Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jed z kislo smetano?

Jed z kislo smetano?

Katere jedi so vse z kislo smetano ali na njeni osnovi?

S kislo smetano…

Jaz dam kislo smetano vedno v gobovo juho in gobovo omako…

Pa kaj je s tabo ženska? A ti to resno?

jaz dam kislo smetano v vsako omako, Rada jo imam tudi kot prilogo k zrezkom, zraven palačink, polenti…….skratka, jaz jo obožujem. :)))

Jaz jo dam v gobovo juho, v gobovo omako, v omako ali juho iz bučk, enako je s kumarami, v porovo juho, v smetanovo omako k zrezkom, v pire krompir…pa še kam najbrž.

Kislo smetano dam skoraj vsepovsod: v omake, juhe, priloge, sadne solate, solate … jemo jo tudi samo … Mi porabimo približno 4 dcl kisle smetane na teden (pa smo še vedno suhceni).

k žgancem in polenti, poleg jogurta.

jogUrta…

Zdaj pa res ne vem, kake recepte imate, da pride povsod not kisla smetana (omake, juhe, solate). Po tistih receptih, ki jih imam jaz iz kuharskih knjig Ivačiča, Andeje Grum, ni nobene kiste smetane zraven. Pa tudi pri receptih moje mame ne.

Jaz jo dam samo v pire krompir, gobovo juho in seveda štrudelj, gibanico in podobna peciva.

Lp

pri nas je obvezno tudi na pizzi

Zmešam jo s skuto, dodam limonim sok, vanili sladkor, včasih rozine in pomalcamo.

http://www.mojirecepti.com/mleko/smetana/kisla-smetana.html

Men se je zgodilo sedaj, da sem kupila 1,5 kg kisle smetane namesto skute. Pač sem v tujini in sem zamešala embalažo. Zato se tud jst sprašujem kaj naj naredim z njo… 🙂

Obvezno v špinačo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close