Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika JOGURTOVA STRJENKA

JOGURTOVA STRJENKA

Malo me je sicer minil apetit o prebiranju postov o želatini malo niže- vendar vseeno… V tem forumu sem našla recept za jogurtovo srtjenko, rada bi jo pa postregla na sadju (jagode, maline, borovnice). To sadje bi bilo tudi potrebno malo strdit- a ima katero kakšno idejo kako? Sadje imam iz zmrzovalnika, jogurtovo strjenko pa bi najraje vlila v kakšne kozarce in nato strjeno prekucnila na zgoraj opisano sadno podlogo- a bo šlo?
Do sedaj sem bila ljubiteljica skutnih in jogurtovih rezin in tortic, od sedaj pa bom res razmislila če bom te sladice še pripravljala. Upam, da bo se našla kakšna ki pozna vegi varianto za želatino! Lep pozdrav!

Zamrznjeno sadje malo pokuhaš, odvisno je od vrste in koliko tekočine se nateče. Seveda sladkaš, zopet odvisno od vrste sadja in okusa. Če dalj časa kuhaš, tako ali tako nastane marmelada. Če želiš, da se bistri sok samo malo poveže v omako, sadeži pa ostanejo v glavnem celi, noter zakuhaš malo jedilnega škroba, recimo slabo žlico na vrečko sadežev. To zgosti, nima pa mokastega okusa. Glede količine malo glej, kaj se dogaja z omako. Če imaš mešanico gozdnih sadežev, se bodo maline razkuhale v vsakem primeru, nič hudega, tako bo še malo več “goste” podlage, drugi sadeži lahko ostanejo celi, če ne kuhaš predolgo.

Tale reč zna biti dobra in lepa na pogled, veliko uspeha, Mimi

Hvala za hiter odgovor, mislim da bo to O. K.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close