Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jedi iz sveže repe

Jedi iz sveže repe

Pozdravljene, mene pa zanima, če kaj kuhate iz sveže repe, dobila sem jo pri kmetu.
Danes sem jo narezala na kocke, zarumenila čebulico , dušila repo in naredila smetanov podmet, sol, poper – bilo je zelo dobro, zanima me pa še kak drug način.
Hvala in lep večer.

Hej!

Iz otroskih let se spomnim, da smo jo radi jedli peceno v zerjavici. Nekoliko osmojeno lupino smo olupili in ostalo pojedli. Bila je sladkasta.Tudi surova mi je bila vsec.

Nona jo je veckrat narezala na kocke in jo skupaj s krompirjem skuhala in zabelila s cebulo in panceto. Tudi kot nekak pire z maslom in vrocim mlekom jo je naredila za otroke.

Sama jo naredim tako, da namesto masla dam kislo smetano.

Vcasih pa je na spenjenem maslu zarumenila sladkor in malo moke in to umesala v kuhano odcejeno repo.

Pri kuhanju je vedno dodala malo kumine. Lp

pri nas je sveža repa sestavni del pri Šari. Saj veš jed ki vsebuje: krompir, korenje, kolerabo in repo, pa še kakšen prekajen kos mesa se skupaj skuha in je zelo okusna jed. Ko je kuhano meso daš ven(npr prekajena šunka, prekajena rebrca,.) odliješ vodo, zabeliš z ocvirki,zmečkaš in daš na krožnike in njami:).

Pozdravljena!

Imam rada sladko repo, pripravim jo pa tako – najprej jo olupim in narežem na kocke. Zalijem z vročo vodo, solim in dodam malo kumine, skuham do mehkega. Potem jo odcedim; segrejem olje in na njem prepražim žličko sladkorja, da porjavi in se speni. Potresem z žlico moke, dodam odcejeno repo, žlico vinskega kisa in zalijem z zajemalko vroče vode ali juhe. Prevrem na bolj šibkem ognju. Zraven se paše kuhana govedina.

Lep pozdrav!

Hvala vsem trem, bom priezkusila, tudi šare do zdaj nisem poznala, lp

Hej, Mitka!
Sem cakala, da se bos oglasila. Medve sva iz casov, ko smo take jedi veckrat jedli:))

Vi imate sneg, mi pa dez! Lep pozdrav Babi

Draga Babi, 15 cm ga je že naneslo, 5 cm ga je pa že v zemljo zlezlo…
Zame prezgodaj, mislim, da ga nihče razen otrok ni preveč vesel! Sicer pa – na vreme se ne splača kregat!

Ja res, en dan je bilo zelje, drugi dan pa repa in krompir. Vse imam v lepem spominu! Danes bi rekli bio – zdrava prehrana. Kdaj smo jo že mi imeli na “železnem” jedilniku :)))

Lepo te pozdravljam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close