Najdi forum

Zdravo!
Zanima me, če kdo na potovanjih uporablja jodove tablete za razkuževanje vode? Sama tega še nisem prakticirala, sem pa slišala, da je to kar uporabno početje, saj tako prihraniš kar nekaj denarja pri kupovanju ustekleničene vode… kakšne izkušnje, nasveti?

Cena vode se v primerjavi s ceno letalske karte ne da izraziti niti v promilih – malo noro je, če daš 1000 EUR za prevoz(e), pri vodi, ki stane manj kot 0,5EUR bi pa šparala.
Čiščenje vode se uporablja tam, kjer ni mogoče dobiti ustekleničene (npr. v puščavi) in za ta namen se uporabljajo keramični filtri.
Kar se pa joda tiče – moj znanec je zaradi tega pristal na kliniki za tropske bolezni v Muenchnu (po nekaj tednih ležanja na ljubljanski infekcijski).
Ja, res se veliko prihrani 🙁

je pa res, da je mal bolj ekolosko, ker ta plastika je res zlo….

Jaz bi se kar strinjala z Markotom. Sicer joda za razkuževanje vode sama še nisem uporabljala, ker sem potovala po bolj urbanih krajih (Kitajske). Bi pa raje takšno kemijo uporabljala, le ko bi bilo res nujno. Na kitajskem se ustekleničena voda dobi praktično povsod – cena za 0.5L je 30-60 sit (odvisno od trgovine). Vendar je na ulici, kjer je najcenejša ni pametno kupovati, ker je možno da flaše polnijo doma z neprekuhano vodo. Drugače pa je tam pogosto na voljo prekuhana voda – npr. v hotelih, vlakih… Druga stvar je sicer, kakšen okus ima ta prekuhana voda, ampak se preživi, še posebej če si kupiš kakšen čaj al pa cedevito, da malo izboljša okus.

Eh… sama sem na enem vecmesecnem potovanju uporabljala razkuzevalno snov – micropur, ki je stal pribl. 25 evrov v Avstriji. Nobenih problemov z zdravjem, ko govorim o svoji izkusnji. Ostane pa okus. Voda v plastenkah je poceni, seveda pa to ni jamstvo, da ne mores nicesar stakniti. Ce me kdo vprasa, je povsod vse ze tako kemicno obdelano, pa tudi pri nas pijemo pesticidne koktajle v t.i. pitni vodi in zaradi tega umiramo pocasi in rakavi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close