Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jedilne barve

jedilne barve

pozdravljeni, ne vem ali je že bilo na govora na to temo (ne najdem) – namreč ne vem kakšne so te barve, s katerimi obarvajo smetano na tortah; vse mogoče žive barve. .. ali mi lahk kdo pove kakšne barve so to in kje se jih kupi?
Hvala in lep pozdrav!

1. barve v tubi (Schwartau): modra, rdeča, zelena in rumena – dobiš v bolje založenih trgovinah (npr. Interšpar…)

2. arome, ki so obarvane (Etol) – v majhnih stekleničkah: rdeča, rumena, oranžna, roza… – tudi v bolje založenih trgovinah

3. jedilne barve v prahu: vseh možnih barv in odtenkov – kje jih v Sloveniji dobiš, ne bi vedela, v Avstriji sem jih kupovala v drogeriji (nekakšni lekarni, se mi je bolj zdelo)

A bo dovolj? 😉 Aja: pa čisto in popolnoma rdeče barve skoraj ne dobiš, ker jih večina na roza potegne…

Jedilne barve sem sama kupovala pri nekem obrtniku, ki dela okraske za peciva oz.torte. Poglej v kaki trgovini na okraske, kdo ti je najbližji in ga pokliči (običajno imajo natisnjeno tudi tel.številko).

hvala obema, bom šla v akcijo.

Poglej v pekarni Vrhnika, ki tudi oskrbuje slaščičarje z raznimi pripomočki. Naslov poišči v imeniku.

helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close