Je to OK plača?
Tudi meni ni jasno, od kdaj se dodatki na delovno dobo in stimulacije obračunavajo v osnovni bruto.
Osnovna bruto plača je tista, na podlagi katere je ovrednoteno delo na določenem delovnem mestu.
Ali imate potem v vaših firmah vsak drugačen bruto v pogodbi, glede na to da imate različno število let delovne dobe????
Ali potem dobite vsako leto novo pogodbo, ker imate vsako leto 0,5% višjo bruto plačo??? UPS!!!!!!
In ste deset let v firmi in imate že vseskozi isto plačo??? UPS!!!!
Da bi se dodatek na delovno dobo določil v pogodbenem bruto znesku???? UPS!!!!
Malo povprašajte okoli. Mislim, da je imela kalcij prav! Bruto osnova je eno, bruto plača pa drugo in bruto bruto strošek plače je tretje.
Kalcij, odloči se sama. Če ti ne teče voda v grlo, potem ne vem kaj naj ti rečem. Ekonomskim tehnikom danes ni lahko najti solidne zaposlitve.
Dodatka za delovno dobo je na podlagi bruto osnove 950,00 €,
regresa za prehrano je 3,55€ na dan (za julij) x 24 dni = 85,20 € (variabilno od števila delovnih dni)
Prevoz na delo in iz dela regresirajo v celoti – 100% mesečne vozovnice, kar mi glede na oddaljenost pomeni 34,00€ za LPP + 96,00€ za medmestno karto
Torej je povračila stroškov 215,20€ (bencina bi pokurila za cca. 80€, malica ni strošek, ker jem tudi doma).
In sedaj: če preračunaš 950,00€ osnove + dodatek na 25 let delovne dobe (0,5% x 25 = 12,5% = 118,75)
950 + 118,75 = bruto osnova od katere se izračuna plačo = 1068,75
Moraš obračunati še tri otroke, kar po izračunu na približno nanese nekaj čez 800€. Dodaš še dobrih 200€ stroškov in si na tisočaku.
Ob redni stimulaciji prideš čez jurja.
Vse bolj razmišljam, da se mi za tak drobiž ne splača hoditi v službo. Glede na to, da mi ni nujno![/quote]
sicer pravilen izračun…
AMPAK
če praviš, da vam finančno zelo dobro gre, potem ima mož visoko plačo. Niti pod razno se ti ne izplača na tvoji plači porabit olajšave za vse tri otroke. Ker bo plačal mož dosti več dohodnine, kot je boš dobila ti povrnjene.
Sicer pa, očitno ti je še tisoč eur premalo, tako, da po mojem samo malo provociraš. Če bi res 20 let delala obračun plač, bi se dobro zavedala kako in kaj z dohodnino.
Ja, jaz bi tudi. 🙂 Res pa zame to ni drobiž.
Kakorkoli, dobro se odloči.
LP
Dodatek na delovno dobo je pri nas v osnovnem koeficientu, ki je pri vsakem zaposlenem seveda različen. Pri nas ima vsak drugačen bruto v pogodbi, pač glede na njegovo specifiko: izobrazba, del. doba, različni dodatki. Ampak mi smo v negospodarski dejavnosti, mogoče je v gospodarski različno. Ne, ne dobimo vsako leto novo pogodbo, je pa jasno, da se koeficient vsako leto spremeni, pa ne samo glede na delovno dobo, tudi drugi dodatki so različni glede na delo, ki ga trenutno opravljaš – ni vsako leto čisto isto.
Neeeee, mož nima pretirano visoke plače (tam okoli 1500€ – s stroški vred :)))))) In ne gre nam ZELO dobro. Gre nam DOBRO! :)))
Prihodke imamo iz drugih virov, za katere odvajamo davek v višini, ki je neodvisna od ostalih prihodkov. Toliko je in pika!
Teh sredstev je dovolj “za preživetje” :))))))))
Neeeee, mož nima pretirano visoke plače (tam okoli 1500€ – s stroški vred :)))))) In ne gre nam ZELO dobro. Gre nam DOBRO! :)))
Prihodke imamo iz drugih virov, za katere odvajamo davek v višini, ki je neodvisna od ostalih prihodkov. Toliko je in pika!
Teh sredstev je dovolj “za preživetje” :))))))))[/quote]
kljub temu je bedarija, da boš ti porabila pri nižji plači vse olajšave za otroke, možu pa ostane visoko plačilo dohodnine. Na pamet 100 EUR pri vsaki plači, kar na leto znese 1.200 EUR
ma bedarija, da porabi olajšave za vse tri otroke ona, saj zgubijo kar nekaj denarja pri tem skozi vse leto.
Meni se zdi, da malo provocira.:)) Normalno bi bilo, da mož uveljavlja olajšavo, saj ima boljšo plačo, samo potem ona ne bi mogla zapisati, da bo imela 1000 do 1100 evrov plače.:) ampak samo okrog 800, kar je še večji drobiž, bi rekla.:))
če te prav razumem, ni glavni razlog cash, da greš v službo (ni pa zanemarljiv, seveda), ampak socializacija. Ker dejansko v LJ je tehnikov veliko, bi jaz na tvojem mestu vzela službo, če ti kolektiv zgleda OK. Kaj ti pomaga 100 EUR več, če to ni OK.
Drugače pa – čestitke za povratek med delovne ljudi, dobro si se odločila!!
PEJD SPAT! Za ta drobiž se ti res ne splača vstajat!
Se eni preseravate![/quote]
Hej, če citiraš, potem prosim, da citiraš prav.
Po zgornjem sem jaz tista, ki pravi, da za drobiž ne bom hodila v službo.. na našem koncu je za V.stopnjo 1.000€ konkretno lepa plača..[/quote]
Ups, očitno sistem nekaj “štrika” in se je tudi tebi zgodilo enako, kot zgoraj meni:((
Forum je zaprt za komentiranje.