je zadeva za inšpektorat?
Pozdravljeni,
malo sem spremljala prejšnje teme in konkretno iste situacije nisem našla zato odpiram novo. Zadeva je sledeča. Od 1.2. 2009 sem zaposlena v D.O.O., firma s koncesijo, ki se ukvarja z varovanjem starejših. Lajično povedano privat dom. Zaposlena sem po kolektivni pogodbi za dejavnost zdravstva in socialnega varstva. Delavnik po pogodbi je 40 urni in 6 dni tedensko, delamo tudi po 9 dni skupaj. Glede na to da delamo vse izmene imamo osnovnega dopusta premalo-26 dni (imam enega otroka in nič delavne dobe). Poleg tega nam LD obračunavajo po 6,67 in ne 8 ur tako da nam ga tudi tako vzamejo. Povprečno delamo 23-24 dni na mesec in imamo neprestani minus ure. Omenim naj da je popoldanska izmena samo 7 ur. Tudi bolniški stalež se obračunava 7 ur in ne 8. Dolečene praznike v letu 2009 smo preskočili-beri nismo dobile plačano!!! Tudi dodatek za nedeljsko delo se vzame če je nedelja nočna izmena, oz. samo nedeljsko delo plačano če je le ta praznik. Poleg tega neprestano poslušamo žaljivke, poniževanje in še huje delati moramo v nasprotju z doktrino.
11.1.2010 sem dala odpoved. Mi lahko svetujete glede koriščenja dopusta, regresa za mesec in pol v 2010 in če je morda možno vse te izgubljene ure kako iztirjati nazaj v obliki koriščenja ur v času odpovednega roka. Kot zunanji opazovalci prosim povejte ali se takšne stvari dogajajo povsod ali bi lahko delavna inšpekcija ukrepala?Je situacija dovolj resna???
lp Katja
Itak,kaj še čakaš..k odvetniku pa ti bo vse zrihtal.Jaz sem se tud sekirala včas pa ubadala z vsem-od izkoriščanja,kaj je prav in kaj ne,do zakonov k jih itak delodajalci krojijo po svoje ipd.pol sm mela pa dost!Sej so šolani ljudje za reševanje takih problemov,in sem šla..pa še zdaj -vedno-zakaj bi se pša sami s tem obremenjevali..odvetnik ti lepo svetuje in vse pošlihta( če se le da)veš kako pol “zapojejo”…brez problemov..in če bi blo več takih pr nas bi blo vse drgač..tko pa vsi glavo v pesek pa držijo “puklo”gospodje jih pa veselo tepejo po njej..če me razumeš..pa srečno!!
Katja,
čimprej k odvetniku.
Sicer na trgu obstaja zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške in sodne stroške v primeru spora z delodajalce. Mesečna premija je minimalna – 7,99 EUR, pa še 1 brezplačen nasvet odvetnika je vključen vsak mesec za katerokoli področje.
Sama sem imela že 2 primera, ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti. Pa še svetujejo ti pri izbiri odvetnika!
Stvar deluje kot obljubljajo. Pomembno je, da imaš zavarovanje sklenjeno pred sporom.
Skleneš lahko na: http://akcijatv.arag.si/[/url]
Lep pozdrav,
Nuša
Forum je zaprt za komentiranje.