Najdi forum

je možna zloraba

Zanima me samo eno…..

je možno da kdo iz službe pride do gesla tvoje pošte in se od tam prijavi na netlog.Potem pa naredi preusmeritev na drugo pošto .

marela

Ja seveda v kolikor imaš napačno konfiguriran sistem, torej
napake so:

– da imaš odjemalca elektronske pošte konfiguriranega tako, da te
ne vpraša za geslo
– da imaš prijavo na netlogon konfigurirano tako, da te sistem nič
ne vpraša za geslo

potem je seveda vse možno.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

klemenxx kaj pa če imaš geslo je možno da ti ga kdo ukrade …gre se namreč za to da sem bila na netlogu in pogledala kdo od mojih prijateljev je tam prijavljen.Izpisalo se mi je ime naprimer tomaž72 .Ker ne poznam nobenega tomaža sem pogledala e-mail naslov. Ta pa je bil od fanta .Ko sem ga povprašala če je prijavljen gor mi je zanikal da bi se kdaj prijavil gor. rekel mi je da je možno da se je prijavil gor kdo v službi ker še ni zamenjal gesla in da so 4 ki bi znali to zlorabiti .Kasneje je s tega e-maila narejena preusmeritev na drug naslov. Zanima me ali je to možno ali me ima moj za popolnega bebca .

marela

kaj pa če imaš geslo je možno da ti ga kdo ukrade …

— obstajajo programčki, kateri si pokažejo vsa gesla katera so shranjena v internet explorerju, firefoxu in ostalih internet aplikacijah – dela
je cca. 2 minuti

gre se namreč za to da sem bila na netlogu in pogledala kdo od mojih prijateljev je tam prijavljen.Izpisalo se mi je ime naprimer tomaž72 .Ker ne poznam nobenega tomaža sem pogledala e-mail naslov.

Ta pa je bil od fanta .Ko sem ga povprašala če je prijavljen gor mi je zanikal da bi se kdaj prijavil gor. rekel mi je da je možno da se je prijavil gor kdo v službi ker še ni zamenjal gesla in da so 4 ki bi znali to zlorabiti .Kasneje je s tega e-maila narejena preusmeritev na drug naslov. Zanima me ali je to možno ali me ima moj za popolnega bebca .

2. opcija bo kar pravšnja – če je fant vsaj malce ljubosumen na svoje
dekle, pa bo nekoč že prilika naredila tatu in bo malce pregledal
kaj deklica dela na internetu.
Podobnih zgodbic je polno – ne samo fantje, pa tudi dekleta to počnejo.

torej – da najbrž je fant nekje nekaj nekako našel..

Za lepši mir – doma boš pa sama poskrbela pa bo.

vikend bo lep, sonček bo sjal in ….

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Možno je vse. Tudi zaradi takšnih ali podobnih traparij (tudi zlorab gesel) so šli zakonci/pari že narazen. Obstaja veliko ‘prijateljev’, ki naredijo marsikaj nespodobnega, samo da bi razdvojili ljudi, ki so skupaj, srečni in zadovoljni. Žal! Tako pač je na tem svetu.
Zato: dejansko ni verjeti vsemu, zlasti, če podobne aplikacije uporabljate tudi (!?) v službi in pri tem pozabljate netlog, gmail ipd. neodjavljen. V takih primerih sodelavci zlahka pridejo do gesel.
Programčkov za odkrivanje gesel je vse več. Tudi raznih keylogerjev, ki znajo beležiti vse, kar tipkate in celo občasno posredovati loge na vnaprej nastavljen e-naslov.
V zadnjem času je zelo popularen tudi voice in video chat. Zraven ‘sodi’ še prikriti programček, ki se vključi samodejno ob vsakem glasnejšem zvoku v prostoru – in, zanimivo kajne, to shranjuje v mp3 in jih spet takoj posreduje na nastavljeni e-naslov.
Treba je pač biti previdnejši pri uporabi internetnih storitev. Razna dejanska varanja in druge lumparije in krimalna dejanja pa sploh ne sodijo na splet, kaj šele na službene računalnike. Prej ali slej vam bo kdo hote ali nehote prišel na sled.

Pa lep pomaldanski dan, jutri bo že spet zelo toplo. Ven na sončka vsi!!!

Najlepša hvala obema za odgovore .

Fant je vso zadevo prijavil šefu v službi in on bo zadevo peljal naprej .

Tako da se odkrije pravega krivca .Poleg tega bodo v službi zaklenili dostop do raznih chatov in klepetalnic. Sem bila poleg ko je povedal šefu tako da ni samo neko izgovarjanje .

marela

zanima me če lahko pogledaš kje na internet explorerju shranjena gesla. ali pa kje drugje v računalniku.

Ne vem, zakaj bi si nekdo v računalniku shranjeval gesla. To je potrebno imeti v glavi ali na papirju, ne pa v računalniku!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close