Najdi forum

jfk new york

pozdravljeni

mene pa zanima kako najceneje priti iz jfk letalisca do centra NY in nazaj.

za odgovor se vam zahvaljujem

take the subway!

Pozdrav,

za ceno tokena se lahko odpeljes z A-linijo iz postaje HOWARD BEACH (JFK AIRPORT) naravnost v Manhattan. V NY ni con, kot je to ponavadi v Evropi (npr. London), tak da se lahko vozis vsepovsod za isti denar. Ce se mislis dalj casa vozit, si kupi week card (stane okrog 350’0 SIT za celi teden) in se tak lahko vozis po celem manhattnu z subwayom in z avtobusom.

Na Manhattnu izstopis (ne vem kam si namenjena??) npr. 59’street (Columbus circle) in prestopis na kaksno drugo linijo!

Lep pozdrav

Ce se kaj rabis v zvezi z NY pisi na rubio_sanchez@yahoo.com

to s podzemno sem nekje prebrala, da ti lahko vzame tudi dve uri, da prides tja kamor zelis. jaz pom v ny samo za cas ene predstave in od takrat ko priletim v ny do predstave imam samo dve uri. zdaj pa me zanima ali ti res vzame toliko casa ali ne.

ali je mogoce se kaksna druga varianta

Kam pa moras it? Na Broadway? Dve uri ti glih ne vzame casa, ampak, ce priletis med “rusch hour”, ti je subway dostikrat hitrejsi, kot taxi!
Subway pelje vsakih nekaj minut, tak, da kar hitro gre. Skoda, da ne letis na newark, od tame pelje vlak do PENN STATION (cca 3o minut); stane pa 11 dolarjev oneway.

l.p.

k james

kar se tice izbire letalisca je tako, da pri tem nisem imela nic kajti letalska karta in vstopnica za predstavo sta billi darilo od druzine pri kateri se trenutno nahajam. v ny bom priletel ob 10.00 zjutraj in predstav se zacne ob 14.00. predstva pa je na broadway-u.

s

Pa samo en dan ostanes v NYC?? Vic je v tem, da se lahko na immigration kaj zavlece. Zadnje case zelo radi nasi “albanski bratje!” potujejjo z ponarejenimi slovenskimi potnimi listi. In ce nimas se nobenega stempla v potnem listu, pol se lahko kje zavlece… vprasanja sem pa tja, te tudi po 5 x vprasa “Where ‘re u born?” – zato, da bi vido, ce se mogoce zmotis pa mu kaj drugega poves. Zadeva je bolj lahka, ko imas ze nekaj stemplov not in te itak po sliki pa prstnem odtisu vidi, da si to ti!

Ce pristanes ob 10, bi mogla najpozneje ob 13. biti na broadwayu; z malo srece se kaj prej!

Kdaj pa gres nazaj?

l.p.

LP!

Jaz sem z JFK do Manhattna vzel avtobus.Postaja je takoj zraven, ko stopis iz letaliskezgradbe.
Odhodi avtobusov so pa ce se se prav spomnim na 15 min.Cena je bla pa okloi 10 USD(2002)
Voznja traja priblizno 45 min.

vso sreco

Ojla!
Trenutno se nahajam v NY.Najcenejsi prevozi so vsekakor s podzemno, zato ti predlagam to varianto, ki je tudi najhitrejsa.Taksiji vsekakor niso poceni,nas je prislo okoli 40 dolarjev iz JFK do centra.Tudi avtobus ti ne priporocam ce se ti mudi.

Lep pozdrav iz NY

ja samo en dan ny. toliko so mi dali fraj. drugace sem v washingtonu ze dva meseca in tako, da gre za notranji let. drugace pa ti lahko res naredijo veliko problemov na immigration. a k sreci se bom temu izognila. tako, da upam, da mi bo ostalo dovolj casa da bom prisla na broadway do casa.

Predlagam ti varianto, ki jo tudi jaz ponavadi uporabim. Na letališču poglej table in pojdi do Air line- to je nekak hiter vlakec, ki te pripelje v parih minutah do podzemne. Stane 5 dolarjev. S sabo imej nekaj drobiža, da tam na šalterju plačaš vlakec in vzameš karto za podzemno, ki je tudi par dolarjev.
Do podzemne so smerokazi, vzame ti 5 minut. Edino glej da greš proti Mannhattnu, ker še ena postaja pelje naprej od letališča v nasprotno smer.
Potem pa glej malo postaje, kjer se boš peljala. Do samega centra Mannhattna vozi kakih 20 minut, ne glede na to kaka je gužva. Ne vemna pamet postaj, mislim pa da bi morala enkrat prestopiti. Poglej si kak zemljevid podzemne, vse se dobi na netu.
Lepo potuj!

hvala za tole pojasnilo o vsem. bomo videli kako bo slo in sicer za v sredo. upam, da bom vse nasla tako kot je treba

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close