Jezna na položnice za mob. in Mobitel
Joooj zdaj že 1 uro štefnam po netu in prebiram te vse pakete in ponudbe in oh in sploh!
Včeraj po dolgem času dobim v roke svojo položnico od Mobitela. Ma kap me skor!
29,16 eur naročnina
12 eur pogovori, sms itd…
Ja kaj se je zgodilo…1. moja napaka priznam….ko sem se preselila nisem pri njih spremenila naslova in nisem dobivala na dom, imam pa na trajnik plačevanje. Mislila sem si, da sem tist paket vzela in to je to…dokler kaj ne vidim kaj bi mi blo bolj o.k. itak ne grem spreminjat in da je to do mojega preklica tako. Nimam pa niti časa spremljat vseh teh silnih ponudb za tisto malo klicev kar naredim. Ja pa bi me moglo brigat ker ni tako kot sem si mislila!!!. Js teslo to šele danes odkrijem.
2. danes ko sem poklicala v center M. tok nekih ponudb, da mi nič ni blo jasno a dovolj mi je bilo da so me informirali o spremembi, ki je nastopila že julija al avgusta lani….oooo kok sm smotana in jezna na sebe res.
3. Odkrila, da verjetno po ene 12ih letih zapuščam mobitel ker so za moj žep in potrebe definitivno predragi :(…za nas po 31em ni nič pametnih ponudb.
Tisti, ki ste prešaltal a ste šli na Simobil ali kam? Jaz sem pri Mobitelu vztrajala tudi zaradi pokritosti signala ker so se prej skos ljudje bunili da Simobil nagaja….no to je bilo pred leti kako pa je zdaj?
Primerjala sem SIMOBIL paket M ZAME = 24 eur (302 min vsa omrežja in znotraj simobila neomejeno 0eur
MOBITEL 24 eur = 1000 min v Mob. omrežju druga omrežja v tem paketu sploh nima v ponudbi. Dobiš pa za 35 eur mislim, da 33min v druga omrežja.
Kr neki…no vse še nisem prečesala. Če ima kdo kak predlog glede ponudnika bom hvaležna.
Ne vem res prov jezna sem ker se morem poleg vsega še s tem ubadat pa še tepem se po glavi ker sem tok površna in k sem tok enega denarja zmetala za telefon in to za NAAAROOČNINO :(!
Ja malo sem se spihala!
Lp …in se opravičujem za slovnico.
Jaz sem pa že par let na izi:) Imam izimobil osnovni paket in je zame super, ker malo telefonarim. Omrežje je mobitelovo, zato je pokritost ista kot pri mobitelu. Naročnine nobene. Vsake tri mesece moram na račun naložiti 5 EUR, da mi ne blokirajo telefona, pa mi običajno teh 5 EUR zadošča za moje pogovore in SMSje. Predem grem v tujino, kar je enih dvakrat na leto, si gor naložim še kakšnih 10 EUR. Sicer je minuta pogovora draga v primerjavi z raznoraznimi naročniškimi paketi, a meni je važen končni znesek porabe, ki mi je tu najmanjši. In da se mi ni treba stalno ukvarjati z nekimi prestopanji med akcijami.
Pa kaj obstajata samo mobitel in simobil?
Očitno monovke ne vidite dlje kot pa do konca svojega nosu.
Torej v Sloveniji imamo 4 omrežja: mobitel, simobil, tušmobil in T2.
Potem pa so še virtualci: debitel, izimobil in m-mobil.
Zato je potrebno kar dobro preštudirat (posebej drobni tisk) in se odločit za tistega, ki nudi najbolj ustrezen paket.
PS: kdorkoli je na mobitelu je butelj, ker plačuje najdražje storitve in tudi neposredno podpira državno ropanje in tajkune. Isto velja za kupce v merkatorju ter koitente v NLB.
Ja, tudi jaz sem bila kar nekaj časa pri mobitelu. Povprečno sem plačevala od 35 evrov naprej. Zdaj sem pri Simobili kakšne štiri lete. Po novem imam paket M ZAME. Naročnina je 16 evrov. Imam neomejeno klicanje v lastno-torej simobilovo omrežje in 101 minuto v vsa ostala omrežja, torej tudi stacionarni telefon. Meni se je račun več kot prepolovil, zmeraj imajo akcije telefonov, razne ponudbe… Zaenkrat sem zadovoljna.
Seveda se splača preštudirati ponudbo in sigurno najdeš vedno kaj kar bi ti bilo bolj ugodno. Pa čez mesec dni bo imel tvoj prejšnji operater morda boljšo ponudbo ipd. Jaz sem zdaj pri si mobilu čisto zadovoljna, in ne študiram več ponudb ugodnosti. Enostavno se mi ne da, zdaj se ubadam z položnicami elektra, ki mi nerazumno naraščajo pri vseh A strojih in stalnem nerganju da izklapljajmo zadeve.
Jaz sem tudi mislila, da je večina mojih prijateljev na Mobitelu, potem sem pa skozi pogovore ugotovila, da je večina šla k drugim operaterjem, tako da sem odkrila tudi dodaten razlog za mojo visoko položnico. Zdaj samo študiram kakšna je pokritost Simobila, ker jim vseen mal manjka, ker je s tega vidika, če kličeš v druga omrežja, res najcenejši.
Sem članica in vsi v družini našega krajevnega Gasilskega društva. Preko društva imamo vsi SOS paket pri MObitelu – naročnine nič, pogovori sicer malo dražji, ker pa mi GSM ne predstavlja sredstvo za klepet, tudi možu ne, je najina položnica okrog 2-3 evre vsak mesečno. Torej klici, ki so nujni in ne neko preseravanje.
Imaš pa res izjemen krog prijateljev, ker ogromen procent ljudi je presedlal k simobilu – seveda pa tega ne moreš vedet, razen če izrecno ne vprašaš, ker številke ostajajo iste.
V našem krogu so mobitelovci že redke ptice.[/quote]
Tudi v mojem in mozevem krogu je veliko ljudi na Mobitelu, jaz sem sluzbeno na Simobilu, privat na Mobitelu.
Mobitel večinoma pokriva državne službe, uradnike in vse ostale “mastodonte” bivšega sistema.
Vsi ostali, ki se obnašamo ozaveščeno, racionalno, tržno in gledamo na svoje interese, pa smo izbrali sebi najustreznejši paket. Nekaterim sicer ustreza mobitel toda ti so redki. Večina nas je pri konkurenci.
Na tej strani lahko preverite številke svojih “031-041-051” prijateljev. Boste presenečeni, ko boste ugotovili, kje so.
http://www.npch.si/index.php?option=com_wrapper&Itemid=27
Mobitel večinoma pokriva državne službe, uradnike in vse ostale “mastodonte” bivšega sistema.
Vsi ostali, ki se obnašamo ozaveščeno, racionalno, tržno in gledamo na svoje interese, pa smo izbrali sebi najustreznejši paket. Nekaterim sicer ustreza mobitel toda ti so redki. Večina nas je pri konkurenci.
Na tej strani lahko preverite številke svojih “031-041-051” prijateljev. Boste presenečeni, ko boste ugotovili, kje so.
http://www.npch.si/index.php?option=com_wrapper&Itemid=27%5B/quote%5D
Ravno s tem preverjanjem stevilk sem ugotovila, da vecina iz mojega imenika se vedno prisega na Mobitel.
Na začetku letošnjega leta sem ugotovila, da mesečno doma zapravimo cca 100€ za telefone, ene 20-30 stacionarnega, pa na mojem mobiju 30-40 pa še hčerkinega sem polnila s karticami za 20-30 € mesečno. Vse pa zato, ker je odraščajoča hči, klicala iz stacionarnega kolegice na mobitele, pa z mojega mobija in še iz svojega….in ker nisem poznala ponudb operaterjev oz. sem mislila, da je sila nevarno če najstnici daš naročnino…
eh, pa sem bila v orng zmoti! Najprej sem odpovedala stacionarnega in hčerki izbrala ustrezen paket, za 15€ mesečno ima 1000 brezplačnih sms, 1000 min pogovora v omrežju simobil in 201 minuto z drugimi omrežji, ter nekaj prenosa podatkov z interneta (odlično za facebook, pa kako glasbo in podobno). Skratka moj mobi zdej itak pušča pri miru, stacionarnega nimava več, svojega ima popolnoma dovolj, tudi zato ker je še neke kolegice prepričala, da so prešaltale na simobil. Moja naročnina pa znaša 18€.
Tako da sem prešla iz 100 na cca 35€ stroškov za vs telefone, z bistveno več pogovorov kot prej, saj v sili hči lahko tudi pri meni uporabi 1000 brezplačnih smsjev, 1000 minut brezplačnih pogovorov v omrežju……..
Ti je že druga napisala, kako je s tem. V moževi službi vsem plačujejo Mobitel.
Mobitel je še zmeraj državna firma in država jo izdatno podpira prek vseh svojih družb. Če tega ne bi bilo, bi šel že zdavnaj rakom žvižgat.
Je tako kot z Mercatorjem – veliko folka hodi tja samo zato, ker je ‘slovenski’. Pri tem pa se ne zavedajo, kako jih lastna slovenska podjetja bistveno bolj molzejo kot tuja.
30 % za tujo firmo je ogromen procent in dokaz, da ga ‘slovenski konkurent’ krepko lomi. Pa sem bila 10 let na Mobitelu, dokler me ni srečala pamet.
Doma smo vsi na Debitelu; ena naročnina, 5 telefonov.
Tudi velika večina klicanih je še zmeraj na Mobitelu oz.Debitelu, tako da se nam taka varianta dejansko najbolj izplača.
Tudi v prejšnji firmi, kjer sem delala, so bili vsi na Mobitelu ali Debitelu, tudi službeni telefonu so bili na Mobitelu (MPO), pa je bila privatna firma.
Imaš pa res izjemen krog prijateljev, ker ogromen procent ljudi je presedlal k simobilu – seveda pa tega ne moreš vedet, razen če izrecno ne vprašaš, ker številke ostajajo iste.
V našem krogu so mobitelovci že redke ptice.[/quote]
Res imam izjemen krog, se strinjam.
Za številke pa vse vem kje so, saj jih preverim in imam ustrezno označene v imeniku. Pa tudi vklopljeno imam opcijo, ki mi vedno javi, ko kličem v kakšno drugo omrežje.
Forum je zaprt za komentiranje.