Je tukaj gor kakšen diabetik?
kolega je znižal sladkor iz 8,2 na 5,6 v treh mesecih.
ravno tako ni hotel predpisanih tablet.
črtal je ves sladkor, še vedno je jedel črno čokolado po kosilu za posladek.
črtal je belo moko, bel kruh, bele testenine in bel riž. tu brez izjeme.
še vedno je jedel in jogurte in celo sadje za večerjo, (jabolka).
vsak dan pol ure do eno uro in pol hitre hoje, kolesarjenje ali kaj drugega.
obvezno vsak dan šport.
Jaz sem na meji…6, 5 za tri mesece nazaj ..imela pa sem že sladkor 7…nazadnje tisti dan 4,5.Jem navadni jogurt 1, 5, pirin ali črn kruh…pijem žitno belo kavo, čaj in puding si posladkam z natreen tabletko, eritritolom ali s Huxol tekočino.Jem normalno kosilo, ne jem pa kremšnit, tort in ostalih sladkarij.Jem pirine ali piškote iz polnovredne moke.Vsak dan hodim po eno uro in to je to.
imej 3 glavne obroke.
Zajtrk, kosilo, malico.
Če ne zdržiš, lahko tudi dopoldansko, popoldansko malico.
Glavne obroke, vsaj kosilo in večerjo kombiniraj tako:
– kozarec vode
– za dlan beljakovinskega živila (meso, skuta…)
– živilo iz ogljikovih hidratov. Potrudi se, da so OH dobri, torej nepredelani, s čim več balastnih snovi. OH naj bo toliko, kolikor gre v tvojo dlan, ko narediš iz nje “skodelico”.
Med OH spada kruh, testenine – naj bodo polnozrnate, kus-kus, riž- naj bo rjav, pa tudi STROČNICE. Kljub temu, da so zelenjava, spada pri sestavi krožnika fižol, čičerika, leča, –med OH! Ampak ti OH so dobri, zaželjeni in jih lahko seveda zaužiješ več kot za eno skodelico!
– zelenjava: kolikor gre v “skodelico”, ki jo narediš iz obeh dlani. Seveda takemu obroku lahko, celo zaželeno je, da dodaš skledo solate. Ampak z ne veliko olja!
– sadež-tak, da gre v tvojo dlan. Torej ne jabolko, ki ima 250 g.
Spet. Jagodičevja lahko poješ malce več.
Pazi. Mleko je oh živilo!
Potem glej, da izbiraš kvalitetna živila. Torej nemastno, pusto meso, ribe in podobno.
Pri OH pazi, da so kvalitetni.
Pomagaj si z informacijami, ki jih najdeš na strani Zaloker&Zaloker:
Pa ni ti potrebno šteti OH!
Forum je zaprt za komentiranje.