v hladilnik). Namesto želatine lahko uporabiš tudi npr. parfe-kremo (kupiš v vsaki boljši založeni trgovini) – tudi ta na enak način “želira” oz. se strdi. Najbrž pa bi krema uspela tudi, če bi imela res trdo stepeno smetano, ki bi ji potem narahlo umešala “trd” jogurt (torej ne tekočega) – po potrebi bi potem dodala kremfix.

Maslene – tu obstaja cela paleta krem, ki so vse na isti osnovi: maslu dodaš sladkor, ga penasto umešaš, potem pa dodaš tak ali drugačen skuhan in ohlajen trd puding. Na eno maslo (250 g) potrebuješ nekje 3 pudinge, ki jih skuhaš v količini mleka, ki bi jo potrebovala za dva pudinga!. Potrebno je dodati tudi precej več sladkorja (oz. sladkor, najbolje v prahu, lahko dodaš po okusu tudi kasneje). Tako nastanejo limonina krema (maslo+vanilijev puding+limonin sok – ne preveč, da se maslo ne sesiri!), čokoladna krema (maslo + čokoladni puding), kokosova krema (maslo + kokosov puding + kokosova moka) in še in še…

Torej… Če še kaj ni jasno, ali pa če te kaj bolj natančno zanima, samo napiši kaj in ti bomo že dalje pomagali :))).

Lp, mishika

enostavna in ZELO dobra:

Jogurtova torta

speci biskvitno osnovo:
2 jajca
6 dag sladkorja
6 dag moke
1 vanili sladkor
malo pecilnega praška
2-3 žlici mrzle vode

jogurtova krema:
3 navadne jogurte
1 sladka smetana (250ml)
10 dag sladkorja
3 žlice ruma
1 vanili sladkor
1 vrečka želatine

Stepi sladko smetano in jo dodaj mešanici jogurta, sladkorja in ruma. Nato po navodilih pripravi želatino in jo dodaj jogurtovo-smetanovi mešanici. Dobro pomešaj.

Na biskvitno osnovo naloži sadje po izbiri in čez prelij jogurtovo kremo. Daj za 3 ure v hladilnik, da se krema strdi.

lp, Kira

Hojla!

V soboto sem spekla jogurtovo torto po Kirinem receptu in zmanjkalo jo je takoj! Res preprosto in hitro, rezultat pa zelo sočen!

Lep pozdrav,
Manika

oj Manika, me veseli da vam je bila všeč, res je, da jo zmanjka zelo hitro

lahko malo eksperimentiras in namest navadnih das sadne jogurte…tudi dobro

lp, Kira

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close