Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek je tu kak računalničar?

je tu kak računalničar?

Težava je sledeča:

Včeraj sem se lotila izdelave svoje prve spletne strani. Računalništva nisem pretirano vešča ampak glede na to da imam čas in voljo sem se odločila da je to takšno znanje ki je sigurno dobra referenca tudi pri iskanju službe. Kakorkoli včeraj sem zakupila domeno in gostovanje za eno leto. Potem pa nikakor nisem mogla vstopiti v svoj cpanel. Zelo prijazen gospod iz spletne strani kjer sem zakupila domeno in gostovanje je kasneje odgovoril na vprašanje zakaj je temu tako da moram počakati 4-24ur (odvisno od ponudnika internet storitev) da se osvežijo dnsji. Kmalu bo mimo že 14 ur pa še vedno ne morem dostopat. Sicer sem priključena na t2. Morda kdo tu ve ali misli t2 še danes osvežit dnsje? Sicer kot laik pojma nimam kaj dns pravzaprav je ampak dejstvo je da ne morem naprej delati na svojem mini projektku če ne morem vstopiti v cpanel.
Sicer imam namen svojo prvo stran postaviti v wordpressu ampak mislim da to ne igra vloge pri trenutni težavi.

Malo vec potrpezljivosti pa bo slo :p

Resetiraj modem, da se osvežijo nastavitve. Če ne bo pomagalo, imaš še vedno nekaj lufta do izteka 24ur. Če do takrat ne bo, pa kar kliči tja, kje si zakupila domeno.

DNS – domain name system (sistem za domenska imena).

aaaaaa nice-hvala za obrazložitev dnsjev. bom poskusila s svetovanim. Hvala obema za odgovor.

Tak ja pa kavo spij in relaksiraj pa bo. 🙂

dns je globalna tabela pretvorb ipjev v domenska imena, podatki se nahajajo na par glavnih domenskih strežnihih po svetu, osvežiev podatkov traja dan ali dva.

resetiranje domačega modema ali t-2 nimajo blage veze s tem.

to so glavni dns svetovni strežniki, ko vnesejo informacijo o ipju tvoje domene, boš dosegljiva

[img]https://bluurb.files.wordpress.com/2007/09/dns-root-name-servers-feb-2007.jpg[/img]

kot zanimivost, če slučajno pade večina teh strežnikov, nič na internetu ni več dosegljivo

Jap jap zato pa pravim naj spije kavico in pocaka. 😛

Zelo poučno. Očitno čakam da se zgane nekaj v Italiji ali pa Avstriji 😀 je pa zanimivo dejstvo da očitno stric iz podjetja kjer sem zakupila domeno ne ve kako stvari potekajo.
Fantje in dekleta pomoje vas bom še rabila ker najtežji del šele prihaja 😀
Btw: kavica se že pije, in sem totalno zrelaxirana-zaenkrat. Pol zna nastopit težava ko se dejansko lotim tole postavljat.

Hm, zanimivo. Imam drugačno izkušnjo.

Pol bos pa se kavico pila.. precej casa…

Me prav zanima tvoja stran..

če boš rabila pomoč okoli WP sporoči, sem precej strani postavil…

Kavico sem že popila, se bom pa ta čas učila kaj in kako. Ampak do večera bi pa lahko že bilo kajneda da?
Glede na to da sem pametna punca mislim da mi bo uspelo, če ne bom pa koga poklicala in povprašala kako se stvari streže-zato imamo pa frende 😀

Hm, zanimivo. Imam drugačno izkušnjo.[/quote]

Predvidevam da je bila drugačna težava ali pa imaš gostovanje sam sebi doma.

Hvala gospod(ič) domain name system server refresh wait. Bom vprašala če naletim na kakšno zagato. Sicer “zaodrje” WP poznam ker že urejam eno WP stran, sicer pa bom kar sledila navodilom ki mi jih bo povedal gospodič na youtubu 😀

Malo za branje…

https://slo-tech.com/forum/isci/?t=t25&q=postavitev+strani

če boš rabila pomoč okoli WP sporoči, sem precej strani postavil…[/quote]

Jaz te z veseljem najamem za inštruktorja… Znam osove html, css, sama se učim in sem enkrat eno stran že naredila in naložila sama, samo sem jo delala iz čiste nule, prav posebna postavitev je bila in stran je bila ful grda :)))

Rabila bi nekoga, da ko naletim na problem, pa ne najdem rešitve na spletu, da ga najamem za inštrukcije, doro plačane, pa še za jest pa za pit dobi :)))

Zdaj sem se odločila, da se lotim najprej bolj predelave obstoječih predlog, najprej, pa Photoshop že res fajn obvladam.

Najbolj me pa vleče potem v izdelavo trgovine v magentu, samo če bom imela tako malo časa kot zdaj, bo to še dolgo 🙂

Saj lahko se kaksno skuha potem bo pa budna zvecer, ce bo delalo ze :p

če boš rabila pomoč okoli WP sporoči, sem precej strani postavil…[/quote]

Jaz te z veseljem najamem za inštruktorja… Znam osove html, css, sama se učim in sem enkrat eno stran že naredila in naložila sama, samo sem jo delala iz čiste nule, prav posebna postavitev je bila in stran je bila ful grda :)))

Rabila bi nekoga, da ko naletim na problem, pa ne najdem rešitve na spletu, da ga najamem za inštrukcije, doro plačane, pa še za jest pa za pit dobi :)))

Zdaj sem se odločila, da se lotim najprej bolj predelave obstoječih predlog, najprej, pa Photoshop že res fajn obvladam.

Najbolj me pa vleče potem v izdelavo trgovine v magentu, samo če bom imela tako malo časa kot zdaj, bo to še dolgo :)[/quote]

če rabiš wordpress, joomla ali prestashop ni problem, magento pa ne poznam in tudi odsvetujem razen če nimaš res več sto artiklov

sem iz ljubljane,
anchi_piki@gmx.com

Najbolj me pa vleče potem v izdelavo trgovine v magentu, samo če bom imela tako malo časa kot zdaj, bo to še dolgo :)[/quote]

če rabiš wordpress, joomla ali prestashop ni problem, magento pa ne poznam in tudi odsvetujem razen če nimaš res več sto artiklov

sem iz ljubljane,
anchi_piki@gmx.com[/quote]
Saj samo učila bi se, lahko tudi to. Karkoli mi je fajn dodatno znat. Jaz imam spletno trgovino v magentu, ima že zdaj cca 300 artiklov, imela jih bo verjetno okrog 1000. Samo to so mi drugi postavili, včasih je pa fajn še kaj vedet. Drugače pa, dela je tako ogromno veliko, da v glavnem se ne ukvarjam s tehničnimi stvarmi, ampak bolj z vodenjem…

sem iz ljubljane,
anchi_piki@gmx.com[/quote]
Saj samo učila bi se, lahko tudi to. Karkoli mi je fajn dodatno znat. Jaz imam spletno trgovino v magentu, ima že zdaj cca 300 artiklov, imela jih bo verjetno okrog 1000. Samo to so mi drugi postavili, včasih je pa fajn še kaj vedet. Drugače pa, dela je tako ogromno veliko, da v glavnem se ne ukvarjam s tehničnimi stvarmi, ampak bolj z vodenjem…[/quote]
daš link?
kaj prodajaš?

Jo bomo zvečer videli… pa jutri podočnake….
.. še ena k jo bo IT čist povozu !

Jo bomo zvečer videli… pa jutri podočnake….
.. še ena k jo bo IT čist povozu ![/quote]

Pojma nima v kaj se spusca. Adijo spanec in bioritem. Bo samo se insomnia. 😀

meni pa ni jasno, zakaj rabiš delujoč strežnik in lastno domeno za izdelavo web strani? Jaz vedno delam stran lokalno, na svoji mašini. Ko sem z rezultatom zadovoljen, jo prenesem na strežnik in preizkusim še tam. Ker pa izdelava ene strani, ki je funkcionalna in lepa na pogled ne traja samo 24 ur, imajo T2 mojstri dovolj časa za ureditev domene. Pa še nekaj, res je na svetu več domenskih strežnikov in če hočeš biti dosegljiva po celem svetu, morajo biti vsi sinhronizirani. Ampak da ti iz Slovenije vidiš svojo domeno zadostuje, da je opravljen DNS vpis v tebi najbližji DNS strežnik. Te pač na Novi zelandiji še dan ali dva ne bodo mogli klikati, doma pa te lahko skoraj takoj, ko mojstri vpišejo tvojo domeno.

over the counter prednisone pills prednisone 30 mg daily prednisone online sale
https://prednisonet.com prednisone buy without prescription
ordering prednisone prednisone 60 mg where can i buy prednisone without a prescription

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close