JEZIKOVNI TEČAJ V TUJINI
Jaz sm bla vec let zapovrstjo med poletjem v poletni soli nemskega jezika na dunaju , ki jo organizira dunajska univerza. Morm rect da sm bla zlo zadovoljna. Imas 6 stopenj..po koncani 5. stopnji se lahko vpises k njim na unverzo saj nej bi znal dovolje nemsko za poslusanje predavanj in opravljanje izpitov v nemscini.
Me smo sle v lastni reziji..posljes mail ali fax na dunajsko univerzo in rezerviras prostor v studentskem domu ali kje drugje. Lahko ti prostor najde tudi univerza vendar je to bolj drago.
Jaz sm se mela super in sm se tudi veliko naucila. Priporocam. 🙂
PS: Ce rabis se kej informacij pa napisi.
Hmmm…tecaj je od ponedeljka do petka od devetih do dvanajstih (kokr se jaz spomnim) v skupinah je po ene 10 ljudi iz razlicnih koncev sveta tko da si se tud z njimi prisiljen pogovarjat v nemscini.Skor vsak dan je kej organiziranga potem zvecer pa popoldan..od dodatnih tecajev do spoznavnih zurov in izletov.
Jaz sem bila tudi na isti jezikovni šoli kot ti Rubyfruit in se popolnoma strinjam s tabo. Res je bilo super. Jaz sem bila na žalost samo enkrat (konec 3.letnika gimnazije) in lahko samo rečem, da sem potem z lakoto naredila maturo iz nemščine. Res priporočam.
Aja, bila pa sem v 4. stopnji, ker sem dala že doma nekaj tečajev nemščine skozi.
Zdravo,
prosila bi te, če mi lahko še kaj več opišeš. Ti si bila med počitnicami in si stanovala, kr tam v domu. Jaz bi šla med letom in bi si morala nekje drugje najti. Gledala sm tudi tiste tri dome, ki so na njihovi strani, vendar Dunaja ne poznam in ne vem, kje se nahaja, rada bi da bi bilo čim bližji. Ter kako je potekal postepek prijave? Oprosti, ker ti toliko težim, ampak grem prvič na tak tečaj v tujino in nimam pojma, kako vse skupaj zgleda.
Jaz ne wem kako je s temi tecaji cez leto ker sem bila vedno med pocitnicami.
Na Dunaju imas veliko Youth hostlov v katerih se da najeti sobo tudi za dalj casa (bom malo pogledala za linke)
Dunaj je zlo pregledno mesti in tezko se zgubis, tudi povezave v mestu so dobro organizirane (U-bahn, tramvay, busi in nocni busi). Univerza je mislim da v 7. Bezirku…Dunaj je razdeljen na Bezirke..visja je stevilka bezirka dalj od centra je. Prvi bezirk je strogi center okrog Stephansdoma ipd. tudi 7. bezirk je se zelo bluzi centra..univerza kjer smo bili mi je bila od centra oddaljena kksnih 15 minut pes.
Ne wem kako je sedaj za prijavo..mi smo takrat poslali fax na univerzo in so nam po posti poslali neke obrazce, prvo leto smo jim morali tudi nakazati nekaj predujma.
Ce te se kaj zanima kar napis. 🙂
Neja: SUPER so 😉 JAz sem bila do zdaj v Londonu, na Malti in v Los Angelesu.. Ce se hoces res naucit je dostttt bolše v Amreiki, ker tam si res prizadevajo, da te čimveč naučijo.. Na Malti in v Londonu pa se v šoli nisem naučila skoraj nič, zelo veliko pa sem se iz “obšolskih dejavnosti” kjer si se prisiljen pogovarjat v ang 😉
Forum je zaprt za komentiranje.