jesti enkrat na dan
mene pa zanima če obstaja kdo tukaj, ki zaužije samo en obrok na dan. Namreč jaz to prakticiram že več kot 5 let(obrok zaužijem zjutraj, takoj ko se zbudim, nato pa pijem samo vodo cel dan). Obrok je obilen, da ne bo pomote. Spoznala sem, da se počutim najbolje ob takšem ravnanju, saj imam energije skozi cel dan. Tudi težav s težo nimam.
Ce tebi tako pase…
Samo kako ti znese, mi ni jasno. Ajde, da potem cel dan ne jes, ok, to razumem. Tudi jaz, ko se v hotelu zjutraj napokam, mi ni treba cel dan jest oz se na lakoto spomnim sele ob vecerji. Ampak kako si lahko polna energije? Ker ko se jaz napokam, grem lahko samo se spat, me ni, telo mi samo se prebavlja in sem neuporabna za karkoli delat. No, verjetno smo si ljudje pac razlicni 🙂
Jaz ravno tako jem le enkrat na dan, pa še to ne zjutraj ampak najbolj pogosto zvečer, saj 3 x tedensko hodim na treninge in pred njimi ne morem jesti, ker mi je potem slabo, zato jem prvi obrok šele okrog 20:30.
Čez dan ne čutim posebne lakote – navadno se na hrano niti ne spomnim. Težav s (prekomerno) težo nimam. Dvakrat na dan jem edino ob vikendih, pa še to ne vedno. Moje telo pač tako funkcionira.
Sem pred leti poskušala uvesti dodatne obroke, vendar sem se zelo slabo počutila in jih enostavno izpustila. Pred kratkim sem bila tudi na celovitem zdravstvenem pregledu in sem menda v odlični formi.
Tudi težav s pomanjkanjem energije nimam, vem pa, da tovrstno početje ni zdravo. Edini obrok v dnevu, ki ga zaužijem je kuhan, ne jem nobenih sendvičev, konzervirane ali kako drugače (pred)pripravljene hrane, prigrizkov, razen v izjemnih primerih, ravno tako ne uživam veliko sveže zelenjave in sadja, saj mi povroča (želodčne) težave.
Ne pozabiti, da večina ljudi po svetu jé samo enkrat na dan, včasih pa tudi to ne. In ne pozabite, da so tudi naše babice in dedki pogosto jedli le enkrat na dan.
Najbolj zdravo to verjetno res ni, ampak, če se človek ob tem dobro počuti, potem njegovemu organizmu že paše. In telo samo najbolje ve, kaj mu paše.
Jaz jem zajtrk in kosilo in imam dovolj. Tole si sploh ne predstavljam, da bi stalno nekaj mlela, kot eni tukaj pišete, da jeste 5 – 7 krat na dan. Pa to je itak novodobna izmišljotina, da je treba imeti 5 obrokov na dan. Zakaj nas stalno posiljujejo z nekimi pravili.
Tud jaz poznam preveč ljudi, ki so fasali sladkorno, pa so se več let prehranjevali s 5 obroki dnevno. Sklepanje po “poznam” je kratko malo za lase privlečeno.
Jaz, kot rečeno, jem samo zvečer in to zelo velike količine. Sem zdrava, nihanja sladkorja nimam, sem športno reakreativno aktivna, plodna (trije otroci v prvo), pa četudi … ja, sem pred mnogimi leti tud jaz podlegla tistemu (pet obrokov) pa sem se počutila slabo, brez energije, redila sem se, počutila sem se bolno. Sem vztrajala – vse za zdravje, ne – pa prešla nazaj. Ostajam pri svojem. Seveda pa takega načina prehranjevanja ne zagovarjam. Meni pač paše in marsikomu tudi, drugemu pa 5 obrokov dnevno.
Upam, da se razumemo, da obrok pomeni že ena banana ali eno jabolko. En sadež v glavnem. Ni to, da če se je5 na dan, da so to dokaj obilni obroki.
Joj kok sem pametna nooo! hehe ..pa saj vem, da veste, samo malo sem vas morala spomnit.
Sama jem kosilo in večerjo, dopoldne nič. Samo vodo ali čaj. Pa nimam težav s težo in zdravjem.
vsak organizem je zgodba zase,jaz pa poznam osebo,ki je samo na cukru ze skoraj celo zivlenje,ce tega ne vidis ,ne mores verjet..pa ji ni nic,zdrava ko dren,pa suha tudi..ce bi jaz toliko cukra zbasala vase v 1 tednu,kot jo ona v enem dnevu bi bila bajsika sigurno.jaz nevem a je to neka cudna psihicna odvisnost od cukra al ga telo dobosedno nujno rabi..
jaz jem vsaj 5x na dan majhe obroke,take za pticke..
Imam vsaj 3 obroke dnevno. Če ne imam tak glavobol in tako me boli želodec da razmišljam samo še o tem. Je pa res, da mi popldne ful paše samo kako sadje. Nič močnega.
Se pa trudim jesti zajtrk in črtati večerjo.
Težav s težo nikoli nisem imela, sedaj po porodu pa je malo več ampak se trudim uvesti tako prehrano in gibanje, da mi ne bo treba nepotrebno “trpeti”.
Margot, a ti v hladinilku sediš, ko pa si lačna, pa samo vrata odpreš, da ti posveti? :))
Forum je zaprt za komentiranje.