Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je že kdo ogromno denarja prisparal

Je že kdo ogromno denarja prisparal

Ker ne hodi v gostilne,bare, restavracije. Jaz ja. Na leto 6600 eurov prisparam.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4231, 18.08.2024 ob 16:24

Ker ne hodi v gostilne,bare, restavracije. Jaz ja. Na leto 6600 eurov prisparam.

Pri nas vsak cent naložimo v zdravje. Ni ga bolanega človeka pri šanku!

Hahaha, zdravje vse pride za tabo.

Jst vsak dan prisparam 60 eur, ker tečem za taksijem  v službo. Tja in nazaj. Mesečno je to 1200 eur. Letno je to 14.400 eur. Luzer, slabo prihraniš.

Torej imaš kar nekaj že na lagerju a ne? Za kaj pa šparaš? In kaj hudiča si prej počel da si 20e dnevno v gostilnah pustil? Sedaj piješ doma in ješ? Torej ne prišparaš tolk a ne? 😀

Namesto,da gremo z družino v gostilno na kavo ali bilo česa, si naredim doma,  zakaj bi primer 8 pizz zapravil 120 eurov ko pa doma stane 10 eurov. In tako naprej. Skratka predrago je postalo v Sloveniji,me ni že 3 leta. V gostilnah zadnji 6 let , samo ko sem bil na dopustu v Sloveniji in se pravi niti 400 eurov.

Letos sem imel namen kupiti vilo v St. Tropezu, pa je nisem. Prišparal par milijončkov po tamalem.

Anonimno 4231, 18.08.2024 ob 18:19
    Namesto,da gremo z družino v gostilno na kavo ali bilo česa, si naredim doma,  zakaj bi primer 8 pizz zapravil 120 eurov ko pa doma stane 10 eurov. In tako naprej. Skratka predrago je postalo v Sloveniji,me ni že 3 leta. V gostilnah zadnji 6 let , samo ko sem bil na dopustu v Sloveniji in se pravi niti 400 eurov.

Ja tako je življenje na sociali….

Sparanje? ?

Revezu sem dajal vsak dan po en  EURO.

Pa mu nekega dne recem,  da ne morem vec, ker sparam.

On pa v luft in pravi: kaj,  na meni bos sparal??? ?

Je treba sparat.

Kaj pa je to 100.000 € na TRR?

Pa 10.000 € v zlatu?

Pa 10.000 € v pokojninskem skladu?

S svojo nepremič̣nino in ṣ̌e dvema stanovanjema od partnerja?

To je komaj pri 37-ih srednji sloj danes v RS.

Jaz res ne razsipam, ne potujem, nič gostiln. Zato prišparam več kot zaslužim.

Vprašanje tukaj je, zakaj ne zaslužite dovolj, da bi si lahko vse to privoščil in poleg tudi toliko prišparal.

Ker že 10 let ne kadim več, je to okrog 1350 € prihranka letno. V 10 letih je to 13.500 €!!! Samo ne vem, kje hudiča je ta denar!!!

Ti si  eno zabite TESLO.

Pa saj se ne zavedaš zakaj si TESLO.

Ti jaz povem….

Takole javno na forumu se hvalit ni pametno…hitro lahko postaneš žrtev zlorabe, izsiljevanja itd.

Še vedno ne kapiraš o čem govorim?

Dejstvo je, da za kavice, sladolede ipd porabim kar nekaj… Ampak če ne bi za to porabila, bi ziher za kaj drugega ?

Mah,saj sploh ne gre za denar, ampak da gostilne sploh nimajo več dobre hrane. Če doma nekaj na hitro naredim, naredim to bolj okusno, kot če bi jedli v gostilni. Brez okusa, instant okus, cene pa visoke. Raje kuham doma, dobre sestavine, kvalitetna hrana pa vsaj dobro jemo. Kavo pa spijem doma zjutraj, razen če je prilika, grem v lokal. Bolj zaradi druženja.

Jaz vsako leto prišparam od 20k do 25k kljub temu, da hodim v gostilne.

Jaz pa sem do svojega 55 leta samo šparal in si ustvaril tri nepremičnine.

Spoznal eno mlajšo ki mi je dala vedeti kako se živi življenje….

Od sedaj naprej pa samo še zapravljam pa fajn se imam.

To je pravo življenje da se reče…

Jz 2 eura 30.

V kosu, v enem kovancu, to fullll velja.?

Anonimna108, 05.09.2024 ob 21:00

Mah,saj sploh ne gre za denar, ampak da gostilne sploh nimajo več dobre hrane. Če doma nekaj na hitro naredim, naredim to bolj okusno, kot če bi jedli v gostilni. Brez okusa, instant okus, cene pa visoke. Raje kuham doma, dobre sestavine, kvalitetna hrana pa vsaj dobro jemo. Kavo pa spijem doma zjutraj, razen če je prilika, grem v lokal. Bolj zaradi druženja.

Res je! Me veseli, da je še kdo drug to opazil. Kvaliteta hrane v restavracijah je čedalje bolj zanič, totalno brez okusa, cene pa kot da smo na norveškem. Tudi jaz čedalje več kiham pripravljam doma, ker so navadne testinine s tuno doma bolj okusne kot neko kosilo za 15 Eur v gostilni.

Verjamem, da čedalje več kihaš doma, če pa delas Ninine teste s postano tuno iz pixne.

Jaz bi tudi.

Sam ne vem, kakšni so to testi, verjetno gre kaj jedkega v nos, da kihaš.

Pizda, mi je dolgcajt, ampak sm mogu, ker je kr samo sugeriralo….?

Največ sem prišparal, ko sem nehal pit…. sixpack dnevno je šel obvezno, to je trenutno kakšnih 7 eur menda. Pa zraven še kakšen šnopček, dva, recimo da je to še 4 eur. Pa zvečer skoraj dnevno v gostilno na enega, dva, pri današnjih cenah je to verjetno 5-6 eur. Pa častit še malo, seveda, podprt frajer z alkoholom. Gladko je to naneslo letno 6, 7 jurjev…

Pa da se mal povohas zraven pa še 10 dodatnih jurčkov

Po spanju samo še zapravljam, 05.09.2024 ob 23:00

Jaz pa sem do svojega 55 leta samo šparal in si ustvaril tri nepremičnine.

Spoznal eno mlajšo ki mi je dala vedeti kako se živi življenje….

Od sedaj naprej pa samo še zapravljam pa fajn se imam.

To je pravo življenje da se reče…

‘po spanju samo še zapravljam’…jaz tudi, ker sem desetletja nalagala,.da lahko sedaj trošim…obratno pač ne gre oz.če se ‘šlepaš’ celo odraslo življenje na starše, potem pač lahko ves lajf zapravljaš, seveda – ampak to je, če ne drugega, neodraslo. Miloreceno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close