Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jeste kuskus?

jeste kuskus?

Danes sem prvič kupila kuskus, naredila ga bom jutri za kosilo. Na kakšen način ga jeste, kaj imate zraven, vam je dober? Paše tudi z mlekom, tako kot polenta? Dajte mi malo namigov, porsim.. A ga je priporočljivo jesti tudi pri shujševalni?

jemo

dober mi je slan z zelenjavo (ko rižota), še boljši kot vroča sladica z vmešano banano in malinovcem na sladoledu

Najpogosteje naredim kuskus z zelenjavp.

Torej iz zelenjave, ki jo imam na voljo skuham omako in primešam kuskus.

Lahko pa piščančji file narežeš na koščke, popečeš in dodaš zelenjavi + kuskus.

Postrežem ga tudi kot prilogo k zrezkom. Mi je všeč ker je hitro pripravljen.

Najbolj mi je všeč v originalni arabski obliki – s pečenim mesom, zalit z mesnim sokom + arabskimi začimbami in malce pikanten.
Sicer so pa to v osnovi testenine.

Dober je pa tudi na vse mogoče druge načine – npr. z mešano zelenjavo, oljkami, papriko,…

na spletu imaš polno receptov, pa si izberi, kaj ti najbolj paše, za hujšanje pa ne vem… jaz ne hujšam

Jaaa, jaz ga imam ful rada. Najraje s špinačo v omaki ali pa v narastku (recept s Kulinarike, pri čemer ajdovo kašo zamenjam s kuskusom: http://www.kulinarika.net/recepti/10068/zelenjavne-jedi/narastek-iz-ajdove-kase-skute-in-zelenjave/)

Jaz jem samo salamo. 😉

Veliko ga jemo. Ker je okusen, hitro pripravljen, nobenega dela ni z njim in poceni je. Največkrat kot prilogo (mesu) ali kot samostojno jed (s pečeno zelenjavo, ali pa s piščancem in zelenjavo).

Ker je dosti pustega okusa, dam notri pogosto še malce sojine omake, da dobi slajši okus.

Ga pa naredim ne 1:1 (razmerje), ampak 1:1,5 (v prid vode), ker mi je sicer presuh, pretrd. Če je delam kot ga delam jaz, pa je bolj mehek in lepše razpade (bolje se ga meša).

Dober mi je z mesom v omaki. Pa še nič dela nimaš z njim, ker je pripravljen v 5ih minutah. Na drug način pa ne.

Vedno samostojno kot prilogo, z dodano žličko vmešanega masla.

Kuskus dam v posodo, ga zalijem z jušno osnovo (približno tako, da je pokrit kake pol centi prek kuskusa) in pokrijem. Pustim ene 5 minut in to je to. Tisto z maslom meni ni dobro, ker je preveč podobno polenti, ki pa je ne maram.
Občasno dam kuskus tudi v zelenjavno juho. Naredim tudi zavitke v stilu tortilje (palačinka, v katero zavijemo kuskus, pečene koščke piščanca, sirček, kakšno zelenjavo (npr. papriko popečeno, koščke paradižnika) in dam v pečico, da se sir stopi.

Imela sem ga rada, sedaj ga pa zaradi bolezni več ne smem 🙁

Jaz ga tudi zakuham v razne zelenjavne juhe in mineštre.

Živi in pusti živeti

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close