jest mam brke
vsaka ženska ima brke, problem je ko z leti, zaradi hormonov ponekog ratajo res dlake črne. Kako rešujem, lepo enkrat tedensko s pinceto in čao. če bi bilo tega več, bi hodila k kozmetičarki na vosek, hop, potegne in imaš 14 dni mir ali še več. ne nasedaj raznim reklamam kot je tisti kaj že frizi ali nekaj takega;))
Si ne rabiš za h kozmetičarki pustit že tako dolge, da se spet vidijo?? In še, če imaš zelo občutljivo kožo kako je potem s tem pri kozmetičarki … imaš razdraženo še tisti dan doma, se vidi, da so ti odstranjevali? Mene je kar malo sram tega in zato ne upam v salon. Si jih kar brijem (lady protector), vem, da ni najboljša rešitev, pa tudi treba si je vsake tri dni.
V bistvu imaš srečo, če so črni, ker se lahko odločiš za lasersko odstranitev ali za epilacijo – ni tako zelo hudo, se da preživet, tudi cena ni astronomska, in imaš mir. Jaz sem po celem obrazu precej kosmata, imam svetle dlake, in tu z laserjem in el. iglo ne dosežeš nič.
Glej, kozmetičarke vidijo svega in svašta, verjemi, da tudi one niso popolne in da če ne bi imele vsega na dosegu roke, da se nalepotičijo do kraja, bi tudi one rahlo drugače zgledale. Kar pogumno.
Vitovi trakovi so pri meni zaenkrat zadovoljivi. To počnem enkrat na mesec, če kakšna pogleda ven prej, potem uporabim pinceto. Bolečina je hipna in v trenutku je problem rešen. Ker sem potem ponavadi pod nosom rdeča, se namažem z ognjičevim mazilom in rdečine zjutraj ni več (iz istega razloga to vedno opravim zvečer pred spanjem).
Se pa že nekaj časa odpravljam na lasersko epilacijo, ubistvu zbiram pogum. Je pa to potrebno opravit pozimi, ko koža še ni bila izpostavljena soncu. Tudi po posegu je potrebo nekaj časa bežati pred žarki. Je pa baje uspeh kar dober. Moja mami si je pred leti tako odpravila nakaj zoprnih kocin na bradi- mena pač!
Ima jih vsaka, samo če so tiste “navadne” so čist tanke, čist svetle, nič od njih, kot drugje po obrazu. Nekatere pa imamo to NEsrečo, da so izrazitejše in še temne.
Veet trakove si jaz ne upam prav zaradi tega poskusit, ker imam občutljivo kožo in ta rdečina potem … ne vem.
bugnavilea, res, da je Twizi ok?? Ja krasno, ker cenovno se splača, poizvej še kaj več o tem, prosim.
No..jaz sem si jih prvo pobelila..pa sme videla da to nikakor ni vredu..saj so dlačice postale rumene, in so se še bolj videle. zato sem začela uporabljat veet trakove. tudi moja koža je zelo občutljiva..in sem pred uporabo le-teh malo “cvikala” ampak je šlo 🙂 prvih 2x -3x boli..potem pa se koža že navadi in sploh ni nobenga problema. tud rdečica ni nevem kako huda 🙂 je pa res, da ne drži cel mesec..dva tedna še že..potem pa si spet malo pomagam z belilno kremo in pinceto…hja..hudič je s tem -.-“
Drage dame ,
v kolikor imate probleme z dlačicami na obrazu, je zelo učinkovita, cenovno ugodna in neboleča rešitev Sladkorna pasta z dodatkom encimov.
Rezultati so celo primerljivi z IPL tehnologijo. Tovrstna depilacija je primerna tudi za svetlejše dlačice, ki jih laserji in svetlobe dostikrat ne zaznajo.
Depilacija s sladkorno pasto je starodavna metoda in za razliko od voska manj boleča.
Je naravna metoda brez stranskih učinkov.
Encime za podalšanje učinka odstranjevanja dlačic lahko kupite v salonih ( profesionalni encimi so učinkovitejši), kjer vam naredijo depilacijo ali pa tudi v lekarni. Encimi učinkujejo tudi na moških bradah.
Forum je zaprt za komentiranje.