Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice jet x airlines – zavaja?

jet x airlines – zavaja?

Kupili karte prek interneta pri jetx (www.jetx.it) za Trst – Pariz in slučajno vidimo na netu spremenjen urnik letov, kar pomeni, da na dneve, ko imamo plačano karto, sploh več ne letijo.
In seveda se nobeden ne javi na tel. ali odg. na mail. Ima kdo tako izkušnjo/napotke za rešitev zagate?

veliko sonca še naprej,
nemoremverjet

Vprašaj našo zvezo za varstvo potrošnikov – gotovo bodo vedeli, kam podati pritožbo. Sicer pa hvala za opozorilo. Groza!

Tud jest sem želel letet z Jet X v Pariz pa sem izvedel za par neprijetnosti in sem se premislil, če se premisliti sploh še da. Slišal sem namreč da zaradi premajhnega števila potnikov Jet X v Pariz ne bo več letel. Zadnji vikend je na isti relaciji z njimi potovala moja znanka in je doživela precej neprijetno izkušnjo. V Pariz je prišla normalno, ob vrnitvi pa ji je po tem, ko se je javila na letališkem terminalu, zazvonil telefon in glas na drugi strani ji je povedal, da je let odpovedan in da lahko dobi nazaj stroške za karto ali počaka še dan ali dva (ne vem točno) na naslednji let. Super! Povrnjeni stroški za karto (enosmerno) so skupaj nanesli tam nekje okrog 30 evrov, s tem denarjem pa sigurno ni mogoče kupiti nove enosmerne letalske karte. Adria bi ti let mastno zaračunala, ostali prevozniki pa verjetno tudi, zraven prištej še stroške življenja v Parizu, ki niso majhni in ti jih letalska družba ne povrne, potlej boš pa videl, ali se ti splača za karto že na samem začetku odštet nekaj tisoč sit več.

Skratka, linija je ali bo bojda ukinjena, moj nasvet je, da se obrneš neposredno na sedež družbe in boš videl, kaj se bo dalo zmenit. Je pa to izredno slaba reklama za novonastalega prevoznika.
Sam sem se odločil kar za Adriino poceni varianto (43.000 pa še nekaj SIT).

Upam, da prideš do Pariza.
LP, Matjaž

Matjaž, hvala za info. Le da smo mi žal že plačali karte in slučajno ugotovili (na netu), da so leti za že plačane dni ukinjeni. Nobeden nas ni poklical, na mail ne odgovorijo, telefonska, ki je navedena, pa tudi ni pravilna. Če morda veš za kako tel., kontakt, se toplo priporočam.
Upam, da nekako pridemo do Pariza.
lep dan,
nmv

Ker si plačal-a s kreditno kartico, lahko v primeru, če banki še nisi poravnal-a računa za ta mesec, plačilo zavrneš. Obrni se na Bankart ali še bolje na banko, ki ti je izdala kartico, kjer ti bodo natančneje svetovali.

Poskusi s kontakti na strani http://www.easyflight.it/. Za Jet X prodajajo karte in imajo mogoče tudi informacije o “prijaznem” poslovanju letalske družbe.

Matjaž, po moje je to kar njihova stran, a pod drugim imenom. Edina tel. št., ki jo podajajo, je namreč enaka kot na strani jetx-a. Le-ta pa je nedosegljiva iz tujine (je dodatno plačljiva in kot smo ugotovili, jo je možno poklicati le iz Italije). Skratka, dober “nateg” potrošnikov. Pošiljamo maile, kličemo…zaenkrat še nič. Kako je tvoja kolegica dobila nazaj denar – so ji nakazali na osebni račun? Jih je ona klicala ali so jo kontaktirali oni?

Hvala za kakršnekoli informacije
pozdrav, nmv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close