jedilna barva
Menda se jih barva kar z ekstrakti, ki jih prodajajo v tistih malih stekleničkah (vanilija, rum, pomaranča, mandarina, marelica, hruška…), mislim, da so Etolove.
Na nekem forumu je bilo priporočilo, da breskvico samo na hitro pomočiš v pomarančno in breskovo tekočino, ko se malo odcedi, pa povaljaš v sladkorju.
Sama nisem poskusila, ker so se moje breskvice neslavno končale že pri osnovi. Takoj po pečenju so bile tako trde, da jih nisem mogla izdolbsti, ne da bi se mi zdrobile v rokah. Drugi dan sem ugotovila, da so se sicer zmehčale, vendar sem jih prejšnji večer skupaj z nadevom že “predelala” v rumove kroglice. Sedaj iščem informacije, kaj je bilo prvič narobe in zbiram pogum, da poskusim še enkrat. Kakšen namig?
Breskve se obarva takole:
– pol breskve obarvas z ekstratom maline, ki ga redcis z vodo (1 ekstrat, 1 ekstratov kozarcek vode)
– drugo polovico pa obarvas z jajcem, ki ga fino stepes in mu dodas nekaj mleka
Breskvice nato par minut pustis, da se ekstrat in jajce malenkost osusita, nato pa jih povaljas se v sladkorju. Ce jih povaljas takoj, potem se prime prevec sladkorja na breskve!
Najbolj okusne so z malinovim ekstratom! Preverjeno!
Poglej na http://www.kulinarika.net tam so super recepti in jaz sem včeraj prvič probala pečt breskvice in so mi ratale super, samo prevelikih kuglic iz testa ne smeš naredit če ne ti ratajo BRESKVE. Naredila sem približno velike za malo večjo frnikulo in so narasle na ravno pravšnjo velikost.
Zdravo Tora!
Koncno mi je uspelo, da napisem recept za breskvice:
1 jajce
1/2 dcl olja
1 dcl mleka
2 dcl sladkorja
Dobro zmiksaj z mesalnikom, nato pa postavi v hladilnik za pol ure. Nato vzames ven in dodas 35 dag moke in 1/2 pecilnega. Ce se kroglice prehitro razlezejo na pekacu, dodas se malo moke po potrebi.
pecejo se na 200C
Nadev:
zdrobis biskvit, ki ga izdolbes
10-15 dag orehov
1 vanilin
rum
kakav v prahu (za barvo)
Kroglice delamo bolj majhne, ker so nam bolj vsec manjse breskvice. Kroglice priblizno potrojijo svojo velikost! Velikost malce debelejsega lesnika bo ze ta prava!
Glede obarvanja pa sem ze napisala!
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.