Najdi forum

Jogurt

Na kolkih stopinjah in koliko doglo časa se mora “pacati” cepljeno mleko, da dobim ven doma narejen jogurt? hvala za odgovore.

Jaz delam jogurt takole. Zavrem liter navadnega mleka. Ohladim na sobno temperaturo. Umeša dva navadna probiotična jogurta, pokrijem posodo in pustim na sobni temperaturi 6-8 ur. V tem času se jogurt strdi. Potem prestavim v hladilnik, kjer čaka na uporabo. Pa ponavadi ne prav dolgo.

Hvala… Danes sem zvedela eno varianto… Daš mleko v lonček, notr žličko jogurta – kakšnega je odvisno kaj želiš – katere bakterije (lahko tudi sadje v kosih, puding, zmiksano sadje….po želji v glavnem). Daš v pečico na 45° (jaz bom dala kar na 50, ker nimam tako natančnega merilca) in pustiš (čas ni bil znan, vendar baje okoli pol urce). Če količkaj vem o bakterijah, jim je med 37 in 45 stopinj celzijami nekako najbolj ugodno za presnavljanje. Vse kar je višje, je letalno. Dobro…. Ne za sve. Nekatere bakterije živijo tudi zraven vulkanov. 🙂 No, bom poskusila in če bo še koga zanimalo, lahko povem kaj in kako.

jaz naredim to bolj preprosto liter mleka odprem dam vanj zličko jogurto odvisno kakega zelis ali kisle smetane in pustim čez noč na pultu in za zajtrk ze jemo frišen jogurt
lp

Torej le žlička jogurta na 1 l mleka in nobenega segrevanja v pečici? Kako to misliš – “odvisno kakega želiš”?

LP

to kar vi delate je kislo mleko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close