Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev je možno

je možno

Ali je možno, da delodajalec (kadrovska služba), ki te povabi na razgovor potem pokliče po firmah kjer si delal in povpraša za mnenje (npr. kako si se obnesel)? Je to možno? Ni mi jasno zakaj potrebujejo točne podatke o prejšnjih zaposlitvah, kaj jih to briga? Kaj menite?

Velikokrat vprašajo, ja. Vsaj pri nas smo vsakega tako preverili. Verjetno pa vsi ne delajo tega. Ne vem pa, zakaj bi sicer potrebovali ta podatek.

Seveda je možno … dogaja se tudi, da iz prejšnje službe kličejo v novo, naj te ne sprejmejo … svašta se događa :)))

Ja, pri nas se dela tako.

UKC LJ preverja.

Po čem se vas spominjajo bivši sodelavci?

Drnovška se spominjajo po prdenju.

Seveda da je možno. Še več: to je standardna praksa. Saj bi bilo res lahkomiselno koga vzeti v službo, če se prej ne prepričaš, kako se je obnesel v prejšnjih.

Pomisli na to, preden svojemu sedanjem šefu poveš ‘kar mu gre’.

meni se zdi prav.
Pri kolegici v službi so imeli eno, ki je glupega kadrovika s svojim angleskim obrazom in lepo postavo prelisičila. Bila je popolnoma nesposobna za resno delo, znala je nastaviti nadrejenim in zvaliti krivdo na odrejene. Če bi ta bebec mal okrog poklical bi mu bilo kmalu jasno kaj je z njo. Hb so se jo zdaj znebili, je zapeljala že drugega kadrovika, ki SPET ni opravil svojega dela.

Problem ja edino če bežiš od mobbinga in te še pol osirajo ampak jaz vem da bi preverila.

In potem sedanji šef potencialnemu šefu pove, da je delavka nezanesljiva, da je nikoli ni oz. nič ne dela;. Pa ne zato, ker bi bilo res, ampak da se zasigura, da je tam ne bodo sprejeli in bo primorana pri njemu še naprej delati za mizerno plačo.

Ne bo držalo, po tem se spominjajo nekoga drugega, ki je še danes politično zelo aktiven v Bruslju!

Meni se je sicer zgodilo, da je sedanji delodajelec prejšnjega poklical, ampak samo zato, ker sta kolega in ker gre za isto branžo, pa ga je zanimalo, kaj sem delala in koliko že znam, saj so iskali izkušenega delavca. Pa sem na podlagi pozitivnega mnenja, ki ga je dal bivši šef, dobila službo, v kateri mi je zaenkrat super.

Bi pa lahko klicali v katero od prejšnjih služb, kjer sem v eni firmi grozila z odvetnikom, ker mi niso hoteli plačevati potnih stroškov kot bi bilo treba, plače pa sem imela 500 eur in sem rekla, da raje grem na bolniško, kot da delam zastonj; potem sem bila dva meseca na bolniški, dokler mi ni pogodba potekla, da sem se jih znebila. Bog pomagaj, če bi tja kdo poklical….nikoli ne bi dela dobila nikjer. Pa nikoli nikjer nisem slabo delala, ampak sem se samo zase in za svoje osnovne pravice postavila.Tudi tazadnji službi sem imela sranje… mobing in šikaniranje na vsakem koraku. Teh nekaj mesecev del. dobe raje zamolčim, če iščem delo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close