Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jogurtna krema

Jogurtna krema

A ima kdo kakšen recept za kremo, ki bi bila narejena na osnovi jogurta, taka da se fino namaže na biskvit, piškote ipd. Sem namreč veliki ljubitelj jogurtov in bi poizkusil narediti neke vrste tiramisu, za nadev pa bi namesto klasike uporavil jogurte. Hvala in LP

JOGURTOVA SLADICA

1 sladka smetana
2 jogurta
15 dag sladkorja v prahu
sok ½ limone
6 – 8 listov želatine
3 žlice ruma
1 škatla baby piškotov
sadje po izbiri

Piškote namoči v mleko z rumom in jih zloži na dno pekača, ki ga obložiš s folijo. Na piškote naložiš sadje.
Stepi smetano, dodaj jogurta, sladkor, sok limone. Segrej želatino in jo vmešaj v maso. Postaviš v zmrzovalnik za ½ ure.

Po mojem laho del sladke smetane zamenjaš z jogurtom, pa je vse skupaj še bolj jogurtovo.

Js mam pa še en manj kaloričen recept za tiramisu – mislim da Štajerci pojeste kar veliko skute, ta recept je namreč s skuto.

pa še nekaj, tole je produkt moje domišljije:), je pa zelo dober recept in malo kaloričen; gre pa nekako takole:

1 zavitek PIKNIK KEKSOV KOESTLIN (sploh niso mastni, izgledajo tako kot albert keksi)
2 šlag peni Dr.Oetker z manj kalorijami
malo jogurta
1 polkilska nemastna pasirana skuta (lahkko je daš tudi več), vipavska
mleko, kava, lahko malo ruma
sladkor ali sladilo po želji oz. okusu
kakav

stepi šlag peni po navodilu z vrečke in daj za 10 min v hladilnik da se malo strdi, stepaj pa ju prej raje malo dlje nekje 5-7 min, da gre not čim več zraka in zmes naraste.
skuhaj kavo in jo malo razredči z mlekom, lahko dodaš tudi rum. v to polagaj kekse s celo površino za prb. 2 sekundi, in jih polagaj v primerno velik pekač(predlagam manjšega). ko pokriješ dno, vzemi peni iz hladilnika in ji primešaj pasirano skuto, ki si jo prej posebej razmešal z mikserjem z nekaj žlicami jogurta, da je masa še kompaktna, a kremasta. to nato previdno vmešaj v šlag peno, da ti preveč ne upade. sladkaj mešanico po okusu, jaz je sploh ne.
nato maži to na plast keksov prb. 1 ali1,5 cm debelo (jaz delam to od oka)
in to spet pokrij s plastjo namočenih keksov, in spet krema itd itd…..saj veš kako to gre. na vrhu naj bo krema, nato pa po kremi s cedilcem potrosiš kakav v poljubni količini oz. debelini. sladico daš nato za prb. 30 min ali 1 uro v hladilnik, če boš zdržal toliko časa:)

nisem še poskusila, lahko pa bi masi dodaj malo več jogurta in tako dobil več nadeva, vendar bi bilo v tem primeru pametno uporabiti še želatino zaradi kompaktnosti. NADEV PA JE RES FUL DOBER, jaz mu običajno dodam malo natreena.

če boš naredil, poročaj o rezultatih, me zanima če ti bo všeč. Mojim domačim je ful dobro, celo atiju in bratu je všeč, ki sta kar se tega tiče zelo zahtevna.

LP,zala

Zala, super recept, to pa res komaj čakam, da probam (jutri grem nabavit polovični pekač, drugače je preveč za enega) – če se ti da, te prosim, da ga objaviš še na Maxximumu (večina tam je skutojedcev 😉 )

LP, Staša

Sliši se res mamljivo! Sam sem strasten ljubitelj skute in jogurtov, bom vsekakor preizkusil recept. Bom v maso dodal še eno dobro zadevo namesto jogurta, meni je namreč ful dober Cremosso capuccino (v bistvu kavni jogurt od Danone-ja), misli,da bo ta dodatek še izboljšal že tako odličen recept. Poorčam takoj, ko preizkusim!!! Hvala in LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close