Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jedi ali sladice s skuto

Jedi ali sladice s skuto

A mi lahko predlagate kakšne jedi ali sladice s skuto?

Prvo kar mi pride na misel so skutine ledene kocke.

Potem pa od sladkih zadev zavitek, palačinke, cmoki iz skutinega testa, kuhani štruklji, miške, gibanica…

Od slanih pa burek (to si mi naredila sline).

Poleg palačink s skuto, ki so že omenjene, mi prvo padejo na pamet PITULICE!

Pa pecivo lene gospodinje.

Hvala za namige. Swarowski, a lahko dobim link za pecivo lene gospodinje.
Mislim, da se mi bo kar prilegal, ker bolj kot to, da bi nekaj rada naredila, me motivara to, da moram porabiti skuto, torej nekaj za sicer “leno” gospodinjo.

ČEŠPLJEVI SMOKI S SKUTO

Sestavine: približno 10 češpelj, 25 dag skute, 2 žlici moke, 1 jajce, 17 dag pšeničnega zdroba, 5 dag mandljevih lističev, maslo, drobtine, rjavi sladkor, cimet, sol.
Češplje izkoščičimo. Skuto zmešamo s ščepcem soli, moko in jajcem. Postopoma vmešamo tudi pšenični zdrob. V vsako češpljo damo pol žličke rjavega sladkorja in nekaj mandljevih lističev.
Testo razdelimo na deset delov in z mokrimi rokami oblikujemo cmoke, v katere damo po eno češpljo. Cmoke položimo v osoljen krop in jih kuhamo približno 20 minut. Nato jih s penovko poberemo iz vode, zabelimo z na maslu popraženimi drobtinami in potresemo s preostalimi mandlji in cimetom.
Postrežemo še toplo.

Skuto si verjetno že porabila, naj bo pa za drugič, čeprav je tukaj pod imenom atomski štrudelj, če pa poiščeš tukaj z iskalnikom, ti pa da ven še pecivo na suho, podobno gibanici. Mmmmm, se mi že sline cedijo.

LP

za metko 2. Žal sem šele dsnes opazila, da želiš recept. Je bil že objavljen tako, da daš v iskalnik štrudel lene gospodinje in ti najde. Vseeno ti napišem še enkrat, torej:
1 kg skute
5 jajc
skodelica sladkorja( po željah jedcev lahko prilagajaš sladkor)
5dkg rozin
3 žlice zdroba
1 vanilin
1 noževa konica pecilnega

Vse skupaj premešaš in vliješ v okrogel pekač in pečes na 200 stopinjah (ventilatorski na 180) cca 45 min.

Dober tek

Skutini svaljki
8 dag masla ali margarine
4 jajca
30 dag skute
30 dag pšeničnega zdroba
sol
Penasto umešaj maslo ali margarino. Izmenično dodajaj posamezno jajca, skuto in to ponavljaj, da dobiš gosto zmes. Nazadnje primešaj sol in pšenični zdrob. Masa naj počiva pol ure. Oblikuj svaljke in jih daj kuhat v vrelo slano vodo. Ko priplavajo na površje, naj vro 5 min. Nato jih poberi iz vode in jih zabeli s prepraženimi drobtinami.
Zraven se odlično poda kompot.
Če imaš v mislih še kakšen recept sporoči imam knjigo z naslovom, Slovenske jedi iz skute in sira in ti ga lahko napišem. Tudi ta zgornji je iz te knjige in je že preuzkušen, meni osebno je zelo všeč.

Recimo sirov zavitek s kutinami:

Navajena sem poenostavljati stvari.
Moj mož ima zelo rad kaj sladkega in najbolj enostavno se mi zdi tole:
v Evrospinu prodajajo listnato testo, ki je zavito v peki papir. To se da zelo enostavno razvit.
Za nadev uporabim 1/4 l skute, en vanilijev sladkor, malo navadnega in eno jajce. To zmešam.
Testo samo razviješ tako kot hoče papir, v katerem je zavito. Namažeš z nadevom, nato pa rolaš s papirjem…Tako narolaš eno tako majhno štručko, daš v ogreto pečičo pri 160 stopinjah za 30-35 minut in dobiš eno lepo poslastico za nedeljsko popoldne.
Lahko dodaš jabolka in cimet, rozine, mandeljne…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close