je res nemogoče?
Lepolaska, še zdaj mi nisi odgovorila ali je žena tega drugega ki po tvojih kriterijih je dovolj dober ali je ona karierno uspešnejša od tebe in ima višjo plačo ali ima kariero slabšo od tebe in nižjo plačo in slabšo ”funkcijo”
Kaj pa če ne želi druge službe, ker je v tej službi in na tem delovnem mestu srečen? Želel pa se je vseeno izobrazit, ker ga je tisto zanimalo?
To pa je šok kajne, takih pa ziher ni, ja saj vem, boš ti boljše vedla kot jaz, ki ga poznam 😉
Za nasvete vprašaj družinske moške, npr. On, Robi…. Ker nasvet dobiš od vsakogar še preden rečeš keks, naprej pa moraš delati selekcijo, komu boš pripisala težo ali relevantnost in komu ne. Je pa nekaj gotovo: nasvetov glede odnosov in družinskega življenja ti ne more dajati nekdo, ki sam ni sposoben ohranjati zvez z nasprotnim spolom: torej “večno samski”, zgolj “spolno orientirani” in luftarski moški, ljudje s številčnimi kratkoročnimi zvezami, podaljšanimi v zrelo obdobje…
po izobrazbi je višja, ko sta se onadva spoznavala je imela tudi višji položaj v službi, zdaj ga pa nima več… po plači pa nikogar ne sprašujem.
taki, so, jih poznam, ponavadi je vmes odvisnost ali pa nepripravljenost sprejemanja odgovornosti. lahko imaš tudi doktorat, pa si najdeš šiht, ki ni stresen, recimo delo na faksu ali raznih inštitutih. bistvo je, da v tem primeru napreduješ (se učiš), tvoj kolega prodajalec se je pa zapisal propadu možganskih funkcij, če bo še dolga leta vztrajal na mestu, kjer mu ni treba razmišljat.
o, ja, vem, da hočete bit. potem ko pridejo otroci, je pa jok in stok in cmihanje.
ker, če ti še ni potegnilo, so v družini, vsaj v prvih letih življenja, center otroci. jasno je, da se moški ne more ukvarjat s takimi problemi, če ga je mamica naučila samo, kako biti center družine – steber pa ne znate bit, ker ste nesposobni in neodrasli.[/quote]
Nadutost z izrazito narcisistično oz. samovšečno (občutljivo) osebo ni iskana kvaliteta ne pri moških in ne pri ženskah. Torej ko izpostavljaš bodisi moške ali ženske, je zraven grenkega priokusa, ker nimaš sreče z moškimi (zakaj ne, je odgovor v 1. stavku), pridružen zraven nestrpnosti še šovinizem. Spol pač nima veze z zrelostjo osebka. Verjetno imaš pač (negativne) izkušnje pretežno s samimi takimi moškimi, kakršne opisuješ, ker se tako zrelostno ujameš z njimi.
katenjka…seveda ne bi ti tega iskala zdej…zaka že? ker jih ni mogoče? če bi te kira tema res na mene spominjala, bi mi jo z veseljem pripopala semle…pa ne 1 ampak 3..ker jih po tvoje non stop odpiram…sj se ne gre več za to…zdej se že gre za princip tvojih bolanih trditev…se ti ne zdi totalno bedno neki pisat pa uletavat s svojimi neusmesnimi kr na eno temo….in ko ti rečem dej dokaz, prlimi neki, to pa ne…lej, prlimi al pa utihn…ka ti ni jasn…
lepolaska… jst ti dam prav, isto mislim…razn da mi izobrazba ni pri tipu neki važna (poznam dost izobraženih, ki tud so pravi kreteni) …pač da ni len in zapit (da ma službo in da se ga s kolegi ne nažira 5x tedensko) pa da je iskren in da me zna nasmejat…vse ostalo prito kasnej, kar je še za poštimat 🙂
Spet neka pavšalna ocena in zaključek, ki je napačen, on v prostem času zelo uporablja svoje znanje, samo ta služba mu ugaja, ker ima več časa, da se popoldan posveča programiranju lastnega portala, ampak dejal je da za ves denar tega Sveta ne gre delat kot programer, ampak mu je to znanje služilo vedno kot hobi in zabava.
Samo tip ljudi ki se grebe za višjo plačo in položaje v službi tega nikoli ne bo razumel.
Saj sm oti že objasnili, da če bi tvoje zahteve bile samo to kar si tukaj izpostavila, bi ti že imela tipa, v resnici je seznam bolano dolg, samo ne končaš ga ampak ga priljubno skriješ pod boldano, kjer se skrivajo pravljice bratov Grimm, fantazijska trnjulčica, Sneguljčica in še kaj v enem 😉
ti se iz mene kar trudi delat nesrečno osebo, če ti paše :)))
je pa res, da sem skoraj do 30-ega leta imela več “levih” izkušenj, od enega, ki je rad poniževal, do drugega, ki je bil zadrogirano teslo. pač, če je večina moških brezveznikov, statistično tudi drugače ne more bit, človek pa tudi rabi izkušnje, da zna te stvari prepoznat.
meni je izobrazba važna zato, ker je nek osnoven kazalnik, da je oseba pismena in da razume, kaj ji govoriš. kot vidiš, je tu cel kup funkcionalno nepismenih in si ne predstavljam it skozi življenje z nekom, ki bo vsakih razumel nekaj drugega, kot sem mu povedala.
se pa jasno strinjam, da je tudi med izobraženimi veliko groznih ljudi…
Spet neka pavšalna ocena in zaključek, ki je napačen, on v prostem času zelo uporablja svoje znanje, samo ta služba mu ugaja, ker ima več časa, da se popoldan posveča programiranju lastnega portala, ampak dejal je da za ves denar tega Sveta ne gre delat kot programer, ampak mu je to znanje služilo vedno kot hobi in zabava.
Samo tip ljudi ki se grebe za višjo plačo in položaje v službi tega nikoli ne bo razumel.[/quote]
Ah, kdo pa ne bi rad opravljal dela, za katerega se je izučil? Kaj pa mu drugega preostane, da pač reče, da to rad dela? No, mogočeres, ampak za programerje v Sloveniji imaš na stotine ponudb, zato jih veliko dela v Avstriji, ki so obmejni. Ne dobi pač dela na tem področju zaradi konkurence, ker pač smo tam, kjer že smo, to pa zaradi žalostne slike gospodarskega stanja naše države.
Samo tip ljudi ki se grebe za višjo plačo in položaje v službi tega nikoli ne bo razumel.[/quote]
Ah, kdo pa ne bi rad opravljal dela, za katerega se je izučil? Kaj pa mu drugega preostane, da pač reče, da to rad dela? No, mogočeres, ampak za programerje v Sloveniji imaš na stotine ponudb, zato jih veliko dela v Avstriji, ki so obmejni. Ne dobi pač dela na tem področju zaradi konkurence, ker pač smo tam, kjer že smo, to pa zaradi žalostne slike gospodarskega stanja naše države.[/quote]
Jaz raje servisiram PCje kot delam to za kar sem se izučil…. ker tisto kar sem se izučil me je zanimalo, ampak uživam pa bistveno bolj ob tem ko popravljam računalnike, pa sem mel ponudbe it na bolje plačano delovno mesto pa sem zavrnil….. hmmmm kaj pa zdaj, teorija ti pade aja ne jaz sem posebn 😛
meni je izobrazba važna zato, ker je nek osnoven kazalnik, da je oseba pismena in da razume, kaj ji govoriš. kot vidiš, je tu cel kup funkcionalno nepismenih in si ne predstavljam it skozi življenje z nekom, ki bo vsakih razumel nekaj drugega, kot sem mu povedala.
se pa jasno strinjam, da je tudi med izobraženimi veliko groznih ljudi…[/quote]
IQ je realen ja kazalec inteligence. In tega ima 2/3 ljudi po Gaussovi v povprečju – 100, tako kot zelo verjetno tudi ti. Če si izobražen, ne pomeni avtomatsko, da imaš visok IQ, kakor tudi nekdo, ki visoko izobražen. Sam poznam enega, ki je izjemno bister, jeziki, matematika, logika, računalništvo – pa nima nobenih akademskih naslovih.
Ti lepo naredi teste in se vključi v Menso, ker si tako “pametna”, da tvoja bistrost na kilometre zareže v glave navadnih ljudi, ki niso sposobni razumeti tvoje veličavnosti in vseh teh izjemnih filozofsko kantovsko zapletenih abstraktnih domislic, ki jih deliš na tem forumu? :)))
Naredi lepo IQ test, tako se boš lažje spopadla samovšečnostjo in domišljavostjo, ko boš postavljena na realna tla. 😉
iq pa res ni noben kazalnik za razmerje. sicer tvoji “2/3” obsegajo iq vse do 85, kar se sicer še vedno šteje pod “normalno”, ampak se s takim jaz (preverjeno) nimam kaj pogovarjat 🙂
sicer pa sam veš, da imajo avtisti blazno visok iq in so popolnoma neprimerni za skupno življenje. taki nedozoreli fantki kot si ti, pa za žensko 20+ tudi 🙂
Odvisno tudi od let (manjša izbira), družbe (če se bolj držiš zase) in najpomembnejše – da sam sebe prepričaš na brezizhodnost situacije s črnimi scenariji in osredotočanje na negativnost (ni dobrih moških, sama bom ostala…) ter preveliko obremenjevanje s samskim stažem, kot da gre za bolezen, če nimaš partnerja.
Forum je zaprt za komentiranje.