Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je v zdravilišču možnost pranja oblačil, so vsak dan terapije…?

Je v zdravilišču možnost pranja oblačil, so vsak dan terapije…?

Malce čudno vprašanje, ampak vseeno:

je možno v zdravilišču prati oblačila?

Grem na rehabilitacijo, ker ne morem avta vozit, bolj težko vzamem s sabo vse, kar bi želela. Pa, ker bo to v decembru, pomeni tudi zimska oblačila in imela bi še kako knjigo pa računalnik s sabo… mislite, da se da oblačila tam oprati?

Pa tisti, ki ste bili, so vsak dan terapije, tudi sobote in nedelje? Verjetno so terapije preko celega dne razporejene?

Odgovor na objavo uporabnika
grem na rehabilitacijo, 04.11.2021 ob 19:39

Malce čudno vprašanje, ampak vseeno:

je možno v zdravilišču prati oblačila?

Grem na rehabilitacijo, ker ne morem avta vozit, bolj težko vzamem s sabo vse, kar bi želela. Pa, ker bo to v decembru, pomeni tudi zimska oblačila in imela bi še kako knjigo pa računalnik s sabo… mislite, da se da oblačila tam oprati?

Pa tisti, ki ste bili, so vsak dan terapije, tudi sobote in nedelje? Verjetno so terapije preko celega dne razporejene?

Jaz sem bila pred leti po operaciji v Šmarjeških toplicah. Se sicer ne spomnim, kako je s pranjem,  ker sem si sama prala nogavice in hitro sušeče majčke, sušila pa na električnem “rogovila” radiatorju v kopalnici.

Svetujem ti, da pokličeš v hotel in jih to vprašaš. Pozimi pa rabiš samo še bundo, vse ostalo pa je enako kot bi potrebovala recimo zdaj.

Srečno

Aja, terapije so vsak dan, se mi zdi, da samo v nedeljo jih ni bilo. Tudi to vprašaj.

Je bil pa urnik zelo nabit: protibolečinsko ene tri, nato telovadnica, nato bazen, pa spet razni laserji, pa kolo, ni da ni.

Ja, bo verjetno najbolje, da res pokličem in vprašam, če je ta možnost. Hja, pozimi se nabere kar več oblačil kot poleti. Poleti so majice pa kratke hlače, pozimi pa dolge hlače, dolgi rokavi… pa fajn je imet kake čevlje za ven pa za notri pa za morebitni sneg… pa za 3 tedne imam.

Sem slišala ja, da je kar pestro glede terapij. Jaz pa sanjam kako bom šla na kake oglede v okolici :). Upam, da bo vseeno kaj časa za sprehode v okolico. Čeprav zdaj bo že tako kratek dan… ali pa bom tako utrujena od terapij, da mi ne bo več do raziskovanja okolice :).

Jaz sem bila lani januarja v Dobrni. Bazen zaprt, vse zaprto, tudi kavarna…Terapije od ponedeljka do sobote.. Nedelje proste. Zaprte so bile obcine, torej.nic izletov… prala na roke in susila na radiatorju v kopalnici..

Možnost je bila, samo je cenik.In pranje vsakih spodnjih hlač je bilo dva evra, če še ne dva evra petdeset.

Moj mož je rekel, da je bolje, da si kupiš nove…Je bil pa cenik v hotelski sobi…

Terapije so vsak dan, razen nedelje.In po kosilu , najkasneje do 13h, 14 h opraviš vse terapije in potem imaš ves mili dan fraj za sprehode.

in v katero zdravilišče greš?

Ker v Šmarjeških je recimo krasna okolica.

V Laškem je zdravilišče stisnjeno med hribovje in nimaš kam…Hrana je bila tam super (res pohvalno) in terapevti tudi.

Tistih nekaj spodnjih hlač in nogavic si boš pa ja lahko oprala na roke in posušila na radiatorju.

Plačilo pranja po komadu? Ponavadi je cena za en pralni stroj?

Ma, v treh tednih se nabere še kaj več kot nekaj nogavic in spodnjic. No, če ne bo druge, bo res treba na roke prati. Pa upam, da dobim kako ok cimro :).

Saj verjetno si delam preveč utvar kako bom okrog hodila, ker me bodo itak terapije izmučile. Upam, da bo vsaj za kak sprehod volje, časa.

Kakorkoli že: super sploh, da grem v zdravilišče.

Odgovor na objavo uporabnika
grem na rehabilitacijo, 04.11.2021 ob 20:57

Plačilo pranja po komadu? Ponavadi je cena za en pralni stroj?

Ma, v treh tednih se nabere še kaj več kot nekaj nogavic in spodnjic. No, če ne bo druge, bo res treba na roke prati. Pa upam, da dobim kako ok cimro :).

Saj verjetno si delam preveč utvar kako bom okrog hodila, ker me bodo itak terapije izmučile. Upam, da bo vsaj za kak sprehod volje, časa.

Kakorkoli že: super sploh, da grem v zdravilišče.

V Šmarjeških je bila cena po komadu.Nenormalno zasoljena!

Res najbolje, da si pereš na roke in daš sušit na radiator v kopalnici.Boš imela en dva tri suho.

Kar se tiče cimre : jaz sem bila šest let nazaj v Laškem in ni denarja, da bi imela neko neznano cimro v sobi.Tako sem si rezervirala sobo s francosko posteljo, v kateri sem bila sama .Takrat sem zato doplačala vsak dan 10 evrov.

Raje to, kot da gledam zraven sebe neko napol dementno osebo, ki se ne zna zrihtat…ali pa eno tečno zvedavo žensko…ali pa nekoga, ki bo smrčalo zraven mene, jaz pa vse noči ne bom spala.

Družili smo se potem na vajah v bazenu, pri obrokih in zvečer ob kakšni glasbi.

Lahko sem gledala svoj TV program, spat sem šla takrat, ko mi je pasalo.

Uf, hvala za tole. 10 pa še kar gre. Se strinjam, da bolje tako kot kako nemogočo osebo notri. Pa eni so sicer čisto ok, ampak ja, ponoči smrčijo, govorijo… nič ne morejo k temu, ampak , če imaš takega zraven sebe je pa adijo pamet.

Jaz še nisem nikoli bila v zdravilišču, sem vsa vesela, da sem dobila, zraven pa seveda na polno radovedna kako bo.

Je pa bila moja mama večkrat in ja, je točno take cimre imela kot jih omenjaš. Ona mlada, zraven pa ponavadi kaka stara ženska, ki se je vtikala v vse. Moja mama pa seveda prijazna in jih prenašala. Ena se spomnem, da ji je diktirala tudi kako se naj oblači pa kako naj gre zvečer oblečena na večerjo. Pa druga vem, da je hotela, da jo spremlja in da jo drži pod roko (moja mama pa po hudi operaciji, ko je sama sebe komaj prenašala pa bi se ji še ona gor na vesila).

Tako, da ja, to bom pa res vprašala kako je z doplačilom za svojo sobo. Hvala za ta opomnik.

To, da pa računajo na komad za pranje, je pa itak adijo pamet. Sem že marsikje prala (dopust ponavadi) pa vedno je bila cena na pralni stroj ali pa včasih na kg. Na komad pa je res oderuško. Te res nove spodnjice cenej pridejo.

Hotelska pralnica je zelo draga. Bolj se ti splača kakšno stvar dokupiti, kaj pa oprati na roke. Jaz sem si nesla stekleničko pralnega gela in oprala sama. Če imaš možnost, naj ti vmes kdo pripelje sveža oblačila in odpelje umazana.

Terapije so vsak dan, razen ob nedeljah in praznikih, urnik te kar zaposli. Uspešno rehabilitacijo želim ?

Ja, se moraš kar podvizati in takoj, ko dobiš datum, moraš poklicati za sobo, kjer boš lahko sama.

Datum ti velja v okviru enega meseca.Moj mož je dobil datum 14.9.Za 14 dni.

Klicala sem, če imajo sobo za dva.Še zame.In ker ni bilo nobene proste sobe, bi moral biti v sobi z neznancem.

in je sporočil, da ga potem ne bo.

Potem so mu iz zdravilišča sporočili nov datum…čez 14 dni.

Takrat je bila soba prosta in lahko sva šla oba.

Bilo je prav prijetno.On je šel na terapije, jaz v bazen.

V hotelu so imeli tudi organizirane kratke izlete za spoznavanje okolice…z doplačilom seveda.Od 3-8 evrov…

Zvečer je bil glasbeni večer, tombola…

V Moravcih je za enoposteljnih doplačilo 30 €/ na dan.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close