Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jogurt v testo za kruh?

jogurt v testo za kruh?

Včeraj sem spekla svoj prvi kruhek v aparatu Kenwood po Recinem receptu s Kulinarike. Z izdelkom sem zadovolna, le to me moti, da je preveč dišalo po kvasu, ko se je peklo in tudi potem, ko se ga ohlajenega narezala. Danes zjutraj je bilo pa že čisto OK.

Seveda sem se zakadila na forume in zasledila, da nekatere v testo dodate jogurt! To je zame nekaj čisto novega. Slišala sem že, da se lahko doda nekaj kisa (koliko ???), ki malo ubije vonj po kvasu.

Kakšna je razlika z jogurtom in brez? Vonj?

Pa še nekaj: v receptih omenjate krušno moko. Katera moka je to?

Natassa

Krušna moka jemoka za kruh. Mislim, da piše na vrečki Krušna moka. Poglej malo v trgovini.

Za kis oz. jogurt pa ne bi vedela.

LP, Maja

Krušna moka je TIP 850. In na vrečki piše Krušna moka. Za kis sem že slišala, vendar nimam izkušenj. Jogurt ali pa pinjenec dam v testo skoraj vedno. Kruh je bolj rahel, da bi bila pa kakšna razlika v vonju pa sigurno ne.

Tudi jaz imam čisto nov aparat Kenwood, pa mi nič ratalo. kruh se je posedel. zelo bi bila hvaležna če mi kdo napiše preverjen recept za točno ta aparat. a je tip moke tudi pomemben (npr. 500, ali 850)
hvala in lep pozdrav,

Pekla sem po receptu v bazi:

na programu 12 (to je 59 minut, kar je čisto premalo), zato po koncu pečenja izbereš program 0 za podaljšano peko in timer nastaviš na 20 minut. Skorjica je bila lepo rjava in hrustljava.

Ti pa toplo priporočam, da si vzameš čas in preletiš forum na Kulinariki, kjer opisujejo svoje izkušnje. , sploh od 18 strani naprej.

Natassa

Natassa!
Hvala, tudi jaz ga bom probala. Oprosti, ampak v si dala obakrat isti recept ali pa jaz ne znam …
lp

Ja, pa sem res roza. Prehitra…

Popravljam…

Natassa

Pekla sem kruh tudi s kefirjem (samo kefir, nič mleka ali vode), pa je odločno uspel. Poskusila bom še z jogurtom. Dodala sem po eno žlico kisa, vendar samo v mešani kruh, ne v belega. Glede vonja po kvasu pa tudi mene zanima. Tudi sama opažam, da se navonja kvas, tudi še potem, ko jemo kruh še drugi dan.

Lp

Moj kruh ne diši po kvasu. Uporabljam suhi kvas, samo eno vrečko na en kruh, tudi če je kilski.
Krušna moka tipa 850 je odlična, pa tudi vse ostale, predvsem je fino, če dodaš beli moki do petine ržene ali koruzne moke.
Kar se pa tiče ostalih dodatkov, lahko del vode zamenjaš z različnimi stvarmi: jogurt, kefir, kisla smetana, mleko, sladka smetana, krompirjevka…. Pomembno je le, da daš v kruh dovolj moke, to pa je toliko, da kruh ni več pacast, ko ga primeš, to je, da se ti ne lima na prst. Če se še lima, enostavno še potreseš z moko.
Peci na kratek program, dveurni, in to je to.
LP, Miranda

Kruh pečem samo še z jogurtom. Na okus ne vpliva, je pa kruh bolj rahel (pečem običajno iz pšenične in pirine polnozrnate moke, dodam pa še semena). Tudi kis sem že dodajala. Zaradi kisa naj bi se kruh manj drobil. Ker nisem opazila bistvene razlike, sem kis prenehala dodajati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close